< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

1 - 16

Maanbrein

Perry Rhodan – een verhaal uit de toekomst – Gradivus serie … … … … … … … … … …


2    RUIMTEKAPTEIN NELSON (uitgebracht feb. 1980).


Locatie en tijdsruimte: Opposite – datum zonne-imperium 2400.Kapitein Nelson's ruimteschip is weinig meer dan een wrak – maar het bevat dodelijke verrassingen voor alle vijanden van het zonne-imperium.


Ruimtekapitein Guy Nelson laat zich niet gemakkelijk uit het veld slaan. Met een ruimteschip, de HER BRITANNIC MAJESTY, dat rijp voor de schroothoop is, neemt hij het in zijn eentje op tegen de vijanden van het zonne-imperium

Samen met zijn vrouw Mabel, de twee geadopteerde kinderen en de geniale robot George raakt Nelson verstrikt in een intergalactisch spionage-net. Alleen door zijn moed (en de whisky, die hem op de been houdt), gelukt het hem de HER BRITANNIC MAJESTY na een lange kosmische zwerftocht naar Opposite, de belangrijkste militaire basis van het zonne-imperium te loodsen.

Op deze planeet moet Nelson een complot tegen het zonne-imperium, van Perry Rhodan ziet te verijdelen. Zijn kans van slagen is echter zo goed als nihil en de vijanden van het imperium hebben hem stevig in de hand. Is er nog een uitweg voor Nelson op het moment, dat de Akonen toeslaan?


Oorspronkelijke titel: Raumkapitän Nelson

Auteur: H.G. Ewers

Omslag: © Blair Wilkins

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn

© Pabel-Verlag Rastatt

© Uitgeverij Gradivus B.V. 's-Gravenhage

ISBN 90 6317 642 2  Prijs ƒ9,90