< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 2700 - 2799

38e cyclus – – HET ATOOPSE TRIBUNAAL

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


2708 • 2318    VIER TEGEN ITHAFOR


Sinds de mensheid de ruimte in is gegaan, heeft zij een spannende, bewogen geschiedenis meegemaakt: de Terranen - zoals de leden van het verenigde mensenras zichzelf noemen - hebben niet alleen millennia lang hun eigen melkwegstelsel verkend, maar zijn allang doorgedrongen tot verre sterreneilanden. Telkens weer stuiten Perry Rhodan en zijn metgezellen op ruimtevarende beschavingen - en op het spoor van kosmische machten die de gebeurtenissen in het universum beïnvloeden. In het jaar 1514 nieuw galactische tijdrekening, dat volgens de oude kalender overeenkomt met het begin van het zesde millennium, behoort de Aarde tot de liga van vrije Terranen. Duizenden zonnestelsels, waarop mensen zijn gevestigd, hebben zich tot deze sterrenstaat samengevoegd. Maar uitgerekend de maan, het dichtstbijzijnde hemellichaam, is de Terranen vreemd geworden. Sinds enkele jaren is zij in een afschrikwekkend veld gehuld en is het oppervlak vreemd misvormd. Wie daar wil doordringen riskeert zijn leven. De Onryonen heersen daar en eisen in naam van het Atopische Tribunaal de uitlevering van Perry Rhodan en imperator Bostich. Elders in de galaxie heerst er een crisis tussen afzonderlijke volkeren: in het bijzonder is er het conflict tussen de mensachtige Tefroders en de Blues in de Eastside. Een twistpunt is het polypoortstation ITHAFOR-5. Omdat het de Tefroders wordt onthouden, komen ze in actie: vier tegen Ithafor ...


De Tefroders hebben duidelijk hun huiswerk gedaan inzake een mutantenkorps en slaan hard en compromisloos toe. De Blues, die traditioneel de Eastside controleren, hebben het moeilijk tegen hen. Voor de politici roept dit echter ook de waag op: mag het galacticum werkeloos toezien in de hoop daardoor ergere gebeurtenissen af te wenden? Maar er zijn ook andere problemen. Met een daarvan houdt Susan Schwartz zich bezig ...


Oorspronkelijke titel: Vier gegen ITHAFOR

Auteurs: Arndt Ellmer/Christian Montillon

Omslag: © Swen Papenbrock

Illustratie intern (Duits exclusief): © Swen Papenbrock

Nederlandse vertaling: Hans van der Schoor?


OPMERKING: de omslag dient als basis voor de maand juli van de Duitse Perry Rhodan-kalender 2014.


------------------------------------

Er staat een fout in dit boekje op pagina 65, de introductie pagina!

Onderin bij de bronnen staat de informatie van 2706 en dus niet van 2708.

Hierboven staat de correcte informatie die is overgenomen van een Duitse website. Alleen de Nederlandse vertaler is nu onbekend ...


------------------------------------Samenvatting: ze zijn een beproefd team – in dodelijke actie voor een groot doel.


Locatie en tijdsruimte: Tefor, ITHAFOR-5 – begin juli – 9 juli 1514 NGT (5101 na Chr.)


