< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 2700 - 2799

38e cyclus – – HET ATOOPSE TRIBUNAAL

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


2747 • 2405    NIEUW-ATLANTIS


Sinds de mensheid in het heelal is doorgebroken, heeft ze een opwindende geschiedenis vol afwisseling meegemaakt: de Terranen - zoals de leden van de verenigde mensheid zich noemen - hebben niet alleen sinds duizenden jaren de eigen galaxie verkend, ze zijn allang naar verre sterreneilanden doorgestoten. Steeds weer stuiten Perry Rhodan en zijn metgezellen op ruimtevarende civilisaties - en op het spoor van kosmische machten die het gebeuren in het universum beïnvloeden.

In het jaar 1516 nieuwe galactische tijdrekening staat de Melkweg al- weer twee jaar onder de invloed van het Atopische tribunaal. De leden daarvan beweren binnen het kader van de 'Atopische orde' voor vrede en veiligheid te zorgen.

Welke effecten de Atopische orde kan hebben, ontdekt Perry Rhodan in de galaxie Larhatoon. Dat is de thuiswereld van de Laren – dit volk heerste meer dan anderhalf millennium geleden gedurende een aanzienlijke tijd in de Melkweg.

In de thuisgalaxie regeren in feite allang de Atopische rechters en zij besturen de regeringen van de galactische volkeren. Vele galactici vluchten naar het enige zonnestelsel dat zij als veilig zien: naar Terra. Daar richten zij een nieuwe stad op, die zij Nieuw-Atlantis noemen ...


Op Terra ontstaat een nieuwe stad - een metropool zoals de wereld haar letterlijk nog nooit heeft gezien. Maar welke betekenis Nieuw-Atlantis in de nabije toekomst voor de bewoners van de Melkweg zal hebben, kan niemand tot nu toe zeggen. In het volgende deel, met de titel DE HEMELSCHERF gaat het om een andere stad en om een bijzonder mens.


Oorspronkelijke titel: Neu-Atlantis

Auteur: Wim Vandemaan

Omslag: © Dirk Schulz (klik hier)

Illustratie intern (Duits exclusief): © Swen Papenbrock

Plantekening (Duits exclusief): OVPASHIR – ruimteschip van de Lucbarni door Andreas Weiß

Nederlandse vertaling: Latoya Kreffer


OPMERKING 1: De subtitel op pagina 1: 'verrader symfonie – vals spel op Maharani' is fout en hoort bij verhaal 2745. Volgens de Duitse bronnen moet deze na vertaling overeenkomen met: 'velen vervuld ze met hoop, anderen met vrees – op Terra groeit een nieuwe metropool'.


OPMERKING 2: Volgens Klaus N. Frick stamt de omslag niet af van Arndt Drechsler zoals in het impressum is aangegeven maar van Dirk Schulz. Zie ook de blog van de Perry Rhodan-redactie: 'Neu-Atlantis' en diverse andere Duitse bronnen.Samenvatting: velen vervuld ze met hoop, anderen met vrees – op Terra groeit een nieuwe metropool.


Locatie en tijdsruimte: Terra – 26 januari – 12 juli 1516 NGT (5103 na Chr.)


Hoofdpersonen: Farye Sepheroa – De Tefroodse past op Perry Rhodan's huis. Chorest da Ragnaari – De Arkonide zet vaart achter het project Nieuw-Atlantis. Lugal Banda – De burger van Nieuw-Atlantis houdt van de onderwaterwereld. Nior Carok – De gewilde architecte biedt haar hulp aan. Bennyd Paullu – De medewerker van het Instituut voor Biosfeercontrole heeft privé problemen.Samenvatting tekst

🚧


Nederlandse vertaling hoofdpersonen en samenvatting:

©®nelis van den Ende