< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 2700 - 2799

38e cyclus – – HET ATOOPSE TRIBUNAAL

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


2712 • 2322    DE AANSLAGPLEGERS VAN LUNA CITY


Sinds de mensheid in het heelal doorgedrongen is, heeft ze een opwindende geschiedenis vol afwisseling meegemaakt: de Terranen - zoals de leden van de verenigde mensheid zich noemen – hebben niet alleen al duizenden jaren geleden de eigen galaxie verkend, ze zijn allang naar verre sterreneilanden doorgestoten. Steeds weer stuiten Perry Rhodan en zijn metgezellen op ruimtevarende civilisaties – en op het spoor van kosmische machten die de gebeurtenissen in het universum beïnvloeden. In het jaar 1514 nieuw galactische tijdrekening, dat volgens de oude tijdrekening met het begin van het zesde millennium overeenkomt, behoort de Aarde tot de liga van vrije Terranen. Duizenden zonnestelsels met werelden waarop mensen wenen, hebben zich verenigd in dit sterrenrijk. Maar uitgerekend de Maan, het dichtstbijzijnde hemellichaam, is voor de Terranen vreemd geworden. Sinds enkele jaren is hij in een afwerend veld gehuld en het oppervlak is merkwaardig ontsierd. Wie ertoe zou willen doordringen, riskeert zijn leven. Daar heersen de Onryonen, die in naam van het Atopische tribunaal de uitlevering van Perry Rhodan en Imperator Bostich eisen. Het lukt Perry Rhodan om van de maan te vluchten aan boord van het ruimteschip de KRUSENSTERN, maar zijn begeleiders blijven achter bij het Lunaire verzet om de mysterieuze tegenstander te bespieden en eventueel schade toe te brengen. En zo beginnen ze: de aanslagplegers van Luna City ...


De 'perfecte jager' is het Lunaire verzet op het spoor - net als de Onryoonse maangeheimen. In een dergelijke situatie zouden de tot nu niet ontdekte mensen die Luna zijn binnengesmokkeld, enige invloed kunnen uitoefenen op welke van de beide partijen de betere kansen heeft. Christian Montillon gaat naadloos verder met het verhaal van het Lunaire verzet in het volgende deel.


Oorspronkelijke titel: Die Attentäter von Luna City

Auteur: Marc A. Herren

Omslag: © Dirk Schulz

Illustratie intern (Duits exclusief): © Dirk Schulz/Horst Gotta

Nederlandse vertaling: Charlotte Bakker


OPMERKING : de omslag dient als basis voor de maand januari van de Duitse Perry Rhodan-kalender 2014.


------------------------------------

Er staat een fout in dit boekje op pagina 65, de introductie pagina!

Onderin bij de bronnen staat dat de omslag is van Arndt Drechsler. Volgens Duitse websites is de omslag van Dirk Schulz.


------------------------------------Samenvatting: het verzet op de Maan neemt toe – doel is de lunaire resident.


Locatie en tijdsruimte: Luna – 14–19 juli 1514 NGT (5101 na Chr.)


Hoofdpersonen: Leza Vlyoth – De marshall van het Atoopse tribunaal keert terug naar de Maan. Shanda Sarmotte – De telepate leert een man kennen. Fionn Kemeny – De wetenschapper leert een 'vrouw' beter kennen. Toufec – De oeroude kent de vrouwen. Pri Sipiera – De aanvoerster van het lunaire verzet leert zichzelf beter kennen.De door Perry Rhodan verkregen informatie over Leza Vlyoth en zijn gedaantewisselende ruimteschip XYANGO komt via Sichu Dorksteiger terecht bij Cai Cheung. De solaire premier geeft de informatie door aan de overeenstemmende instanties. De Jaj keert desondanks onopgemerkt terug in het Sol-stelsel, brengt verslag uit bij zijn opdrachtgever en verlangt tot de Atoop Matan Addaru Dannoer toegelaten te worden. Hiervoor begeeft hij zich naar Luna, waar hij de langdurende wachttijd benut om het lunaire verzet te infiltreren. In de gedaante van Laurence Wus neemt hij deel aan een toespraak van Antonin Sipiera. De bestuurder verkondigt in het openbaar dat de geruchten over de terugkeer van de Maan in zijn oorspronkelijke plek waar zijn. Klaarblijkelijk is het aanpassingsproces nog niet afgesloten, zodat niemand de Maan kan verlaten. Bovendien tekent zich een verschrikkelijke oorlog af. Als bewijs toont hij beelden van een vernietigde Terraanse vloot – de vloot die in werkelijkheid slachtoffer is geworden van de Onryoonse lineairruimtetorpedo's. De aan de Onryonen verbonden rechters van het Atoopse tribunaal, zo beweert Sipiera, zullen Luna beschermen.

Vlyoth alias Wu zit in het auditorium en protesteert. Hij trekt daarmee de aandacht van Moana Tapu, een rekruteerster van het verzet. Beiden worden een paar. Moana Tapu laat zich ervan overtuigen dat de resident moet worden uitgeschakeld. Pri Sipiera, aanvoerster van het lunaire verzet, wijst dit pertinent af, hoewel haar duidelijk is dat haar vader welbewust verkeerde informatie verspreidt en propaganda maakt voor de Onryonen. Wu, Tapu en twee andere verzetsstrijders ondernemen daarom op 19 juli 1514 NGT een eigen actie. De aanslag mislukt, iedereen behalve Tapu's instructeur Angh Pegola worden gedood – in ieder geval denkt Pegola dat. Wu/Vlyoth overleeft echter, uiteindelijk had hij de hele zaak zorgvuldig voorbereid.

Pri is intussen met Shanda Sarmotte bevriend geraakt en heeft haar een van drie gebieden getoond die bijzonderheden vormen in het techno-vlechtwerk. Daartoe horen de Nectaarse structuur, een zwart-rood schaakbord in het Mare Nectaris, en het zwarte paleis in de Petavius-krater. Als Pri en Shanda het zwarte paleis naderen krijgt de telepate extreem vreemde ervaringen. Voor haar is het alsof de gehele structuur uit de realiteit is ontnomen. Na de mislukte aanslag plant Pri een expeditie naar het Mare Nubium. Daar bevindt zich de zo genoemde slangenhuid en daar vervormt het techno-vlechtwerk zich zodanig heftig dat volgens YLA's kennis een bijzondere gebeurtenis binnenkort zal starten.

Ook Leza Vlyoth interesseert zich voor deze bijzonderheid. In een gesprek met een genifer (een Onryonen die is versmolten met een genius-computer, die tevens met NATHAN communiceert) verneemt hij dat in het Mare Nubium zich iets bevindt dat men het synapsenprioraat noemt.


Nederlandse vertaling hoofdpersonen en samenvatting:

©®nelis van den Ende