< vorige  |  volgende >  |  INDEX

1 - 12


Maanbrein

Perry Rhodan – avonturen in het heelal - BORN serie … … … … … … … … … … … … … …


5    PLANEET VAN DE JUNGLEMONSTERS (uitgebracht 1975).

EEN ROMAN UIT DE EERSTE JAREN VAN DE CENTRAALGALACTISCHE UNIE.


Locatie en tijdsruimte: Rudyn, Benjamin – datum zonne-imperium 2740.Rebellie in het kamp van de gedeporteerden: de heersers van Rudyn moeten ten val gebracht worden!


'Er scheen zich iets vastgehaakt te hebben in Toskin's schouderriem - vermoedelijk een drijvende tak. Hij tastte naar achteren en wreef over zijn schouder. Toen hij zich omdraaide, verstijfde hij midden in deze beweging. Vlak boven hem tastte een tentakel, ongeveer zo dik als een arm, zoekend rond. Met wijd opengesperde ogen volgde Toskin het witte ding tot aan de bovenste rand van de buis en daar zag hij de jongere uitlopers van grote vangarmen rondcirkelen. 'Cushing' kreunde hij in de microfoon. 'Er zit hier een monster!' Met wankele stappen week hij terug naar de andere kant van de buis. 'Cushing! Trek me toch op, verdomme!'


De heersers van Rudyn ontdoen zich van politieke tegenstanders en criminele elementen door ze te deporteren naar Benjamin, een ver verwijderde jungleplaneet. Het systeem lijkt perfect hun belangen te dienen, totdat iemand op Rudyn arriveert die netelige vragen begint te stellen.


Oorspronkelijke titel: Planet der Dschungelbestien

Auteur: H.J. Frey

Omslag: © Johnny Bruck/Alex Jagtenberg

Nederlandse vertaling: Peter Diderich

© Pabel-Verlag Rastatt

© Uitgeversmaatschappij BORN B.V. Amsterdam / Assen

ISBN 90 283 0448 7  Prijs ƒ3,25