< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 2700 - 2799

38e cyclus – – HET ATOOPSE TRIBUNAAL

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


2718 • 2328    PASSAGE NAAR ARKON


Sinds de mensheid de ruimte in is gegaan, heeft zij een spannende, bewogen geschiedenis meegemaakt: de Terranen - zoals de leden van het verenigde mensenras zichzelf noemen - hebben niet alleen millennia lang hun eigen melkwegstelsel verkend, maar zijn allang doorgedrongen tot verre sterreneilanden. Telkens weer stuiten Perry Rhodan en zijn metgezellen op ruimtevarende beschavingen - en op het spoor van kosmische machten die de gebeurtenissen in het universum beïnvloeden. In het jaar 1514 nieuw galactische tijdrekening, dat volgens de oude kalender overeenkomt met het begin van het zesde millennium, behoort de Aarde tot de liga van vrije Terranen. Duizenden zonnestelsels, waar mensen zijn gevestigd, hebben zich samengevoegd tot deze sterrenstaat. Maar er is onrust over de galaxie gekomen: aan de ene kant dreigt er oorlog tussen de Tefroders en de Blues, aan de andere eist het omineuze Atopische tribunaal de wettelijke soevereiniteit over alle werelden van de Melkweg op. Haar eerste representanten zijn de Onryonen, die de uitlevering van Perry Rhodan en imperator Bostich eisen - ze moeten wegens talrijke misdaden berecht worden. Hun ergste misdaad zou echter in de toekomst liggen en wordt als 'wereldenbrand' omschreven. De twee onsterfelijken slagen er nog steeds in om de gerechtsdienaars te ontlopen, maar hoelang kan dat goed gaan? Na het Solstelsel komt nu ook het centrum van het Arkonidische imperium in het vizier van de gerechtsdienaars. Een rechter van het Atopische tribunaal zoekt passage naar Arkon ...


De Atopische orde schijnt haar aanhangers te bezielen en moet de Melkweg een vreedzame, rechtvaardige route naar de toekomst wijzen. Op deze route stopt ze zelfs niet voor de fundamenten van de galactische politiek. Verena Themsen beschrijft in het volgende deel hoe de Arkoniden en de Naats op de politiek van de Atopen reageren.


Oorspronkelijke titel: Passage nach Arkon

Auteur: Hubert Haensel

Omslag: © Arndt Drechsler

Illustratie intern (Duits exclusief): © Swen Papenbrock

Nederlandse vertaling: Rik RookSamenvatting: rechter Chuv op de weg naar de kristalwereld – de echte kinderen van het Baag-stelsel moeten het erven.


Locatie en tijdsruimte: Arkon-stelsel – 28 augustus 1514 NGT (5101 na Chr.)


Hoofdpersonen: Een Atoopse rechter gaat zijn eigen weg. Gaumarol da Bostrich – De imperator keert naar huis terug. Ronald Tekener – De smiler begrijpt dat zijn opdracht lastiger kan worden dan verwacht. Tormanac da Hozarius – De viceimperator strijdt met onderbrekingen. Yscrou da Scadgasd – De commandante van Vothantar Zhy bemerkt haar fout.De GOS'TUSSAN II volgt de CHUVANC in de tunnel die dwars door het kristalscherm gaat en valt Chuv's ruimteschip aan. Drie zware transformsalvo's worden afgevuurd, kunnen de miniatuur-repulsor-wall van het rechterschip echter niet doordringen. Nadat het de genifers van de CHUVANC gelukt is om het met een schaduwscherm gecamoufleerde dubbeltrechterruimteschip te peilen, slaat Chuv terug. De GOS'TUSSAN II wordt getroffen en moet afdraaien.

Tormanac da Hozarius stuurt de EPPRIK-robotvloot in actie. Al kort na het doorkruisen van de structuurluiken van het kristalscherm vallen honderden eenheden slachtoffer aan de Onryoonse lineairruimtetorpedo's. 60.000 andere Onryonenschepen verschijnen in twee golven, zodat het Arkon-stelsel nu door 140.000 schepen wordt belaagd. Tegen deze overmacht kunnen de robotschepen niets uitrichten. Ze worden door de schermutselingen buiten het scherm opgehouden, terwijl de CHUVANC en enkele Onryonenschepen definitief door het kristalscherm heen stoten.

Zowel Tormanac als Bostich vertrouwen er daarna op dat het kristalscherm het gros van de Onryonenvloot op afstand zal houden van Arkon. Maar in Vothantar Zhy wordt de tweede Jaj Gemian Ocary actief. Deze is in gedaante van de technica Thala da Jorriskaugen binnengedrongen in het centrale schakelcomplex van de stelselverdediging. Yscrou da Scadgasd komt de gedaantewisselaar op het spoor, kan echter niet meer verhinderen dat deze het beveiligingsscherm van het station deactiveert en de kooi-overbrenger inschakelt. Voor dit moment gereedstaande Onryoonse troepen materialiseren massaal. De door Sbindar Cenfellor aangevoerde strijders veroveren de ondergrondse bolvormige bunker van honderd meter diameter. De structuurluiken van het kristalscherm worden gesloten. Voor de robotvloot is nu de toegang terug geblokkeerd. In een gesprek met Cenfellor verneemt Yscrou de gehele omvang van Chuv's plan. De rechter is niet van plan om het kristalscherm te deactiveren. In plaats daarvan moet het Arkon-stelsel de nieuwe basis worden van het Atoopse tribunaal. Voortaan wordt voor Arkon de naam toegepast van de ware kinderen van dit zonnestelsel, de Naats: Baag-stelsel.

De GOS'TUSSAN II vliegt nog op tijd het Arkon-stelsel binnen. Bostich plant een aanval op Vothantar Zhy want voor hem is het duidelijk dat dit station beslist over Arkon's lot.


Nederlandse vertaling hoofdpersonen en samenvatting:

©®nelis van den Ende