< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 2700 - 2799

38e cyclus – – HET ATOOPSE TRIBUNAAL

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


2705 • 2315    DE CLAN VAN DE ONWAARDIGEN


Sinds de mensheid het heelal is ingetrokken, heeft ze een opwindende geschiedenis vol afwisseling meegemaakt: de Terranen - zoals de leden van de verenigde mensheid zich noemen - hebben niet alleen al millennia lang de eigen galaxie verkend, maar zijn al naar verre sterreneilanden doorgedrongen. Steeds weer stuiten Perry Rhodan en zijn metgezellen op ruimtevarende civilisaties - en op het spoor van kosmische machten die de gebeurtenissen in het universum beïnvloeden.

In het jaar 1514 nieuw galactische tijdrekening, dat volgens de oude tijdrekening met het begin van het zesde millennium overeenkomt, behoort de Aarde tot de liga van vrije Terranen. Duizenden zonnestelsels met werelden waarop mensen wonen, hebben zich bij dit steenrijk aangesloten.

Maar uitgerekend de maan, het dichtstbijzijnde hemellichaam, is voor de Terranen vreemd geworden. Sinds enkele jaren is zij in een afwerend veld gehuld en het oppervlak is merkwaardig ontsierd. Wie ertoe zou willen doordringen, riskeert zijn leven. Daar heersen de Onryonen, die in naam van het Atopische tribunaal de uitlevering van Perry Rhodan en imperator Bostich eisen. Hulp tegen de Onryonen biedt misschien de clan van de onwaardigen ...


De JULES VERNE wordt door de Onryonen gezocht en het lijkt erop dat het enkel een kwestie van tijd is voor het machtigste ruimteschip, en daarmee Reginald Bull, in hun handen zal vallen. Deze wil op zijn beurt een Atope in handen krijgen ...

In aflevering 2706 houdt Michael Marcus Thurner zich bezig met de volgende avonturen van Perry Rhodans oude reisgenoten in het gevecht tegen de marshall van de Onryonen.


Oorspronkelijke titel: Die Sippe der Würdelosen

Auteur: Michael Marcus Thurner

Omslag: © Arndt Drechsler

Omslag: © Arndt Drechsler (Duits exclusief)

Illustratie intern (Duits exclusief): © Swen Papenbrock

Nederlandse vertaling: Charlotte Bakker

© Pabel-Moewig Verlag KG, D-76413 Rastatt

© www.perrypedia.de

© Oseberg Publishing, De Trompet 1600, 1967 DB Heemskerk

ISSN 1383-9861, prijs €6.50 (dubbele editie)


OPMERKING 1: na meer dan 33 jaar heeft de Nederlandstalige Perry Rhodan een nieuwe uitgever. Het eerste deeltje dat Big Balloon uitgaf was nummer 968 in week 52 van het jaar 1989 en het laatste was nummer 2704 in week 14 van het jaar 2023.

OPMERKING 2: de omslag dient als basis voor de maand mei van de Duitse Perry Rhodan-kalender 2014.Samenvatting: een Terraan zoekt zijn verloren tijd – en de Onryonen gaan op jacht.


Locatie en tijdsruimte: Sol-stelsel, JULES VERNE – 28–30 juni 1514 NGT (5101 na Chr.)


Hoofdpersonen: Reginald Bull – De onsterfelijke wil meer over zijn tegenstander te weten komen. Sichu Dorksteiger – De chef-wetenschapster wijdt zich aan de zoektocht naar een bepaalde zwarte-doos. Ghiyas Khosrau – De TLD-agent komt wantrouwen en haat tegen. Cai Cheung – De solaire premier is trouw aan Perry Rhodan. Abanell – De Mehandor spreekt voor de clan van de onwaardigen.Shekval Genneryc's aanbod stoot bij de bewoners van het Sol-stelsel niet meteen op een verontwaardigde afwijzing want het vooruitzicht op de relatieve onsterfelijkheid is zeer verleidelijk. Er gebeuren enkele spectaculaire solo-acties. Iemand probeert om Cai Cheung te ontvoeren, een andere breekt in bij Perry Rhodan's huis. De pers, sterren en prominenten verbreiden uiteenlopende meningen. Kolonel Girma Teshale laat in een openbare bekendmaking doorschemeren dat Perry Rhodan volgens haar mening aan de Onryonen moet worden uitgeleverd.

Patriarch Audunt, leider van de door alle andere galactische handelaars verachte Tusnetz-clan, zit met zijn VALLARD en meer dan een dozijn andere ruimteschepen vast in het Sol-stelsel, sinds de Onryonen alle ruimtevaart per lineairvlucht hebben verboden. De financiën worden steeds krapper. Abanell, Audunt's buitenechtelijke zoon en plaatsvervanger, wil Audunt's positie innemen. Hij wordt hierbij gesterkt door zijn intrigerende pleegzus Wawacoon, maar dient de patriarch voorlopig nog steeds trouw. Na de vernietiging van het Terraanse hulpkonvooi bespeurt Audunt een nieuwe kans. Abanell biedt de Onryoon Ctamio Ifmald, die het puinveld bewaakt, ondersteuning aan van zijn clan van de onwaardigen en ontvangt de toestemming om de scheepswrakken te exploiteren. Daardoor wordt de clan interessant voor Sichu Dorksteiger want voor Terranen wordt de toegang tot het puinveld geweigerd. Om aan de zwarte-doos van de HILDEGARD VAN BINGEN te komen sluit Dorksteiger een kostbare overeenkomst af met Abanell. Ze laat zich echter niet zo gigantisch afzetten als Abanell denkt, stort evenwel een fikse som geld en geeft de clan een transportmonopolie voor enkele tot de LVT horende werelden. Abanell houdt woord, bergt de zwarte-doos en overhandigt deze aan Dorksteiger.

De JULES VERNE verstopt zich in de peilbescherming van de zon PHP-39. Ghiyas Khosrau en zijn uitrusting worden onderzocht want Reginald Bull neemt aan dat de TLD-agent een verrader is of minstens door de Onryonen zo werd gemanipuleerd dat ze hem en daarmee ook het halterruimteschip bij aankomst in het Sol-stelsel kunnen inrekenen. Er worden echter geen bijzonderheden vastgesteld. Veiligheidshalve zal de agent, naar eigen voorstel, met een space-jet worden weggebracht. Onderweg naar de hangaar ontwikkelt Khosrau's linker onderarm een griezelig eigen leven. De arm maakt zich los van zijn lichaam. Energiestralen flitsen uit de vingertoppen, doden twee beveiligers en vernietigen meerdere TARA's. Khosrau ontkomt maar net aan de dood wanneer de arm explodeert. Op hetzelfde moment, het is 29 juni 1514 NGT, valt de JULES VERNE een vlootverband aan van de Onryonen. De schepen van de tegenstander worden tot schroot geschoten. Landingstroepen dringen een kleinere eenheid binnen, die klaarblijkelijk door de anderen werd geëscorteerd, en nemen een Onryoon gevangen. Hij wordt onderzocht en geïdentificeerd. Zijn naam is Caileec Maltynouc en hij is de marshall – Chuv's persoonlijke vertrouweling, een rechter van het Atoopse tribunaal. Deze rechter moet zich, volgens buitgemaakte data, bij het zwartgat Tephaya bevinden in het centrum van de Melkweg. Bull gaat er terecht vanuit dat hij in een val zal worden gelokt, kan deze gelegenheid echter niet voorbij laten gaan.


Nederlandse vertaling hoofdpersonen en samenvatting:

©®nelis van den Ende