< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 2700 - 2799

38e cyclus – – HET ATOOPSE TRIBUNAAL

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


2748 • 2406    DE HEMELSCHERF


Sinds de mensheid in het heelal is doorgebroken heeft ze een afwisselende geschiedenis achter zich: de Terranen - zoals de leden van de verenigde mensheid zich noemen - zijn allang naar verre sterreneilanden doorgestoten. Steeds weer treffen Perry Rhodan en zijn metgezellen ruimtevarende civilisaties en sporen van kosmische machten die het gebeuren in het universum beïnvloeden.

In het jaar 1516 nieuw galactische tijdrekening staat de Melkweg al twee jaar onder invloed van het Atopische tribunaal. Zijn medewerkers beweren in het kader van de 'Atopische orde' voor vrede en veiligheid te zorgen. Wat voor effecten de Atopische orde kan hebben, ervaart Perry Rhodan in de galaxie Larhatoon. Dat is het vaderland van de Laren - dit volk heerste anderhalf millennium geleden een aanzienlijke tijd over de Melkweg. Ook in de galaxie van de mensheid regeren feitelijk allang de Atopische rechters en maken zij de regeringen van de galactische volkeren tot een speelbal.

Ondertussen ontwaakt op een onbekende plaats een man die de meesten al hebben afgeschreven. Zijn eerste doel in deze nieuwe wereld is de hemelscherf ...


'Rowdy Yates' heeft een vreemde bondgenoot gevonden - maar hij is vastbesloten elke kans aan te grijpen om naar huis terug te keren. Waar hij nu precies is, is hem niet duidelijk en zelfs het waarom is door recente verklaringen nauwelijks verhelderd. Michael Marcus Thurner vervolgt het volgende verhaal.


Oorspronkelijke titel: Die Himmelsscherbe

Auteur: Michael Marcus Thurner

Omslag: © Arndt Drechsler

Illustratie intern (Duits exclusief): © Swen Papenbrock

Nederlandse vertaling: Rik RookSamenvatting: een Terraan op een onbekende wereld – de zoektocht op weg naar huis.


Locatie en tijdsruimte: Buq – ?


Hoofdpersonen: Rowdy Yates – Een mens ontwaakt en zoekt naar zijn geheugen. De praatgrage Ostrateus – De spraakzame praat over herinneringen. Omye – Als vrouw is ze van nature zonderling. Zafelloyk – De lomperik vindt niemand die hem gelooft.Samenvatting tekst

🚧


Nederlandse vertaling hoofdpersonen en samenvatting:

©®nelis van den Ende