< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

PLANTEKENINGEN

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


BUITENAARDSE RUIMTESCHEPEN - barracudaschip LAMCIA van de Arcoana (Duits uitgave PR1695)


De Arcoana komen oorspronkelijk uit de galaxie NGC1400 (22 miljoen lichtjaar verwijderd  van de Aarde). Hun sterrenimperium bestond tot aan hun 'ondergang' uit 73 zonnestelsels. Na hun vlucht voor de Ennox duiken de Arcoana onder in hun nieuwe thuis.

De Arcoana bouwden verschillende types ruimteschepen. Hier is echter het meest gangbare scheepstype afgebeeld. De Ennox noemen deze eenheden drakenschepen. Bij de Terranen wint het begrip barracudaschip.

Dit scheepstype is er in afmetingen van 100 tot 800 meter. Het is een multifunctioneel ruimteschip dat voor uiteenlopende opdrachten wordt ingezet. Wapens beschikken de ruimteschepen van de Arcoana niet. Wanneer ze hun techniek inzetten dient dat uitsluitend defensief.

De muil van de drakenschepen kan voor verschillende doelen worden gebruikt: geopend als hangaar voor extra sloepen, voor vrachttransport van volumineuze goederen, of als plek van meditatie en samenkomst. Daartoe worden uit vormenergie fantastische webben gesponnen in deze ontplooiingsruimte. De grootte van de Arcoana, opgericht is dat drie meter, vereist natuurlijk ook grotere schachten en vertrekken.

Voor de normaalvlucht is een gravomotor beschikbaar. In hypervlucht bereikt het barracudaschip een hyperlichtfactor van meer dan 100 miljoen. De aandrijving voor de hypervlucht onderscheidt zich enorm van de Terraanse metagraaf. Hoe deze dan precies werkt is de Terranen onbekend. Ook zijn geen rechte dekken en wanden vereist, omdat de Arcoana zich gewoon kunnen voortbewegen over allerlei wanden en dekken als spinnenwezens. Het afgebeelde ruimteschip heeft de naam LAMCIA en wordt bestuurt door de Arcoana Colounshaba en zijn kameraad Pulandiopoul. In de afbeelding bevindt zich geen vracht in de 'muil' van het barracudaschip, evenmin meditatiewebben.


Tekening en tekst © Lars Bublitz

© VPM Verlagsunion Pabel Moewig KG, D-76413 Rastatt


Nederlandse vertaling van tekst en technische gegevens ©®nelis van den EndeAlgemeen:

Lengte: 200 meter. Gemiddelde breedte: 25 meter. Hyperlichtfactor: meer dan 100 miljoen. Sloepen: in totaal zes stuks. Bewapening: enkel defensieve systemen.

Technische gegevens:

 1. Laboratoria en accommodatie
 2. Energieomvormer
 3. Energiemodulator
 4. Verdeelaggregaat
 5. Normaalruimte-observatorium
 6. Hyperruimte-observatorium
 7. Absorptieveldprojector
 8. Gravomotorblok voor normaalvlucht, tevens antigravitatiemotor
 9. Hyperaftappool (in totaal twee stuks)
 10. Aandrijfblok voor hyperlicht-aandrijving (in totaal twee stuks, waarvan een als reserve)
 11. Beveiligingsschermaggregaat met projector (in totaal twee stuks, waarvan een als reserve)
 12. Peilinstallatie (in totaal twee stuks)
 13. Commandocentrale met diversen subcentrales
 14. Sloep
 15. Meditatiekoepel (van hier uit worden de webben van vormenergie gestuurd)
 16. Energieproducent
 17. Trekveldprojectors
 18. Vormenergieprojectors
 19. Hangardeur
 20. Sloephangaar
 21. 5D-energieproducent.