< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 2700 - 2799

38e cyclus – – HET ATOOPSE TRIBUNAAL

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


2734 • 2344    HET BOS EN HET MEISJE


Sinds de mensheid in het heelal is doorgebroken heeft ze een geschiedenis vol afwisseling achter zich: de Terranen – zoals de leden van de verenigde mensheid zich noemen – zijn allang naar verre sterreneilanden doorgestoten. Steeds weer treffen Perry Rhodan en zijn metgezellen ruimtevarende civilisaties en sporen van kosmische machten die het gebeuren in het universum beïnvloeden.

In het jaar 1516 nieuw galactische tijdrekening staat de Melkweg al twee jaar onder invloed van het Atopische tribunaal, een nog steeds grotendeels mysterieuze organisatie die beweert vrede en veiligheid te bieden in het kader van de 'Atopische orde'. De Atopen hebben hun macht al verschillende keren bewezen, onder andere door Perry Rhodan en imperator Bostich te veroordelen tot 500 jaar eenzame opsluiting. De beide gevangenen konden echter ontsnappen - en bevinden zich nu in Larhatoon, de thuisgalaxie van de Laren, die ook onder de heerschappij van het Atopische tribunaal staat. Op de planeet Volterhagen wacht hen het bos en het meisje ...


Het is Perry Rhodan en Bostich maar al te duidelijk dat zij in het Laren-domein verre van veilig zijn voor de Onryonen. Het Atopische tribunaal beheerst de hele galaxie en zodra de rechters horen wie zich naar het vaderland van de Laren begeeft, zullen ze er waarschijnlijk alles aan doen om Perry Rhodan te pakken te krijgen ...


Oorspronkelijke titel: Der Wald und das Mädchen

Auteur: Uwe Anton

Omslag: © Swen Papenbrock

Illustratie intern (Duits exclusief): © Swen Papenbrock

Nederlandse vertaling: Rik RookSamenvatting: aankomst op Volterhagen – een erfenis uit het verleden ontwaakt.


Locatie en tijdsruimte: Volterhagen – ?


Hoofdpersonen: Perry Rhodan – De Terraan ontmoet een vergeten erfenis. Bostich – De imperator zonder rijk moet zich schikken naar een nieuwe realiteit. Neacue – De Benetah ontmoet de gevaren van Volterhagen. Than-Deneec – De Laarin waagt zich in een gevaarlijke bos.Als de GYUDOON de planeet Volterhagen nadert veroorzaakt Avestry-Pasik explosies die het schip zwaar beschadigen, zodat het een noodlanding moet uitvoeren. Daarbij valt de Lare Perry Rhodan aan. Deze slaat zijn tegenstander met een vae-metaal-kubus bewusteloos en vlucht met Bostich en Neacue. Rhodan kent Volterhagen niet uit eigen ervaring, maar hij weet dat de Laren-stad voorheen niet was overdekt met een techno-vlechtwerk overdekt zoals dat nu het geval is en dat ergens in de buurt het onderzoekscentrum Narotaak moet zijn. De weg erheen voert door een bos vol agressieve giftige wezens, waar de mannen maar dankzij hun cellenactiveerders niet het slachtoffer van worden. In het bos ontmoeten Rhodan en Bostich de Laarin Than-Deneec. Het meisje hoeft voor niets te vrezen omdat het door Yuuper wordt beschermd, een dier (een yazad) met drie ogen op steeltjes, met zes ledematen en dat zijn lichaam onaantastbaar kan maken door structuurverandering. Rhodan en Bostich geven zich uit voor Shetorners want dit Laren-zijtakvolk is relatief mensachtig. Than-Deneec neemt ze mee naar haar verblijfplaats dat zich bevindt bij het Narotaak. Ze beschikt over een medische uitrusting waarmee ze Bostich's arm kan herstellen. Dit proces zal enkele dagen in beslag. Rhodan moet bij Than-Deneec de waarheid opbiechten want bij Bostich's onderzoek blijkt dat hij geen Shetorner is. Daar Than-Deneec onafhankelijk is en bovendien niet goed is te spreken over de Onryoonse bezetting van Larhatoon, helpt ze haar gasten verder.

