< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 2700 - 2799

38e cyclus – – HET ATOOPSE TRIBUNAAL

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


2706 • 2316    STERRENGRAF


Sinds de mensheid in het heelal doorgebroken is heeft ze een opwindende geschiedenis vol afwisseling meegemaakt: de Terranen - zoals de leden van de verenigde mensheid zich noemen - hebben niet alleen sinds duizenden jaren de eigen galaxie verkend, ze zijn allang naar verre sterreneilanden doorgestoten. Steeds weer stoten Perry Rhodan en zijn metgezellen op ruimtevarende civilisaties – en op het spoor van kosmische machten die het gebeuren in het universum beïnvloeden.

In het jaar 1514 nieuw galactische tijdrekening, dat volgens de oude tijdrekening met het begin van het zesde millennium overeenkomt, behoort de Aarde tot de liga van vrije Terranen. Duizenden zonnestelsels, waarop zich mensen vestigen, hebben zich bij dit sterrenrijk aangesloten.

Maar uitgerekend de maan, het dichtstbijzijnde hemellichaam, is voor de Terranen vreemd geworden. Sinds enkele jaren heeft zíj zich in een afwijzend veld gehuld, haar oppervlak is merkwaardig ontsierd. Wie haar wil bereiken riskeert zijn leven. Daar heersen de Onryonen, die in naam van het Atopische tribunaal de uitlevering van Perry Rhodan en imperator Bostich eisen.

Als de JULES VERNE onder Reginald Bulls commando in de confrontatie ingrijpt, wordt ze door de Onryonen meedogenloos opgejaagd, terwijl Bull anderzijds probeert één van de Atopische rechters te grijpen. Het komt tot de showdown bij het sterrengraf ...


Noch het plan van de Marshall noch dat van Reginald Bull ging in de gewenste vorm in vervulling, terwijl dat een ander blijkbaar geholpen heeft - en opnieuw staat alles voor de Terranen open. De bloedige tol was geringer dan aan viel te nemen, maar wellicht zwaarwegender dan gevreesd.

In de volgende aflevering, die uit de pen van Wim Vandemaan komt, schakelen we over naar Perry Rhodan, die net op de KRUSENSTER onderweg is.


Oorspronkelijke titel: Sternengrab

Auteur: Michael Marcus Thurner

Omslag: © Arndt Drechsler

Omslag: © Arndt Drechsler (Duits exclusief)

Illustratie intern (Duits exclusief): © Swen Papenbrock

Nederlandse vertaling: Hans van der Schoor


OPMERKING 1: de omslag dient als basis voor de maand november van de Perry Rhodan-kalender 2014.

OPMERKING 2: de voortzetting van dit thema staat in PR 2749.Samenvatting: de slag bij Tephaya – einde van een tijdperk.


Locatie en tijdsruimte: Tephaya – 30 juni 1514 NGT (5101 na Chr.)


Hoofdpersonen: Reginald Bull – De onsterfelijke probeert een marshall van het Atoopse tribunaal te slim af te zijn. Ghiyas Khosrau – De TLD-agent probeert te begrijpen wat er met hem is gebeurd. Caileec Maltynouc – Een marshall van het Atoopse tribunaal probeert om de JULES VERNE in zijn macht te krijgen. Jawna Togoya – De commandante van de JULES VERNE bewijst opnieuw een trouwe vriendin te zijn. NEMO – De positron van de JULES VERNE bemerkt een aanval uit eigen gelederen.De Onryoon Caileec Maltynouc ontpopt zich als gedaantewisselaar van het volk Jaj. Het wordt duidelijk dat het op voorhand zijn plan was om de JULES VERNE over te nemen. Daartoe onderschepte hij eerder al de TLD-agent Ghiyas Khosrau tijdens zijn polypoorttransfer naar Andromeda. Door middel van Khosrau en zijn eigen vaardigheden besmet hij de bemanning van de JULES VERNE en beïnvloedt ze op een geheimzinnige manier. Alleen Reginald Bull en Jawna Togoya blijven onbeïnvloed.

Bij Tephaya volgt de beslissing. Een deel van de door het virus aangetaste bemanning explodeert, waardoor een onbeschrijflijke chaos ontstaat. Caileec Maltynouc verdwijnt in een onbekende schuilplaats. Het medostation wordt compleet vernietigd. Het verliest aan mensen is zeer pijnlijk, maar Bull wordt hierdoor juist vastberaden en is nu zeker niet meer bereid om de achtervolging op te geven van het schip van de rechter. Als hij overeenkomstige bevelen geeft, komt de beïnvloedde bemanning in beweging, met twee sloepen verlaat men het ruimteschip en vliegt men het zwartgat tegemoet. Bull stuurt Jawna Togoya, die hem bij de explosies het leven heeft gered, met de vier NAUTILUS-kruisers van boord, zodat deze in geval van nood de overige bemanningsleden per overbrenger kan redden, indien de JULES VERNE niet meer kan ontsnappen uit Tephaya's zwaartekrachtveld.

Reginald Bull is bereidt om de JULES VERNE en zichzelf op te offeren. Hij krijgt ook hulp van een hologram van de metaloper Ilz Namib. Deze ontsteekt op aandrang van Bull de hypervastor-bliksem om daarmee een plotseling opduikende vloot van de Onryonen te verblinden, zodat de JULES VERNE genoeg tijd krijgt om de aanvallende vloot te vernietigen. Bull lukt het om beide sloepen te bereiken en de bemanning weer aan boord te nemen. Maar de normale overbrengers zijn niet inzetbaar vanwege de directe nabijheid van het zwartgat. Ook is een ontkomen van het schip op eigen kracht niet meer mogelijk. Om deze redenen stelt Namib de zogenoemde trafitron-wissel beschikbaar. Daarmee wordt de overbrengerfunctie weer mogelijk. Alle bemanningsleden lukt het, maar Bull is te ver verwijdert van de overbrenger om deze nog te kunnen bereiken. Hij vlucht in de witte zaal, met de hoop dat de daar aanwezige techniek van de kosmocraten hem eventueel zal redden. Bij hem sluit Caileec Maltynouc zich ook aan, die hem hoogdravend en triomferend zijn succes verkondigt. De kracht van het zwartgat dringt tot ze door.

Bij de overlevende kruisers verschijnt verrassend snel daarna de robot Quick Silver, van het Paddler-werfplatform KO-belangeloos, in een semipermeabele bol van 950 meter. Deze steelt het veronderstelde puin van de JULES VERNE, dat weer werd uitgestoten door Tephaya, en verdwijnt meteen op een raadselachtige wijze.


Nederlandse vertaling hoofdpersonen en samenvatting:

©®nelis van den Ende