< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

POSTERS en KAARTEN

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


POSTER HEELALKAART, tweede versie (Duitse uitgave zomer 1973)


Met dank aan Marcel van Dongen uit Den Haag die deze kaart belangeloos beschikbaar stelde voor deze website.


In juni 1973 vermeldt de uitgever een nieuwe Perry Rhodan heelalkaart te willen uitbrengen. De eerste kaart bevatte verscheidene fouten en dat wilde men met een nieuwe versie voorkomen.

Er kwam een bijgewerkte versie uit die nu de gegevens van 101 objecten bevatte waarin ook correcties waren aangebracht van sommige objecten uit de eerste heelalkaart.

Deze tweede versie van de kaart, met een formaat van 59.2 x 83,7 cm,  is in zwart/wit gedrukt op stevig mat papier en opgevouwen. Aan de onderkant staat een register met de namen van de getoonde objecten en de afstandsaanduiding tot het thuisstelsel Sol.


Vier jaar na het begin van de Perry Rhodan serie was in beperkte omvang de artikelen verkoop voor de fans gestart. Zo werd in mei 1971 de eerste Perry Rhodan-heelalkaart door de toenmalige Perry Rhodan service Wolfgang Wöhlisch verhandeld. Deze kaart was gebaseerd op de kaart met de sterren van uitgever Hallwag uit Bern en toont een bovenaanzicht van de Melkweg.

De eerste heelalkaart was vierkleurig met een formaat van 59 x 84 cm. Op deze kaart zijn naast de reëele constellaties ook de belangrijkste plekken toegevoegd van de tot de jaren 1971 verschenen Perry Rhodan-romans. Deze bevatte gegevens voor 87 astronomische objecten uit de serie en koste 5,80 DM.


Uitgevers © PV Buchversand, © PR Service Wolfgang Wöhlisch