< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 2700 - 2799

38e cyclus – – HET ATOOPSE TRIBUNAAL

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


2711 • 2321    VAL VOOR DE JAGER


Sinds de mensheid in het heelal doorgebroken is, heeft ze een opwindende, geschiedenis vol afwisseling meegemaakt: de Terranen - zoals de leden van de verenigde mensheid zich noemen – hebben niet alleen sinds duizenden jaren de eigen galaxie verkend, ze zijn allang naar verre sterreneilanden doorgestoten. Steeds weer stoten Perry Rhodan en zijn metgezellen op ruimtevarende civilisaties - en op het spoor van kosmische machten die het gebeuren in het universum beïnvloeden. In het jaar 1514 nieuw galactische tijdrekening, dat volgens de oude tijdrekening met het begin van het zesde millennium overeenkomt, behoort de Aarde tot de liga van vrije Terranen. Duizenden zonnestelsels met werelden waar mensen wonen hebben zich bij dit sterrenrijk aangesloten. Maar uitgerekend de Maan, het dichtstbijzijnde hemellichaam, is voor de Terranen vreemd geworden. Sinds enkele jaren heeft zij zich in een afwijzend veld gehuld, zijn oppervlak is merkwaardig ontsierd. Wie ernaar door zou willen dringen riskeert zijn leven. Daar heersen de Onryonen, die in naam van het Atopische tribunaal de uitlevering van Perry Rhodan en imperator Bostich eisen. Maar zolang er ondersteuning voor de onsterfelijke Terraan is kan ook het tribunaal niet zo optreden als het zou willen. Dientengevolge doen de Onryonen er alles aan om de vrienden van Rhodan uit te schakelen: als eerste treft het Reginald Bull en de JULES VERNE. Als Icho Tolot in het vizier komt, zet een ander een val voor de jager ...


Na zijn terugkeer naar de Onryonen wijdt de perfecte jager zich aan een nieuwe opdracht, hij heeft tenslotte een reputatie te verliezen. Verborgen voor de waakzame ogen van de Onryonen worden echter ook anderen actief: Toufec en zijn begeleiders staan op het punt de maan te verkennen en de raadsels achter het martiale optreden van de vreemdelingen op te lossen.


Oorspronkelijke titel: Falle für den Jäger

Auteur: Leo Lukas

Omslag: © Alfred L. Kelsner

Illustratie intern (Duits exclusief): © Swen Papenbrock

Plantekening (Duits exclusief): ruimtevrachtschip STELLARIS door Gregor Paulmann

Nederlandse vertaling: Hans van der Schoor


OPMERKING: de voortzetting van dit thema staat in PR 2716.Samenvatting: confrontatie in de Orionnevel – de KRUSENSTER tegen de XYANGO.


Locatie en tijdsruimte: Kamaad – 6–14 juli 1514 NGT (5101 na Chr.)


Hoofdpersonen: Perry Rhodan – Een toekomstig misdadiger, nu op de vlucht. Leza Vlyoth – Een marshall van het Atoopse tribunaal, genaamd 'de perfecte jager'. Jatin – Een weinig uitbundige lijfarts, verblindt door de onverhoopte grote liefde. Peo Tatsanor – Een hoogbegaafde jonge Báalol, gedreven door eerzucht en glasvorst.Terwijl de plasmacommandant in de KRUSENSTER wordt ingebouwd – deze geeft zich later zelf de naam ADAM – verneemt Perry Rhodan over de vernietiging van de JULES VERNE en openbaart hij aan Farye Sepheroa dat ze zijn kleindochter is. ADAM ontvangt de noodoproep van de HALUTA IV. Met toestemming van de Posbi's, die graag bereidt zijn om voor hun held Rhodan te strijden, vliegt de KRUSENSTER naar de planeet Kamaad, waar ze op 12 juli 1514 NGT arriveert. Rhodan krijgt het commando over het oude Posbi-ruimteschip. Daar stoot men op de XYANGO.

Leza Vlyoth maakt geen geheim over Icho Tolot's gevangenname. Rhodan identificeert zich als polypoortprefect van het galacticum en beveelt de uitlevering van de Haloeters. De XYANGO vertrekt, maar voor Rhodan staat vast dat deze spoedig zal terugkeren. Dat gebeurt, maar het ruimteschip van de Jaj heeft de vorm aangenomen van een Springer-cilinder, hijzelf geeft zich uit als Mehandor, die zogenaamd door de noodoproep van de HALUTA IV is gelokt. De misleiding wordt te laat doorzien. De XYANGO ramt de KRUSENSTER en doorboort de buitenwand. Vlyoth en enkele TARA's enteren het fragmentruimteschip om Rhodan in hun macht te krijgen.

De gedaantewisselaar trapt in een val wanneer hij Rhodan volgt – het is in werkelijkheid Viccor Bughassidow met een masker. De echte Rhodan is reeds met enkele Posbi's binnengedrongen in de XYANGO en bevrijden Tolot alsook Avan Tacrol. De Jaj wordt in de KRUSENSTER met boeivelden onschadelijk gemaakt. Maar Peo Tatsanor, intussen volledig afhankelijk van de drug glasvorst, brengt de boordarts Jatin in zijn macht. Een klein deel van Vlyoth's lichaamssubstantie neemt de Posbi Lot 909 over. Zo kan Vlyoth worden bevrijd. Hij ontvoert Bughassidow en wil naar de XYANGO terugkeren voordat Rhodan deze kan verlaten. Beide groepen botsen daar op elkaar.

Vlyoth had niet gerekend op de gevechtskracht van de Posbi's en de woede van de bevrijde Haloeters. Tatsanor's zwakte blijkt beslissend tijdens het gevecht. De Ara-medica bevrijd zich uit zijn ban en roept Rhodan op om Lot 909 te vernietigen. Door de dood van zijn afgesplitste lichaamssubstantie raakt de gedaantewisselaar in paniek. Vlyoth moet alleen vluchten. Rhodan laat hem vertrekken; anders had hij de vernietiging van de KRUSENSTER moeten riskeren. Tatsanor valt in handen van Rhodan's kameraden. Hij geeft alle informatie die hij van Vlyoth over het Atoopse tribunaal heeft gekregen door aan Rhodan. De Terraan maakt een afspraak met Bostich in de buurt van het Perkon-stelsel.


Nederlandse vertaling hoofdpersonen en samenvatting:

©®nelis van den Ende