< vorige  |  INDEX

1 - 8 plus 1 - 2


Maanbrein

Thor Konnat – agent in buitengewone dienst van de Geheime Wetenschappelijke Verdediging. Plus Space Report.


2    HET WAPEN DER EEUWIGHEID (uitgebracht 1978).


SPACE REPORT - Dubbel roman.


Op pagina 3 staat foutief vermeld dat K.H. Scheer de auteur is van het verhaal 'Het eeuwige wapen'. Beide verhalen zijn echter uit de hand van Dwight V. Swain.


Jari Corvett gaat op zoek naar zijn vriend Ktar Wassreck. Eenmaal op Vesta, de planeet waar de Federatie zijn hoofdkwartier heeft, bemerkt hij dat Wassreck er niet meer is. Wel vindt hij zijn werkplaats met allemaal enorme robots tegen de muur. Jarl vindt ook het meisje Ylana, de dochter van het hoogste raadslid van de Federatie, die een schrikbewind voert over alle planeten. Jarl behoort tot de grote groep mensen, die zich op Ceresta hebben afgezonderd en strijden voor de vrijheid. Jarl wil Ylana als gijzelaarster meenemen voor Wassreck, maar als hij met zijn goede eenarmige vriend Ungo en vijf andere bemanningsleden wil vluchten, worden ze overmeesterd. Ylana geeft hem voor het oog van haar vader en alle hoge officieren een afranseling. Herstellend van zijn wonden in zijn cel, wachtend om te worden vervoerd naar Venus, waar hem een zekere dood wacht, komt hij veel dingen te weten over Wassreck. Jarl weet niet wat hij er van moet denken. Alle vreemde verhalen komen hem onwaarschijnlijk voor, temeer daar Wassreck hem op Horla heeft gered van de dood in een vlammenzee. Jarl twijfelt en denkt aan Sais, de mooie donkere dochter van Wassreck, die hij heeft beloofd terug te keren met haar vader. Maar voordat hij ook maar de kans heeft Wassreck te vinden, komt Jarl Corvett achter een heleboel vreemde, gevaarlijke zaken.

Oorspronkelijke titel: Weapon from eternity

Auteur: Dwight V. SwainDE VERSCHRIKKING


In het tweede verhaal ontdekt Stones, rijdend in zijn auto, een vrouw langs de kant van de weg. Die ontmoeting in het holst van de nacht brengt hem in een situatie waarin hij te maken krijgt met monsterachtige wezens, die een beetje op inktvissen lijken. Ze duiken uit het niets op en hebben het gemunt op een strikt geheime basis. Het lijkt waanzin de wezens te bestrijden, maar Stone weet, dat hij niet de waanzin, maar een verschrikkelijk gevaarlijke tegenstander tegenover zich heeft. En tenslotte hebben ze het niet alleen op de basis begrepen, maar uiteindelijk op de aarde.


Oorspronkelijke titel: Terror out of Space

Auteur: Dwight V. Swain

Omslag: © ?

Nederlandse vertaling: ?

© Uitgeverij „Nooit Gedacht” te Hilversum

NR1002  Prijs ƒ8,90