< vorige  |  volgende >  |  INDEX

1 - 12


Maanbrein

Ruimteschip Promeet - de fantastische avonturen van Arn Borul – Barnett serie … … …


4    DE RAADSELPANEET (uitgebracht 1977).

DE FANTASTISCHE AVONTUREN VAN ARN BORUL.


Met dank aan Carl Thieme uit Zoetermeer die de paperbacks van deze reeks 'Ruimteschip Promeet' belangeloos beschikbaar stelde voor deze website.In de Duitse serie is dit nummer 7.


Met het ruimteschip PROMEET komen Arn Borul en zijn vrienden op een volkomen verlaten planeet. Er is geen levend wezen te ontdekken. Het eerste dat ze zien, zijn enorme hoge flatgebouwen, reuzenstofzuigers en zwevende verkeerswegen.

De bemanning van het ruimteschip denkt met een spookplaneet te doen te hebben. Voordat ze deze planeet van het Alpha Centauri-stelsel naderden, kwamen ze onder invloed van een hypnose, die echter geen desastreuze gevolgen heeft gehad. Wel voelt iedereen zich bedreigd. Niemand weet een antwoord te geven op alle vragen.

Het brengt Peet Orell op het idee de planeet de naam Riddle, raadsel, te geven. Een naam, die naar later blijkt, maar wat juist is.

De bemanning wordt geplaagd door een lastige jeuk als ze besluiten de planeet verder te verkennen. Maar ook dat gekriebel verdwijnt zonder dat iemand weet waar het vandaan komt. Ze denken dat de oorzaak een draaiende bol is, die op één van de daken staat, maar de raadsels blijven.

Ook als ze na een tijdje weer landen op een vreemd plantendek aan de rand van een grote stad. De planten lijken kunstmatig, want ze kraken niet en als iemand er op stapt, komen ze gewoon weer overeind. De bemanning ontdekt ook verlaten bungalows, die volkomen luchtdicht zijn afgesloten. Maar juist op de momenten dat ze zich even veilig voelen, dreigt het gevaar vanuit de lucht.


Oorspronkelijke titel: Angriff aus Alpha Centauri

Auteur: Kurt Brand

Omslag: © M.S.

Nederlandse vertaling: ?

© Uitgeverij Barnett Productions, postbus 15612 te Den Haag

Prijs ƒ1,95