< vorige  |  volgende >  |  INDEX

1 - 12


Maanbrein

Ruimteschip Promeet - de fantastische avonturen van Arn Borul – Barnett serie … … …


2    DE ENERGIEVAL (uitgebracht 1977).

DE FANTASTISCHE AVONTUREN VAN ARN BORUL.


Met dank aan Carl Thieme uit Zoetermeer die de paperbacks van deze reeks 'Ruimteschip Promeet' belangeloos beschikbaar stelde voor deze website.In de Duitse serie is dit nummer 3 en volgens meerdere Duitse websites is de auteur G. S. Friebel en niet Kurt Brand.


Op een eerste ontdekkingstocht vindt er aan boord van de INTERPLAN, een gloednieuw ruimtevaartuig van de Space Rockets Company uit Kaapstad - grootste concurrent van de HTO-Corporation - een katastrofe plaats. Alle in de buurt zijnde ruimteschepen van de HTO-Corporation worden er naar toe gedirigeerd, maar voor vele opvarenden komt de hulp te laat.

Wanneer drie bemanningsleden van de HTO-234 zich ondisciplinair gedragen en zich heimelijk aan boord begeven van het vreemde ruimtevaartuig, geraken zij in een energieval, die hen de weg terug afsluit. Een grootscheepse zoekactie dreigt in een nieuwe katastrofe te eindigen, doch de humanoide Am Borul weet het onheil op het laatste moment te keren en het aantal slachtoffers blijft gelukkig beperkt.

Maar hoe krijgt men de enorme aggregaten uit het vreemde vaartuig? Hun afmetingen zijn drie maal zo groot als de doorsnede van de centrale schacht!


Oorspronkelijke titel: Die Energiefalle

Auteur: Kurt Brand

Omslag: © M.S.

Nederlandse vertaling: ?

© Uitgeverij Barnett Productions, postbus 15612 te Den Haag

Prijs ƒ1,95