< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 2700 - 2799

38e cyclus – – HET ATOOPSE TRIBUNAAL

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


2710 • 2320    HALOETER-JACHTSinds de mensheid in het heelal doorgebroken is, heeft ze een opwindende geschiedenis vol afwisseling meegemaakt: de Terranen- zoals de leden van de verenigde mensheid zich noemen – hebben niet alleen sinds duizenden jaren de eigen galaxie verkend, ze zijn allang naar verre sterreneilanden doorgestoten. Steeds weer stoten Perry Rhodan en zijn metgezellen op ruimtevarende civilisaties - en op het spoor van kosmische machten die het gebeuren in het universum beïnvloeden.

in het jaar 1514 nieuw galactische tijdrekening, dat volgens de oude tijdrekening met het begin van het zesde millennium overeenkomt, behoort de Aarde tot de liga van vrije Terranen. Duizenden zonnestelsels met werelden waarop mensen wonen, hebben zich bij dit sterrenrijk aangesloten. Maar uitgerekend de maan, het dichtstbijzijnde hemellichaam, is voor de Terranen vreemd geworden. Sinds enkele jaren heeft zij zich in een afwijzend veld gehuld, haar oppervlak is merkwaardig ontsierd. Wie naar haar door zou willen dringen riskeert zijn leven. Daar heersen de Onryonen, die in naam van het Atopische tribunaal de uitlevering van Perry Rhodan en imperator Bostich eisen. Maar zolang er ondersteuning voor de onsterfelijke Terraan is kan ook het tribunaal niet zo optreden als het zou willen. Dientengevolge doen de Onryonen er alles aan om de vrienden van Rhodan uit te schakelen: als eerste treft het Reginald Bull en de JULES VERNE. En nu ziet alles ernaar uit dat Icho Tolot zich in het middelpunt bevindt van een Haloeter-jacht ...


De Marshalls van de Onryonen zijn de perfecte jagers en hun machtsmiddelen lijken enorm te zijn. Op deze manier zal het het Atopische Tribunaal niet moeilijk vallen om op een niet al te verre dag in de buurt van Perry Rhodan en Gaumarol da Bostich te komen. De hoogste tijd voor Perry Rhodan om zelf actief te worden. Leo Lukas beschrijft de reactie van Rhodan op Tolot's lot in de volgende aflevering.


Oorspronkelijke titel: Haluter-Jagd

Auteur: Hubert Haensel

Omslag: © Swen Papenbrock

Illustratie intern (Duits exclusief): © Swen Papenbrock

Nederlandse vertaling: Hans van der SchoorSamenvatting: beslissing op de dwaalplaneet – giganten in gevecht op leven en dood.


Locatie en tijdsruimte: Kamaad – juli 1514 NGT (5101 na Chr.)


Hoofdpersonen: Icho Tolot – De Haloeter ontmoet een gevaar uit het verleden. Avan Tacrol – De jonge Haloeter moet volwassen worden. Luto Faonad – Een ouder moet toelaten dat zijn kind zijn eigen weg gaat. Leza Vlyoth – De Jaj achtervolgt een reusachtige buit. Peo Tatsanor – De jonge Báalol heeft voor de jager gekozen.Leza Vlyoth laat zich niet door Peo Tatsanor's ongeduld verleiden tot overijld handelen. Hij wil voluit genieten van de jacht op Icho Tolot. De Haloeter moet niet gedood maar gevangen worden genomen om zich voor het Atoopse tribunaal te verantwoorden voor de misdaad, die hij volgens Vlyoth's mening samen met Perry Rhodan heeft begaan. De Jaj neemt de gestalte aan van een Uleb om Tolot de baas te zijn bij een handgemeen. Als de XYANGO, die zich heeft omgevormd in een Haloeter-schip, op Kamaad landt, geloven de door de vernietiging van de HALUTA IV gestrande Haloeters op redding, vooral omdat iemand zich meldt die spreekt met Fancan Teik's stem. Ze lopen in een val. Met plasmabommen geprepareerde TARA's worden uitgesluisd en tot explosie gebracht. Luto Faonad raakt daarbij ernstig verminkt. Tolot en Avan Tacrol brengen hem met de duikboot in de melk-oceaan in veiligheid, maar Faonad bezwijkt kort erna aan zijn zware verwondingen.

Tacrol zweert wraak. Tolot kan de impulsieve jonge Haloeter nauwelijks tegenhouden. Beiden vluchten in de termietenheuvel, een mogelijk organisch en levend gebouw. Daar worden ze door Vlyoth en Tatsanor aangehouden, die ook TARA's bij zich hebben. Tacrol wordt gevangen genomen, Tolot moet vluchten. Met zijn door glasvorst versterkte paravaardigheden foltert de Anti de jonge Haloeter. Vlyoth registreert de folterkreten en laat ze steeds opnieuw klinken uit luidsprekers. Tolot gebruikt de duikboot om de XYANGO aan te vallen en in het ruimteschip binnen te dringen. Er ontstaat weer een gevecht tegen de vermeende Uleb. Pas dan verneemt Tolot over het bestaan van het Atoopse tribunaal en van Vlyoth's ware plannen. Tolot verliest van de gedaantewisselaar. In een energieveld tot bewegingloosheid gedoemd bemerkt hij dat de temperatuur steeds verder daalt. Spoedig zal het absolute nulpunt bereikt zijn.


Nederlandse vertaling hoofdpersonen en samenvatting:

©®nelis van den Ende