< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 2500 - 2599

36e cyclus – – STARDUST

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


2589 • 2103    DOOD VAN DE FREQUENTIEVOLGERS


In de Melkweg schrijft men het jaar 1463 nieuw galactische tijdrekening dat komt overeen met het jaar 5050 christelijke tijdrekening. Sinds enige tijd woedt in meerdere galaxies het gevecht om de polypoortstations.

De zogenaamde polypoortstations zijn getuigenissen uit een lang vervlogen tijd, waarmee zich gigantische afstanden laten overbruggen. Wanneer de frequentie monarchie uit een millennia lange diepslaap ontwaakt, maken haar meesters, de Vatroxen, direct aanspraak op het transportsysteem en meerdere galaxies.

De Terranen en hun bondgenoten verweren zich hardnekkig - en ze ontdekken de achilleshiel van de Vatroxen. Snel behalen ze beslissende overwinningen in de Melkweg zowel als Andromeda. Daarmee zijn echter niet alle gevaren uit de weg geruimd. Met de Vatroxen hangen nog twee rivaliserende geestelijke wezens samen die veel gevaarlijker zijn voor de mensheid.

Tegelijkertijd dreigt er een nog veel groter gevaar: de dood van HET, de superintelligentie waarmee Perry Rhodan en de mensheid op vele wijzen verbonden zijn. Rhodan moet schijnbaar het PARALOX-ARSENAAL vinden om HET te kunnen helpen - maar de verblijfplaats daarvan is onzeker. Op hetzelfde moment valt VATROX-VAMU de frequentie monarchie aan, en het komt tot de dood van de frequentievolgers ...


In de strijd tussen VATROX-DAAG en VATROX-VAMU schijnt de winnaar vast te staan. Maar alles is nog niet verloren voor de frequentie monarchie. Intussen gaat de zoektocht naar het PARALOX-ARSENAAL verder ... Michael Marcus Thurner houdt zich bezig met de opwindende gebeurtenissen bij de jacht op de tijdkorrels in de volgende aflevering.


Oorspronkelijke titel: Tod der Frequenzfolger

Auteur: Arndt Ellmer

Omslag: © Swen Papenbrock

Illustratie intern (Duits exclusief): © Swen Papenbrock

Nederlandse vertaling: Rik RookSamenvatting: machtsstrijd van de titanen – het conflict van de geestelijke wezens escaleert.


Locatie en tijdsruimte: Anthuresta – mei 1463 NGT (5050 na Chr.)


Hoofdpersonen: Sinnafoch – De opperbevelhebber moet proberen om de plannen van zijn heersers te begrijpen. Storgell – De oorlogsordonnans roept het leven en de daadkracht terug in zijn frequentievolger. Fyeran – De frequentievolger zoekt de strijd. Philip – De okrill belichaamt VATROX-DAAG.In het observatorium van de Oldtimers op Katarakt observeert Sichu Dorksteiger hoe de gevechtshandelingen zich verder ontwikkelen in Anthuresta.

Nog steeds hebben de Jaranoc de laatste hibernatiewereld van de frequentie-monarchie niet ontdekt. Als VATROX-DAAG de Jaranoc aanvalt schijnen de Vatrox de overhand te krijgen, maar dan verschijnt VATROX-VAMU. Prompt wordt Hibernatie-8 ontdekt en vernietigd, voordat de omgebouwde handelsster kan worden geëvacueerd. Er is nu geen wedergeboorte meer voor de Vatrox want alle klonen zijn vernietigd. VATROX-DAAG zet twee vuurogen in tegen zijn nemesis, maar VATROX-VAMU zuigt de psi-materie op en wordt alleen nog sterker. Vermoedelijk heeft VATROX-VAMU ook het vamu van alle gestorvenen Vatrox op beide hibernatiewerelden in zich opgenomen. Bijna alle veldslaglichters en fragmentknoppen worden vernietigd. VATROX-VAMU ontziet echter de infrastructuur van het polypoortnet en TZA'HANATH. VATROX-DAAG vlucht en wordt door VATROX-VAMU achtervolgd tot aan polypoortstation HETHDIM-3. Daar laat VATROX-DAAG 96 andere vuurogen exploderen. Het station wordt vernietigd, maar VATROX-VAMU neemt de meeste energie in zich op. Dan verzwelgt hij VATROX-DAAG.

Ook Sinnafoch heeft deze gebeurtenis gadegeslagen. Het is hem duidelijk dat de frequentie-monarchie niet meer bestaat. Er staan hem alleen nog enkele tienduizenden veldslaglichters ter beschikking. Satwa meent dat nog niet alles verloren is. Ze spreekt over een optie waaraan ze tot nu toe niet hebben gedacht.


Nederlandse vertaling hoofdpersonen en samenvatting:

© Cornelis van den Ende