< vorige  |  volgende >  |  INDEX

1 - 12


Maanbrein

Ruimteschip Promeet - de fantastische avonturen van Arn Borul – Barnett serie … … …


5    HET TESTAMENT VAN CHIRR (uitgebracht 1977).

DE FANTASTISCHE AVONTUREN VAN ARN BORUL.


Met dank aan Carl Thieme uit Zoetermeer die de paperbacks van deze reeks 'Ruimteschip Promeet' belangeloos beschikbaar stelde voor deze website.In de Duitse serie is dit nummer 9.


Daar de ruimtepolitie het hen lastig dreigt te maken krijgen Am Borul en zijn vrienden, Peet Orell en Jörn Callaghan, opdracht het vreemde bolruimteschip te laten verdwijnen. Hiertoe moeten ze met hun ruimteschip "De Promeet" naar het "gat van Pluto" vliegen. Voordat dit alles hen echter gelukt overkomen-hen de meest verbijsterende gebeurtenissen. Een melkwitte vlek vormt zich uit het niets en neemt geleidelijk de gestalte aan van een menselijk wezen - waar het hoofd zich moet bevinden verschijnen twee donkere stippen ter grootte van pingpongballen.

Maar Am Borul verstaat de taal van dit wezen - het wezen van Chirr! De gevangene van de zwaartekrachtzon en slachtoffer van een interstellaire oorlog! Deze wezens echter helpen hen weer uit de doodssfeer van de dubbelzon Khaa te komen door middel van een hypno-training ....


Oorspronkelijke titel: Das Vermächtnis der Chirr

Auteur: Kurt Brand

Omslag: © M.S.

Nederlandse vertaling: ?

© Uitgeverij Barnett Productions, postbus 15612 te Den Haag

Prijs ƒ1,95