< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

PLANTEKENINGEN

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


Buitenaardse gevechtsrobot – KATSUGO (Duits uitgave PR2031)


De Arkoonse KATSUGO-gevechtsrobot is een zwaar bepantserde gevechtsmachine die werd ingezet in de tijd van KorraVir, dat het betrouwbare functioneren van alle syntrons zo goed als verhinderde. Het enorme gebrek aan positronelementen, die hoofdzakelijk werden verbruikt bij de bouw van ruimteschepen, leidde tot constructie consequenties bij de bouw van kleinere wapensystemen zoals deze gevechtsrobot. Hoewel slechts positron-gestuurd konden de KATSUGO's later passend worden omgebouwd met betere kunstmatige intelligentie. Het kerndeel van alle KATSUGO's is een aparte centrale die de besturing van het externe wapenchassis overneemt van de centrale eenheid. Overeenkomstig met de bekende Vario-500 is de KATSUGO ook uit te rusten met een variabel uiterlijk. De zin van een constructie voor zulke robots ligt bij de psychologische uitwerking van een robot op zijn tegenstander. Zo is de afgebeelde eenheid met een passende uitwerking voorzien tegen de vechtersbazen van Ertrus en werd deze ingezet bij de invasie van de Arkoniden in het Kreit-stelsel. Technisch gezien beschikken KATSUGO's over een gemiddelde gevechtstactische intelligentie en is eigenlijk als een 'grof breekijzer' te beschouwen. In deze huidige uitvoering beschikken de KATSUGO's maar over een geringe motoriek door de korte, stompe benen en werden ze meestal met antigravitatie zwevend ingezet. Uiterst werkzaam in gevechten is het per arm geplaatste combinatiegeschut, bestaand uit een hoogenergie-impulsgeschut, thermostraler en paralysator. In de borstsector bevindt zich, naast diverse afstandsmeetinstrument en doelzoeksystemen, een conventionele granaatwerper, die ontworpen is voor de inzet in onbegaanbaar terrein. De grootte van de KATSUGO gevechtsrobot is 3,05 meter. Vanwege de sterke bepantsering weegt de vechtmachine ca. 8 ton.


Tekening en tekst © Oliver Johanndrees

© VPM Verlagsunion Pabel Moewig KG, D-76413 Rastatt


Nederlandse vertaling van tekst en technische gegevens ©®nelis van den EndeTechnische gegevens:

  1. Centrale robotmodule, de eigenlijke KATSUGO. Variabele positronelementen vormen de verbindingsschakel naar het externe wapenchassis, evenals motoriek.
  2. Optieksysteem met complexere techniek op non-syntron basis. Het geeft de KATSUGO optische en tactische analyses in elk lichtspectrum en bij iedere weersituatie.
  3. Ultra-compact multifunctioneel-wapensysteem in drievoud per arm. Links en rechts elk 2 zware impulsstralers, links additioneel een zware thermo-, rechts paralysestraler gemonteerd. De middelprojector kan stootvelden van uiteenlopende modulatie opwekken die zowel voor bescherming als ook voor de aanval kan worden gebruikt.
  4. Vuilafstotend, zeer stabiel drieklauwen-standsysteem.
  5. Positrononderdeel voor het betreffende terreinpeilsysteem.
  6. Zeer accurate motoriek voor de wapensystemen.
  7. Hydraulisch gestabiliseerde motoriek van de stootkussen standbenen.
  8. Rugsector met een deel van de chassispositron. Het is een beschermde sterk gepantserde sector.
  9. Schotelprojector voor het defensiesysteem. Een sterk paratron- en HO-scherm kunnen worden opgebouwd met deze projector, die in de rug beter beschermd is.