Hoofdpersonen: Benjuber-Wocaud – De agent ontvangt de mogelijkerwijs belangrijkste opdracht in zijn carrière. Ghöllrysch – De commandant van ITHAFOR-5 kan op zijn medewerkers vertrouwen. Lan Meota – zijn gave is met pijn verbonden. Satafar – De Tefroder fungeert als aanvoerder van de vier veroveraars. Toio Zindher – De mutante bezit een bepaalde zienswijze. Trelast-Pevor – De Tefroder hoort schijnbaar ongerechtvaardigd bij het mutantenkorps. Vetris-Molaud – De tamaron volgt de politiek van de macht.Het polypoortstation ITHAFOR-5 wordt in naam gecontroleerd door de schaduw-Maahks, is in feite echter in bezit van de Blues. De Weddone Ghöllrysch bewaart de enige beschikbare A-controller in zijn bureau. 550 ruimteschepen van de Jülziish beveiligen het station tegen de Tefroodse vloot, van wie commandant Maalun momenteel geen activiteiten verwacht omdat anders de Onryonen zullen interveniëren. De hoge tamaron Vetris-Molaud bereidt echter in het geheim de verovering voor van het station. Zijn mutantenkorps moet de weg voorbereiden voor de parate landingstroepen. De vier agenten krijgen hun instructies in de Ster van Apsuma, de regeringszetel van het nieuwe tamanium op de planeet Tefor. Het mutantenkorps bestaat uit:

– Teamleider Satafar. Hij heeft het gezicht van een bejaarde, het lijf van een tienjarig kind met de kracht van een Ertrusers en hij kan zijn gezichtshuid kortstondig gladmaken met de drug gholen, zodat hij er werkelijk uitziet als een kind.

– Vitaaltelepate Toio Zindher. Ze kan de vitale energie en stemmingen van wezens als een aura zien, zo kan ze herkennen of iemand gezond of ziek is, of liegt of de waarheid zegt.

– Pijn- resp. paradoxteleporteur Lan Meota. Hij kan zichzelf en een andere persoon op een tot nu toe volledig onbekende manier teleporteren. Voor hem is het alsof hij een vreemd landschap doorkruist. Het transportproces duurt altijd twee minuten en negen seconden. Dit gaat bij hem gepaard met sterke pijn, zodat hij erna moet herstellen. Hij kan bovendien objecten, die tot vier meter ver zijn verwijdert, naar zich toe verplaatsen, zonder ze te zien of af te tasten. Hij kan niet worden tegengehouden door multidimensionale schermen of paravallen.

– Superwetenschapper Trelast-Pevor. Hij heeft weliswaar geen echte paravaardigheid, maar geen enkel technisch systeem is veilig voor hem.

Kort voor het mutantenkorps arriveren ook, gecamoufleerd als Blues met coconmaskers, de Tefroodse agenten Benjuber-Wocaud en Holoter-Lyst in het polypoortstation. Ze vermoeden niet dat ze voor een afleidingsmanoeuvre moeten zorgen en daarna worden opgeofferd. Hun kameraden zorgen er zelfs voor dat beide agenten mislukken en worden gedood. Toio en de door middel van gholen 'verjongde' Satafar geven zich uit voor moeder en kind. Satafar is zogenaamd doodziek en heeft het b-hormoon nodig (waarmee men ook molkex en springwormen kan maken) dat Toio krijgt van een hoogzwangere Jülziish-vrouw. Lan Meota geeft zich uit als Terraans tussenpersoon, terwijl Trelast-Pevor inbreekt bij de stationssystemen. Toio, Satafar en Lan laten zich opzettelijk arresteren.

Als er ook nog een verschrikkelijk wormei opduikt (natuurlijk is het een nabootsing), gaan alle alarmbellen af bij Ghöllrysch en zijn Akoonse veiligheidschef Berháan ter Pikour. Ghöllrysch neemt de gevangenen mee naar zijn bureau, zodat Lan de controller uit de safe kan teleporteren. Met zijn enorme lichaamskracht doodt Satafar de in het bureau aanwezige beveiligers, Lan teleporteert Berháan ter Pikour's brein uit zijn schedel en Trelast-Pevor zorgt er op afstand voor dat niemand anders het bureau kan betreden. Ghöllrysch heeft geen keus meer en moet opgeven. Zodoende is ITHAFOR-5 op 9 juli 1514 NGT in handen van de Tefroders. Ter ere van de 'in de strijd gevallen' agenten hernoemt Vetris-Molaud het station in WOCAUD.


Nederlandse vertaling hoofdpersonen en samenvatting:

©®nelis van den Ende