< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

PLANTEKENINGEN

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


St. AMARINA (Duits uitgave PR1955)


Het bolruimteschip, met een 100m diameter, van de eigenaar Joskar Jankinnen is een luxueus jacht voor VIP´s van de hoogste categorie. De 20 beschikbare suites voor de boekende passagiers zijn tot in het kleinste detail gepland en door de meest uiteenlopende binnenhuisarchitecten ontworpen. Ze zijn bovendien strikt afgescheiden van de rest van het scheepsgebeuren met ruimtes om de reizenden maximaal comfort te bieden zonder de geringste verstoringen. Zelfs de 2 space-jets die als sloepen bij de St. AMARINA horen zijn voor eventuele vliegreisjes van alle denkbare luxe voorzien.

De hoogwaardig inrichting zet zich zelfs door bij de boordsystemen. Ook hier werden geen kosten geschuwd. Al de systemen zijn volgens de laatste stand van de techniek, beginnend bij de boordsyntron, vervolgens meervoudig redundante levensonderhoudssystemen en versnellingsneutralisatoren, tot aan het viervoudig gelaagde HO-scherm.

De bemanning telt maar een tiental personen, waarvan bovendien de helft alleen maar als stewards/stewardessen worden ingezet om de passagiers te verzorgen. Zodoende zijn voor het eigenlijke scheepsbeheer maar 6 bemanningsleden nodig (exclusief een behoorlijk aantal aan service- en onderhoudsrobots) – in de civiele ruimtevaart een zeer gering aantal voor een schip van deze grootte.


Tekening en tekst © Günter Puschmann

© VPM Verlagsunion Pabel Moewig KG, D-76413 Rastatt


Nederlandse vertaling van tekst en technische gegevens ©®nelis van den EndeTechnische gegevens:

 1. Vignet van de St. Amarina, thuishaven Terra, onder het soevereiniteitsteken van de LVT (het LVT-symbool bevindt zich direct ernaast)
 2. Uitzichtpoolkoepel
 3. Bovenste projectorsysteem voor het viervoudig gelaagde HO-scherm
 4. LEH-systemen, drukabsorbeerder en noodstroomcentrale
 5. De bovenste bolsector is (buiten de noodzakelijke installaties) aan de passagiers voorbehouden; hier zijn de 20 suites, diverse recreatiesector, sauna's, conferentiezalen, evenals (boven) een multimediaconferentiezaal die 8 willekeurige simultaanconferenties ondersteund met de grootvermogen hyperradioinstallatie van het schip.
 6. Ondersteunende veldmotoren
 7. Metagraafmotor nieuwste model, de 2 motoreenheden bevinden zich op de horizontale middellijn tegenover elkaar
 8. Hoofdcentrale, evenals (daaronder) die vertrekken van de bemanningsleden
 9. Gravitraafreservoir
 10. Onderste projectorsysteem voor het HO-scherm
 11. Hypertroopaftapper
 12. Combinatiebreedbandtaster
 13. Antigravitatieprojectorsysteem, dient eveneens voor opwekking van gravitatielandingskussens
 14. ROLLO-hangaar, doorsteekhangaar waarin twee 25m space-jets als sloepen zijn ondergebracht, bovendien zijn aan de smalle landingskant in totaal 8 reddingscapsules ondergebracht
 15. Combi-apparaat met twee middelzware desintegrators en trekstraalprojectors
 16. Space-jet
 17. Bovenste en onderste projectorenring van de externe gravojetmotor.