< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

1 - 16

Maanbrein

Perry Rhodan – een verhaal uit de toekomst – Gradivus serie … … … … … … … … … …


1    DE SCHATKAMER DER STERREN (uitgebracht jan. 1980).


In de beginperiode van het door de Terranen gestichte zonne-imperium had men nauwelijks tijd om zich met de onbekende fenomenen van het universum bezig te houden. Vooral tijdens de woelige strijd tussen de Terranen en de Topsider en de vertwijfelde pogingen van Perry Rhodan om het eeuwige leven te verkrijgen, moest men de raadsels, waarmee men werd geconfronteerd, onopgelost laten.

Nu de Terranen er de tijd voor hebben, wordt het universum nauwgezet onderzocht en de problemen uit het verleden stuk voor stuk opgelost.

En, dat gaat soms niet gemakkelijk.

Dit is een van de verhalen over de onmogelijke strijd, die Perry Rhodan en zijn mannen moeten voeren om het raadsel van de geheimzinnige robots, die ze op Tramp hebben ontdekt, op te lossen.

Robots, die zijn uitgerust met een organisch brein en tegen elke vorm van het leven een intense haat koesteren. Robots, die, naar het schijnt, slechts een voorhoede vormen voor een mogelijke invasie door buitenaardsen van de melkweg. Buitenaardsen, die van buiten onze melkweg komen. Het zijn wezens, die eeuwig schijnen te leven en zelfs de techniek van Rhodan en zijn kennis tot het uiterste beproeven. Hij en zijn mutanten ontmoeten de wezens achter deze gevaarlijke robots op een raadselachtige en levensgevaarlijke planeet.

Een schokkend verhaal uit de toekomst en de analen van het zonne-imperium.


Oorspronkelijke titel: Schatzkammer der Sterne

Auteur: Kurt Brand

Omslag: © Michael Whelan

Nederlandse vertaling: O. Boom

© Pabel-Verlag Rastatt

© Uitgeverij Gradivus B.V. 's-Gravenhage

ISBN 90 6317 582 5  Prijs ƒ7,90Samenvatting: een golf van haat stort zich over hen uit als ze op de planeet van de raadsels landen.


Tijdspanne: enkele weken na de oprichting van het zonne-imperium (ergens tussen 1984 en 2040)

Locatie: rand van de Melkweg

Sterrenstelsels: Talu

Betrokken rassen: Nokturners

Schepen: INVEST 2 (bolvormig, 100 meter diameter)


Hoofdpersonen: Perry Rhodan - Regent van het Zonne-Imperium. De Cant - De goddelijke heerser van Talu. Noin - Een priester die niet tevreden is met zijn huidige positie.


Nu de Aarde zich door haar zogenaamde vernietiging aan de zoekende blikken van de kosmische grootmachten heeft onttrokken en de situatie zich op de Aarde heeft gestabiliseerd, heeft Perry Rhodan eindelijk de tijd om het grote mysterie op te lossen waarmee hij geconfronteerd werd op Tramp, de thuiswereld van Gucky: waar komen de vreemde robotten met hun organisch brein vandaan en wie heeft hen gemaakt en waarom koesteren ze tegen elke vorm van leven een intense haat.

De INVEST I, een klein onderzoeksschip, werd reeds naar Tramp gestuurd om de basis van de robotten daar verder te onderzoeken. Als het schip terug op de ruimtehaven van Terrania landt, heeft de kapitein zeer waardevolle informatie bij zich want zijn wetenschappelijk team is er in geslaagd om de mogelijke coördinaten van de bouwers te achterhalen. Gewapend met deze informatie rust Perry Rhodan een nieuwe expeditie uit waaraan hij zelfs ook zal deelnemen. De INVEST II zal naast hemzelf ook nog een aantal leden van het mutantenkorps aan boord hebben. De coördinaten volgend die ze op Tramp verkregen hebben, komen ze uiteindelijk terecht aan de rand van de Melkweg waar ze al snel in contact komen met de Nokturners, de mysterieuze bouwers van de vreemde robotten, de wezens die eeuwig schijnen te leven. Deze ontmoeting beproeft de techniek en kennis van Perry Rhodan tot het uiterste.

De Nokturners leven al millennia lang in een kunstmatige wereld nadat hun oorspronkelijke thuiswereld vernietigd werd doordat de ster een nova werd. In die tijd hebben ze een bloeiende beschaving opgebouwd maar voor sommige was dit niet genoeg. Ze wilden macht en liefst nog zo veel mogelijk. Om hun plannen voor te bereiden zonden ze speciale robotten uitgerust met organische breinen de Melkweg in om de situatie te verkennen. Één van deze groepen kwam op Tramp terecht waar ze duizenden jaren later door Perry Rhodan zouden ontdekt worden.

Maar niet iedereen in Talu, de kunstmatige wereld, was gewonnen voor een dergelijke invasie, vooral de Cant, de hoogste, haast goddelijke autoriteit op deze wereld liet zijn verzet duidelijk blijken. De Priesters, die na de Cant het hoogste gezag in handen hadden, legden ze stilzwijgend neer bij diens beslissing maar in stilte gingen ze verder met hun plannen.

Toen Perry Rhodan met de INVEST II uiteindelijk op de wereld landde, zagen ze eindelijk hun kans om zich van de Cant te ontdoen en hem te vervangen door iemand anders, maar in hun machtswellust vergaten ze de belangrijkste regel van Talu: “Wie de Cant het leven ontneemt, ontneemt Talu het leven!”

De dood van de Cant heeft dan ook rampzalige gevolgen voor Talu en zijn inwoners. Onherroepelijk begint de kunstmatige wereld in elkaar te storten, maar voor het helemaal te laat is, worden Perry Rhodan en zijn vrienden door een berouwvolle priester gered uit hun benarde situatie. Terwijl ze hals over kop met de INVEST II vertrekken van het oppervlak zien ze het einde Talu voor hun ogen een feit worden.


Samenvatting: © Rudi Smets