< vorige  |  volgende >  |  INDEX

1 - 12


Maanbrein

Ruimteschip Promeet - de fantastische avonturen van Arn Borul – Barnett serie … … …


1    TOEN DE VREEMDE KWAM (uitgebracht 1977).

DE FANTASTISCHE AVONTUREN VAN ARN BORUL.


Met dank aan Carl Thieme uit Zoetermeer die de paperbacks van deze reeks 'Ruimteschip Promeet' belangeloos beschikbaar stelde voor deze website.Zij kwamen uit de diepten van het heelal om de Aarde voor kolonisatiedoeleinden te veroveren. Maar alleen Arn Borul overleefde de vlucht.

Volgens overleveringen was de Aarde alleen maar bewoond door een aantal halfwilden. Maar Arn Boruls verbazing was groot, toen hij tegenover een intelligent ras kwam te staan, dat juist de ruimte veroverd had. De Terranen staan aan het begin van een groot tijdperk ......

Arn Borul, die zich door het neerstorten van zijn ruimtevaartuig de mogelijkheid ontnomen ziet ooit nog terug te keren naar zijn volk, besluit met zijn redders, in het bijzonder met Peet Orell, zoon van Harry T. Orell, eigenaar van de HTO-Corporation, de rijkste man op Aarde, samen te werken om met hun hulp zijn vaderland, de planeet Moran in het zonnestelsel Kyl, terug te vinden.

Maar op één van hun testvluchten ontdekken zij, dat Pluto toch een maan heeft, en wel een maan met een soortelijk gewicht van 142,09.

Ver achter Pluto heeft de bemanning van het ruimtejacht PROMEET een gigantisch, zwaar beschadigd ruimtevaartuig ontdekt, dat als een satelliet rond de planeet cirkelt. Analyses hebben vastgesteld, dat het schip 1350 jaar oud is.

Tijdens een onderzoekingstocht door het vreemde vaartuig raken Peet Orell en Am Borul gevangen achter schotten, die zich op onverklaarbare wijze achter hen hebben gesloten. Doch Arn Borul, de humanoide van de planeet Moran uit het Kyl-zonnestelsel brengt uitkomst.


Oorspronkelijke titel: Als der Fremde kam

Auteur: Kurt Brand

Omslag: © M.S.

Nederlandse vertaling: ?

© Uitgeverij Barnett Productions, postbus 15612 te Den Haag

Prijs ƒ1,95