< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 2700 - 2799

38e cyclus – – HET ATOOPSE TRIBUNAAL

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


2730 • 2340    HET VENUS-TEAM


Sinds de mensheid in het heelal doorgebroken is heeft ze een geschiedenis vol afwisseling achter zich: de Terranen - zoals de leden van de verenigde mensheid zich noemen - zijn allang naar verre sterreneilanden doorgestoten. Steeds weer stuiten Perry Rhodan en zijn metgezellen op ruimtevarende civilisaties en op het spoor van kosmische machten die het gebeuren in het universum beïnvloeden.

In het jaar 1514 nieuw galactische tijdrekening staat de Melkweg voor een zware beproeving: aan de ene kant dreigt er een interstellaire oorlog tussen Tefroders en Blues, aan de andere kant eist het atopische tribunaal de jurisdictie over de Melkweg op. De Atopen veroordelen Perry Rhodan en imperator Bostich tot een 50O-jarige eenzame opsluiting en verordenen dat het Arkon-stelsel aan zijn eigenlijke oerbevolking, de Naats, teruggegeven moet worden.

Het eigengerechtigde optreden van de Atopen lokt aan de ene kant hielenlikkers en crisisprofiteurs aan, maar roept aan de andere kant weerstand op in de galaxie.

In het bijzonder de mensen willen zich niet langer door derden laten leiden. Om meer over het tribunaal te weten te komen sturen ze het Venus-team ...


Met de KRUSENSTER begint niet alleen voor Gucky een nieuwe grote avontuurlijke tocht. Maar terwijl de muisbever nog naar donkere werelden zoekt, moet hij er rekening mee houden dat zijn oude vriend Perry op een van deze zonloze planeten in eenzame opsluiting zit - hoe de Onryonen hier ook gestalte aan geven.

In aflevering 2731 doet Michael Marcus Thurner verslag over de tocht van de KRUSENSTER.


Oorspronkelijke titel: Das Venus-Team

Auteur: Oliver Fröhlich

Omslag: © Arndt Drechsler

Illustratie intern (Duits exclusief): © Swen Papenbrock

Nederlandse vertaling: Hans van der SchoorSamenvatting: terranen doorgronden een geheim – en mieren zorgen voor verwarring.


Locatie en tijdsruimte: Terrania, Venus – 1 januari – 31 december 1515 NGT (5101 na Chr.)


Hoofdpersonen: Attilar Leccore – De TLD-chef heeft een plan. Bruce Cattai, Baucis Fender, Tacitus Drake, Patrick St.John en Benner – Het Venus-team krijgt een gevaarlijke opdracht. Gucky – De muisbever maakt een huisbezoek. Farye Sepheroa – Rhodan's kleindochter heeft problemen met ongedierte.Major Bruce Cattai, nakomeling van aborigines (een Aranda), die vanwege zijn onfeilbare onderbuikgevoelens als intuïtionist wordt beschreven, is actiechef van een elite-ruimtestoottroep van de TLD. Zijn kameraden zijn sergeant Tacitus Drake (een Oxtorner), de Swoon Benner, sergeant Patrick St. John en luitenant Baucis Fender. In januari 1515 NGT krijgen ze van Attilar Leccore de opdracht om de bestorming voor te bereiden van het op Venus geparkeerde Linguiden-ruimteschip GATOIR BUTINNY, dat onder quarantaine staat in de buurt van de Huo-LaFayn-kliniek. Men gaat ervan uit dat de eigenaar niet een Linguide genaamd Yoanu Quont is maar de Jaj Leza Vlyoth en dat het bij het ruimteschip om de XYANGO gaat. Vanwege verdachte holo-uitzendingen en opgevangen- energiesignaturen, die op de inzet duiden van een overbrenger wordt bovendien aangenomen dat Vlyoth het schip al maanden geleden had verlaten.

Daar Leccore eveneens een gedaantewisselaar is lukt het hem om de boordcomputer WISTER te misleiden. Hij betreedt het schip met vijf 'gevangenen' - het Venus-team - en geeft aan om de arriverende Terraanse beveiligingsagenten met deze gegijzelden onder druk te willen zetten. Drake wordt als eerste gegijzelde 'doodgeschoten', overleefd dit als gepland vanwege zijn Oxtornse compacte constitutie, wordt nu in het geheim actief en bevrijd de anderen gevangenen. WISTER kan echter niet gehackt worden en is bovendien gedecentraliseerd. Leccore en de leden van de Venus-team moeten al hun verschillende vaardigheden inzetten om tenminste WISTER's centrale knooppunten buiten gevecht te stellen. Cattai krijgt met zijn onderbuikgevoel weer een keer gelijk. Hij toont Leccore de centrale knooppunten aan zodat deze kunnen worden vernietigd. Ervoor schakelt de computer echter de zelfvernietiging van de XYANGO in. Alleen 158 brokstukken kunnen na de explosie veilig worden opgeborgen, enkele daarvan zelfs onbeschadigd.

In de eerste weken van januari laat de techno-mahdi van zich horen in Terrania. Farye Sepheroa, die met haar dodo Oxford is ingetrokken in Perry Rhodan's huis nr. 746 aan de Upper West Garnaru Road, raakt bevriend met Gucky en observeert mieren op de gevel van het huis. De voor het seizoen ongewoon actieve diertjes scheiden een bioluminescent secreet af dat uiteindelijk een zin vormt 'techniek is verlossing'. Dezelfde zin verschijnt op dezelfde wijze op ontelbare gebouwen in de hele stad. Er wordt vastgesteld dat de mieren genetisch werden gemanipuleerd. De tekst laat zich moeilijk verwijderen en op 10 januari verschijnen andere woorden waaronder: 'eerste techno-mahdi oplossing'. De sekte van de techno-mahdi, die zichzelf niet in het openbaar vertoont, ontvangt daarna steeds meer toeloop. Klaarblijkelijk volgt de techno-mahdi het doel dat de mensheid zich door techniek van de last van het leven moet bevrijden om naar een nieuwe leven te zoeken vrij van manipulaties door superintelligenties en hun agenten - agenten zoals Bostich en Perry Rhodan. Op 30 november verblijven Farye Sepheroa en Gucky in de gestaag groeiende stad Nieuw-Atlantis. Ondertussen leven daar niet alleen maar Arkoniden maar onder andere ook Topsiders en Ferronen. Plotseling komt een zware onweersbui opzetten. Bliksems vormen een andere techno-mahdi tekst: 'kennis is verlossing'.

In de maanden na de vernietiging van de XYANGO onderzoekt een door Sichu Dorksteiger en professor Wesserhaven (een multi-disciplinair genie) geleidt onderzoeksteam de geborgen overblijfselen. Dorksteiger had haar poging om een bescherming te ontwikkelen tegen de Onryoonse lineairruimtetorpedo's zonder resultaten moeten uitstellen. De buit gemaakte vreemde techniek, waarbij ook data opslag hoort, bi


Nederlandse vertaling hoofdpersonen en samenvatting:

©®nelis van den Ende