< vorige  |  INDEX

Reeks 2600 - 2699

37e cyclus – – NEUROVERSUM

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


2634 • 2148    TERRAS NIEUWE HEREN


In de Melkweg schrijft men het jaar 1469 nieuw galactische tijdrekening (NGT) - dat komt overeen met het jaar 5056 christelijke tijdrekening. Sinds het dramatische verdwijnen van het Sol-stelsel met al zijn bewoners is de situatie in de Melkweg fundamenteel veranderd.

Het gebied rondom het verdwenen zonnestelsel werd tot sector nul verklaard en door ruimteschepen van het galacticum afgeschermd. Koortsachtig proberen de verantwoordelijken van de galactische volkeren te ontdekken wat er is gebeurd. Dat Perry Rhodan samen met de BASIS ook op een tot dusver onbekende wijze is 'ontvoerd', compliceert de situatie nog meer. Om een politiek leiderschap te verzekeren is er een nieuwe provisorische regering van de liga van vrije Terranen gekozen die op de wereld Maharani zetelt. Maar waar bevindt het Sol-stelsel zich? Zo te zien is het naar een eigen miniatuuruniversum getransporteerd, een 'anomalie'. Maar de mensen zijn daar niet alleen. Ook Sayporaners en Spenta's bewonen dit gebied en zij geven daar schijnbaar de toon aan. Ze roepen de fimbul-winter over Sol en haar planeten af en sturen hun sterrengaljoenen. Deze maken de mensheid murw met hun nanomachines, die op elk moment zware aardbevingen kunnen veroorzaken. De bestuurders van de galjoenen beschouwen zichzelf al als Terra's nieuwe heren ...


Zoals te verwachten was, streven Terra's nieuwe heren hun eigen bedoelingen na. Geen Terraan kan nog raden wat deze in detail zijn. Maar de aankondiging dat de vermiste kinderen naar huis terugkeren, wekt bij velen hoop op een betere toekomst.

Hans Kneifel vertelt in de volgende aflevering over de gebeurtenissen rond de verdwenen kinderen.


Oorspronkelijke titel: Terras neue Herren

Auteur: Hubert Haensel

Omslag: © Swen Papenbrock

Illustratie intern (Duits exclusief): © Swen Papenbrock

Nederlandse vertaling: Rik Rook