< vorige  |  INDEX  |   🔍

Reeks 2700 - 2799

38e cyclus – – HET ATOOPSE TRIBUNAAL

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


2712 • 2322    DE AANSLAGPLEGERS VAN LUNA CITY


Sinds de mensheid in het heelal doorgedrongen is, heeft ze een opwindende geschiedenis vol afwisseling meegemaakt: de Terranen - zoals de leden van de verenigde mensheid zich noemen – hebben niet alleen al duizenden jaren geleden de eigen galaxie verkend, ze zijn allang naar verre sterreneilanden doorgestoten. Steeds weer stuiten Perry Rhodan en zijn metgezellen op ruimtevarende civilisaties – en op het spoor van kosmische machten die de gebeurtenissen in het universum beïnvloeden. In het jaar 1514 nieuw galactische tijdrekening, dat volgens de oude tijdrekening met het begin van het zesde millennium overeenkomt, behoort de Aarde tot de liga van vrije Terranen. Duizenden zonnestelsels met werelden waarop mensen wenen, hebben zich verenigd in dit sterrenrijk. Maar uitgerekend de Maan, het dichtstbijzijnde hemellichaam, is voor de Terranen vreemd geworden. Sinds enkele jaren is hij in een afwerend veld gehuld en het oppervlak is merkwaardig ontsierd. Wie ertoe zou willen doordringen, riskeert zijn leven. Daar heersen de Onryonen, die in naam van het Atopische tribunaal de uitlevering van Perry Rhodan en Imperator Bostich eisen. Het lukt Perry Rhodan om van de maan te vluchten aan boord van het ruimteschip de KRUSENSTERN, maar zijn begeleiders blijven achter bij het Lunaire verzet om de mysterieuze tegenstander te bespieden en eventueel schade toe te brengen. En zo beginnen ze: de aanslagplegers van Luna City ...


De 'perfecte jager' is het Lunaire verzet op het spoor - net als de Onryoonse maangeheimen. In een dergelijke situatie zouden de tot nu niet ontdekte mensen die Luna zijn binnengesmokkeld, enige invloed kunnen uitoefenen op welke van de beide partijen de betere kansen heeft. Christian Montillon gaat naadloos verder met het verhaal van het Lunaire verzet in het volgende deel.


Oorspronkelijke titel: Die Attentäter von Luna City

Auteur: Marc A. Herren

Omslag: © Dirk Schulz

Illustratie intern (Duits exclusief): © Dirk Schulz/Horst Gotta

Nederlandse vertaling: Charlotte Bakker


Opmerking : de omslag dient als basis voor de maand januari van de Duitse Perry Rhodan-kalender 2014.


------------------------------------

Er staat een fout in dit boekje op pagina 65, de introductie pagina!

Onderin bij de bronnen staat dat de omslag is van Arndt Drechsler. Volgens Duitse websites is de omslag van Dirk Schulz.


------------------------------------