< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 2700 - 2799

38e cyclus – – HET ATOOPSE TRIBUNAAL

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


2715 • 2325    MISSIE IN HET POLYPOORTSTATION


Sinds de mensheid in het heelal doorgebroken is, heeft ze een opwindende geschiedenis vol afwisseling meegemaakt: de Terranen - zoals de leden van de verenigde mensheid zich noemen – hebben niet alleen sinds duizenden jaren de eigen galaxie verkend, ze zijn allang naar verre sterreneilanden doorgestoten. Steeds weer stuiten Perry Rhodan en zijn metgezellen op ruimtevarende civilisaties - en op het spoor van kosmische machten die de gebeurtenissen in het universum beïnvloeden. In het jaar 1514 nieuw galactische tijdrekening, dat volgens de oude tijdrekening met het begin van het zesde millennium overeenkomt, behoort de Aarde tot de liga van vrije Terranen. Duizenden zonnestelsels met werelden waarop mensen wonen hebben zich bij dit steenrijk aangesloten.

Maar er is onrust in de galaxie: aan de ene kant dreigt er oorlog tussen de Tefroders en de Blues, aan de andere eist, het omineuze Atopische tribunaal de wettelijke soevereiniteit over alle werelden van de Melkweg op.

Haar eerste representanten zijn de Onryonen die de uitlevering van Perry Rhodan en imperator Bostich eisen - ze moeten wegens talrijke misdaden berecht worden. De ergste misdaad zou echter in de toekomst liggen en wordt als 'wereldenbrand' omschreven.

De Onryonen willen echter de hele Melkweg onderwerpen aan de gerechtigheid van de 'Atopische orde' en richten hun blik ook op de WOCAUD. In de Melkweg leidt dit tot een missie in het polypoortstation ...


Het thuis van de mensheid is weliswaar veilig, maar de maan is verdwenen! Alsof dat niet erg genoeg is, dreigt het polypoortnetwerk uit de hand te lopen. Zelfs na de commandomissie van de smiler komt de situatie niet tot rust.


Oorspronkelijke titel: Einsatz im Polyport-Hof

Auteur: Uwe Anton

Omslag: © Dirk Schulz

Illustratie intern (Duits exclusief): © Dirk Schulz/Horst Gotta

Plantekening (Duits exclusief): KRUSENSTER door Daniel Schwarz

Nederlandse vertaling: Charlotte Bakker


Opmerking 1: de voortzetting van dit thema Tekener staat in PR 2717.

Opmerking 2: de voortzetting van dit thema Luna staat in PR 2727.Samenvatting: de lordadmiraal wil het Sol-stelsel bevrijden – Tekener's team wordt actief.


Locatie en tijdsruimte: Ghatamyz-stelsel – 31 juli – 9 augustus 1514 NGT (5101 na Chr.)


Hoofdpersonen: Ronald Tekener – De 'smiler' handelt harteloos. Ghonvar Toccepur – De commandant van een ruimtevader begeeft zich in gevaar. Vetris-Molaud – De hoge tamrat praat met de staart van zijn robot. Ellendea Lon – De USO-agente moet tijdens de actie met zware handicaps vechten.


De SERUN implanteert de cybermed-unit in Ronald Tekener's borst en houdt hem daarmee in leven. De andere drie leden van het actieteam – Ellendea Lon, Mathis de Veer en de Jülziish Cheprijl – lijden zoals Tekener aan verschillende orgaanschades en ziektes, die ze blijkbaar tijdens de vertraagde polypoort-transfer hebben opgelopen. Ze bereiken WOCAUD weliswaar, maar pas op 3 augustus 1514 NGT. Zodoende blijven voor hen nog maar krap drie dagen over tot de afloop van het Onryonen ultimatum. Lon moet helaas afzien van de medische ondersteuning van haar kapotte gevechtspak wanneer ze op weg gaat om de oude positron van de Jülziish op te sporen, om daar het 'klopgeest'-virusprogramma in te voeren zodat het zich kan verspreiden over de ruimteschepen van de Tefroodse vloot. Ze lijkt uiterlijk op een Tefroodse, daarom kan ze zich enigszins ongehinderd bewegen in het polypoortstation. Ze lijdt aan hallucinaties, veroorzaakt door de medicijnen die haar toestand stabiliseren. Toch heeft ze succes. Nadat ze bijna werd ontmaskerd roept ze Tekener en de anderen per radio op.

De aanwezigheid van de vreemdelingen blijft niet verborgen voor de Tefroders. Ze nemen echter aan dat het om Onryonen gaat. Vetris-Molaud had het station al verlaten. Hij had orders gegeven om ieder conflict met de Onryonen te vermijden. Hij wil samenwerken om de cellenactiveerder te verdienen. Gornen Kandrit stuurt het Tefroodse mutantenkorps om de indringers onschadelijk te maken. Tegelijkertijd wordt de ontvangst van een Onryoonse delegatie voorbereid. Als Tekener hiervan hoort kiest hij voor een alternatief plan. Terwijl zijn kameraden het computervirus installeren, wacht hij de delegatie op en doodt een Onryoon. Het moet er zo uitzien dat de man door de Tefroders werd vermoord.

Daarna begint de jacht op Tekener's team pas echt. De mutanten zitten de USO-specialisten steeds dichter op de hielen. De missie wordt desondanks succesvol afgesloten. De Tefroodse vloot wordt een aanval van de Onryonen voorgetoverd. Commandant Maalun beveelt de tegenaanval en zo ontbrandt opnieuw een ruimteslag in het Ghatamyz-stelsel. Tekener heeft een Tefroodse jager startklaar gemaakt, maar deze ligt nu onder een energiescherm. De mutanten vallen aan. Lan Meota zet zijn gave in om bij Lon het hart uit haar lichaam te verwijderen. De stervende brengt de beveiligingsschermprojector tot explosie, zodat de drie anderen kunnen vluchten. De jager wordt door Anna Patoman's schip de GALBRAITH DEIGHTON-V opgenomen.

Ghonvar Toccepur kondigt zoals verwacht Luna's verplaatsing aan. De Onryoonse vloot verlaat het Ghatamyz-stelsel. Vervolgens geeft Vetris-Molaud de mutanten een nieuwe actie order. Hun doel is het Sol-stelsel.

Op 9 augustus 1514 NGT om 17:37 uur verdwijnt Luna uit de baan rond de Aarde. Het Sol-stelsel hult zich in het kristalscherm.


Nederlandse vertaling hoofdpersonen en samenvatting:

©®nelis van den Ende