< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

1 - 12

Maanbrein

Perry Rhodan – avonturen in het heelal - BORN serie … … … … … … … … … … … … … …


2    SIGNALEN OP KANAAL ACHT (uitgebracht 1973).

EEN SF-ROMAN UIT DE 35e EEUW.


Locatie en tijdsruimte: Xanthin – datum zonne-imperium 3438.Drie agenten van de U.S.O. – in actie op de planeet van de handelaar des doods.


'Malam was een ware meester in de kunst van het folteren. Ditmaal benutte hij alle elektroden gelijktijdig. Orin Elismere verloor iedere zin voor de werkelijkheid. Hij had het gevoel in een ijzeren kist te zitten, die door krachtige mokerslagen als een slinger heen en weer werd gedreven. Iedere hamerslag penetreerde de diepste diepten van zijn bewustzijn en overspoelde de Terraan met golven pijn ...'


De planeet Xanthin is geblokkeerd voor vreemdelingen. De bewoners van de planeet, afstammelingen van Springers, willen zich niet in de kaart laten kijken, want ze houden zich in grote stijl bezig met bewapeningshandel. Niettemin slagen majoor Orin Elismere, luitenant Richard Hollingsworth en sergeant King Pollack erin tot de planeet door te dringen. De drie mannen van Terra staan voor de bijna onmogelijke opgave, de handel in de dood te verhinderen.

Op Jurijpawlosk - het U.S.O.-station op een eenzame p.laneet, ergens ver weg aan de rand van de Galaxie wordt de alarmtoestand afgekondigd.

Een vreemd vliegend voorwerp raast met enorme snelheid recht op de planeet af. Het reageert noch op radio-oproepen, noch op de waarschuwingsschoten. Muisbever Gucky tracht op zijn beurt contact op te nemen. Samen met majoor Pittstein van de United Stars Organisation en kadet Archibald Ladislaus Reginald Bull - een nakomeling van de beroemde staatsmaarschalk teleporteert hij naar het onbekende ruimteschip.

En daarmee start een avontuur, dat de muisbever en zijn beide begeleiders door vreemde universa voert en hen uiteindelijk in contact brengt met de Zwervers tussen de Werelden.


Oorspronkelijke titel: Signale auf Kanal Acht

Auteur: Kurt Mahr

Omslag: © Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: A.M.L. Kema-Antonczyk

© Pabel-Verlag Rastatt

© Uitgeversmaatschappij BORN B.V. Amsterdam / Assen

ISBN 90 283 0349 9  Prijs ƒ2,95