< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

1 - 16

Maanbrein

Perry Rhodan – een verhaal uit de toekomst – Gradivus serie … … … … … … … … … …


9    DE GROTE DENKER VAN GOL (uitgebracht 1981).


Locatie en tijdsruimte: Gol, Wega-stelsel – datum zonne-imperium 2093, terugblik van 2086.Zijn lichaam had hij verloren – Maar zijn geest werkte op volle toeren.


'Iedere keer, als een bodemvoertuig zich verder van het ruimteschip verwijdert, dan de eerstvolgende bocht om de rotsen, duiken de GOLS op en beginnen de energie van de diverse beschermingsschilden in zich op te zuigen.

Daarbij groeien zij met grote snelheid en winnen snel aan kleur.

Dikwijls beperken zij zich tot het anti-zwaartekrachtscherm, of het stootscherm. Soms ook, als het voertuig er een meevoert, het navigatieveld.

Vaak echter eten ze van alledrie. Ze maken het ons werkelijk moeilijk.

We weten niet, hoe we hun moeten uitleggen, dat we met. de beste bedoelingen naar GOL zijn gekomen. Shephard is van mening, dat we nooit zullen slagen, omdat hun logica in de aard zo totaal verschillend van de onze is ...

Ik ben echter van mening, dat we onze pogingen tot het uiterste moeten doorzetten ...'

Dit is een gedeelte uit het laatste rapport van de LAKEHURST, het Terraanse onderzoekingsschip, dat op 9 mei van het jaar 2086 op GOL, de veertiende satelliet van de Wega-zon, spoorloos verdween.

Zeven jaar later proberen Perry Rhodan en Reginald Buil, samen met nog vierhonderdzeventig andere Terranen, de geheimen van Gol met de URANUS te ontrafelen.


Oorspronkelijke titel: Der große Denker von Gol

Auteur: Kurt Mahr

Omslag: © Eddie Jones

Nederlandse vertaling: The Verkaik Bros.

© Pabel-Verlag Rastatt

© Uitgeverij Gradivus B.V. 's-Gravenhage

ISBN 90 6317 862 x  Prijs ƒ9,90