Rhodan benut de tijd om meer te weten te komen over zijn weldoenster en de actuele toestand in Larhatoon. Than-Deneec's opdracht bestaat uit de verzorging van de yazads. Niemand anders is voor deze opdracht geschikt want de yazads zijn mengelmoeswezens uit het erfgoed van Volterhagen-dieren alsook een buitenaardse wezens dat daar werd gevonden – en Than-Deneec zelf draagt dat dna ook in zich. Ze is geen kind maar twee-driehonderd jaar oud. Rhodan ziet het verband. De Laren hebben Icho Tolot's dode kind gevonden op Volterhagen en voor hun experimenten misbruikt!

Larhatoon is in vier domeinen (en talrijke subdomeinen) opgedeeld: die van de Onryonen, de Laren en de Lucbarni, waarvan Rhodan nog niets heeft gehoord. Shyoricc, het vierde domein ligt in het galactische centrum, geldt als sperzone. Volgens geruchten bevinden zich daar de Atopen. Alle volken moeten in hun desbetreffende domeinen blijven. Later hoort Rhodan ook dat de Tolocesten de reikwijdte van alle ruimteschepen beperken voor dit doel. Eerste Hetran van het Laren-domein is Koonepher-Trest. Hij zetelt op de regeringswereld Anphalar.

Nadat Bostich's arm weer als nieuw is gaat de reis verder naar de stad Elesen-Canash. Than-Deneec heeft haar gasten voorzien van perfecte Shetorner-camouflage en geld. Daarmee boeken de galactici een reis op het Lare ruimteschip BLOSSTER-CYV dat binnenkort naar Shetor zal vliegen. Tijdens de wachttijd ontmoet Rhodan de Lare Voruder-Paac, de commandant van de HOPTCHER-VOIC. Voruder-Paac werkt samen met de Onryoonse historicus Gesspyr Hocctosser. Beide zoeken Larhat, de legendarische oorsprongswereld van de Laren. Rhodan interesseert zich voor de theorieën van de historici want hij gaat er vanuit dat Larhatoon en de Melkweg niet toevallig ongeveer tegelijkertijd door het Atoopse tribunaal werden aangevallen – en dat de Melkweg destijds net zo weinig bij toeval als aanvalsdoel werd gekozen door het concilie van zeven. Door zijn kennis over de concilietijd van 1500 jaar geleden wint Rhodan Voruder-Paac's aandacht. De Lare vraagt Rhodan of hij de expeditie wil begeleiden. Rhodan moet dit afwijzen want Bostich is ertegen.

Pester-Kord een onderzoeker die een band met de proto-hetosten heeft, had van hen een signalement ontvangen over Rhodan en Bostich. Het is hem gelukt om het spoor te volgen tot aan Elesen-Canash. Rhodan en Bostich worden in hun cabine in de BLOSSTER-CYV door proto-hetosten aangevallen. Maar hun straalschoten ketsen ineffectief af op Bostich's nieuwe arm. Than-Deneec had voor de reconstructie yazad-dna gebruikt en Bostich kan een structuurverharding uitvoeren als hij zich concentreert. De proto-hetosten worden overwonnen, maar een reis met de BLOSSTER-CYV komt nu niet meer in beeld. Ze start zonder de vermeende Shetorners. Het schip is een aangezicht-ruimteschip. Zijn oppervlak neemt bij de start een Lare gezicht aan. Terwijl het opstijgt volgen enkele hoge gebouwen van de stad het schip, die nu eveneens gezichten dragen. Een merkwaardig ritueel dat Rhodan nog niet kende. Hij komt nu terug op Voruder-Paac's aanbod. Het doel van de HOPTCHER-VOIC is het contrafactmuseum op Axxallia-Annor.


Nederlandse vertaling hoofdpersonen en samenvatting:

©®nelis van den Ende