< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 2700 - 2799

38e cyclus – – HET ATOOPSE TRIBUNAAL

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


2722 • 2332    ALTIN MAGARA


Sinds de mensheid in het heelal doorgedrongen is, heeft ze een opwindende geschiedenis vol afwisseling meegemaakt. De Terranen – zoals de leden van de verenigde mensheid zich noemen – hebben niet alleen al duizenden jaren geleden de eigen galaxie verkend, ze zijn lang gele-den ook naar verre sterreneilanden doorgestoten. Steeds weer stuiten Perry Rhodan en zijn metgezellen op ruimtevarende civilisaties - en op het spoor van kosmische machten die de gebeurtenissen in het univer-sum beïnvloeden.

In het jaar 1514 nieuw galactische tijdrekening, dat volgens de oude tijdrekening met het begin van het zesde millennium overeenkomt, behoort de Aarde tot de liga van vrije Terranen. Duizenden zonnestelsels met werelden waarop mensen wonen, hebben zich verenigd in dit sterrenrijk.

Maar de galaxie is onrustig: aan de ene kant dreigt een interstellaire oorlog, aan de andere kant is het Atopische tribunaal actief in de Melkweg. De eerste vertegenwoordigers hiervan zijn de Onryonen die de uitlevering van Perry Rhodan en imperator Bostich eisen. De beide mannen moeten vanwege vermeende overtredingen voor het gerecht komen. Ronald Tekener, plaatsvervangend commandant van de united stars organisation, wordt als lijfwacht van Bostich bij hem geplaatst en samen zetten ze koers naar Terra. Hun doel is Attin Magara ...


Het symbool van een roterende, snel verdwijnende spiraalgalaxie kan voor Perry Rhodan maar één ding betekenen: een onsterfelijk leven eindigt. Is hij daadwerkelijk een van zijn reisgezellen verloren - uitgerekend op Terra, zijn thuis? Een andere onsterfelijke gaat op missie om te redden wat er te redden valt: Gucky.

Micheal Marcus Thurner beschrijft de gebeurtenissen in Istanboel en op de aarde in de volgende roman.


Oorspronkelijke titel: Altin Magara

Auteur: Michael Marcus Thurner

Omslag: © Swen Papenbrock

Illustratie intern (Duits exclusief): © Swen Papenbrock

Nederlandse vertaling: Charlotte Bakker


Opmerking: er staat een fout op de introductiepagina van verhaal 2722, op pagina 65. De cover is niet van Arndt Drechsler maar van Swen Papenbrock, volgens de Duitse bronnen.Samenvatting: in de cavernes van Istanboel – de speler zet in op de overwinning.


Locatie en tijdsruimte: Istanboel – 3–15 september 1514 NGT (5101 na Chr.)


Hoofdpersonen: Ronald Tekener – De galactische speler speelt om het leven van een onsterfelijke. Bostich – De door het Atoopse tribunaal gezochte imperator probeert aan zijn achtervolgers te ontkomen. De vier veroveraars – Het Tefroodse mutantenkorps komt in actie in het thuisstelsel van de mensheid. Caraner – De geheime agent van de Tu-Ra-cel dient zijn heerser.Bostich ontvangt asiel op Terra. Met goedvinden van de solaire minister-presidente blijft hij onder Ronald Tekener's hoede. De USO houdt meerdere veilige huizen in stand op Aarde. Bostich kiest voor het onderkomen in Istanboel. Kort na de aankomst wordt de reden voor deze beslissing duidelijk: er zijn Tu-Ra-cel-agenten aanwezig. Bostich haalt de Celista Caraner erbij waarmee Tekener goedschiks of kwaadschiks moet samenwerken. De imperator zonder rijk voelt zich gevangen gehouden en zou niets liever doen als vanuit Terra het verzet organiseren tegen de bezetter van het Arkon-stelsel. Bostich wil indien nodig het veilige huis in het geheim verlaten, maar moet hiervoor eerst een spel spelen met Tekener.

Om tenminste gedeeltelijk controle te behouden laat de smiler Bostich winnen bij het schaakspel (bij Garrabo is de Arkonide de Terraan zeker de baas), volgt hem in het geheim naar een Hamam. Hij komt net op tijd om een aanslag van het Tefroodse mutantenkorps te verijdelen. Het is Toio Zindher gelukt om Bostich's vitaalenergiespoor te volgen. Satafar had andere informatie verzameld en zijn onvrijwillige informanten vermoord. Bij de schietpartij in de badhuis komen enkele Tu-Ra-cel-agenten en de Tefroder Trelast-Pevor om het leven. Laatstgenoemde wordt door Tekener doodgeschoten.

Het nu niet meer veilige huis moet worden opgegeven. Er is een geheime basis van de Celista's in Altin Magara, een bestanddeel van de stadsdeel Tarabya, maar ook daar wordt Bostich door Zindher opgespoord. Ditmaal zet Satafar de agent Aydin Esendemir onder druk om Tekener en Bostich te benaderen. Terwijl gevechtsdrones zorgen voor afleidingsmanoeuvres en een stoorzender actief wordt, teleporteert Lan Meota met Zindher in de schuilplaats. Satafar treedt Tekener tegemoet om Trelast-Pevor's dood te wreken. Bostich valt Zindher aan met Dagor-gevechtstechniek, maar de Tefroodse is een minstens net zo'n goede lijf-aan-lijfvechtster. Tekener wordt door Satafar zwaar verwond, krabbelt echter nog een laatste keer op.

Het is 15 september 1514 NGT, 18:00 uur Istanboel-lokale tijd. In Terrania ziet Perry Rhodan op de trivid hoe de afbeelding van een spiraalgalaxie zich uitbreidt boven de stad aan de Bosporus. De drager van een cellenactiveerderchip is om het leven gekomen, maar wie is het?


Nederlandse vertaling hoofdpersonen en samenvatting:

©®nelis van den Ende