< vorige  |  volgende >  |  INDEX

Reeks 2500 - 2599

36e cyclus – – STARDUST

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


2564 • 2031    DE VERLOREN STEM


In de Melkweg schrijft men het jaar 1463 nieuwe galactische tijdrekening-wat overeenkomt met het jaar 5050 van de christelijke tijdrekening. De mensheid in de Melkweg en in het Stardust-stelsel ziet zich blootgesteld aan de overvallen van een macht, die zich frequentie monarchie noemt en streeft naar de hegemonie over meerdere galaxieën.

De frequentie monarchie heeft weliswaar haar hoofdsteunpunt in de Lokale galaxiegroep verloren, maar dit betekent niet, dat ze verslagen is. Aan haar kant staan machtige wezens, de onderling overhoopliggende mentoren van de Vatroxen. Tegelijkertijd is de frequentie monarchie op zoek naar hun ultieme wapen, het PARALOX-ARSENAAL.

Perry Rhodan is intussen in de galaxie Anthuresta terechtgekomen. Daar ontmoet hij een levende Anthuriaan, de representant van een oeroud volk, omgeven met vele geheimen.

En hij verkent een soort Dyson-sfeer, gevormd uit twintigduizend schijfplaneten rondom een zon - TALIN ANTHURESTA, het 'wonder van Anthuresta'.

De Esnur met de naam Clun'stal vergezelt Rhodan na de dood van de Anthuriaan. Aan boord van het obeliskruimteschip MIKRU-JON vliegen ze naar het nog verregaand onbekende sterreneiland. Daar hoort Perry Rhodan de verloren stem ...


Perry Rhodan heeft de 'verloren' stem weer herkend en gehandeld - maar zijn problemen lijken niet bepaald kleiner te zijn geworden. Ook een ander heeft zo zijn handen vol op onbekend terrein. Meer daarover bericht Michael Marcus Thurner in de volgende aflevering


Oorspronkelijke titel: Die verlorene Stimme

Auteur: Marc A. Herren

Omslag: © Swen Papenbrock

Illustratie intern (Duits exclusief): © Swen Papenbrock

Nederlandse vertaling: Scriptura/Sinne Johannes SinnemaSamenvatting: Perry Rhodan stoot op ruimtepiraten – het kwartier van de young boys breekt aan.


Locatie en tijdsruimte: Anthuresta – 1 mei 1463 NGT (5050 na Chr.)


Hoofdpersonen: Perry Rhodan – De onsterfelijke hoort een verloren stem. Fellmer Lloyd/Ras Tschubai – het concept legt een buitengewoon contact. Wolf Lee, Em Dudar, Terrence Dubai, Scotty Sutter en N'ri Bienvenu – De zogenoemde young boys komen weer gezamenlijk in actie.Gehuld in een veld van psi-materie werd MIKRU-JON verplaatst naar de galaxie Anthuresta. Vanaf het begin meent Perry Rhodan de stem te horen van een kind. Dit fenomeen wordt steeds sterker en hindert zijn activiteiten - niemand anders kan deze stem waarnemen. Nadat iedereen de transitieschok heeft overwonnen en weer bij is gekomen kan worden begonnen met de peiling. In de buurt bevindt zich iets. MIKRU-JON wordt naar een bolsfeer gevormd uit energie gezogen met een diameter van twee kilometer die is gevuld met een onbekende substantie. Een 438 meter groot octaëder-schip en een bolvormige schip van 1700 meter in diameter, dat er uitziet als een globe met blauw oplichtende lengte- en breedtegraad lijnen, beschieten elkaar. Deze vreemde eenheden strijden om de psi-materie waarmee MIKRU-JON is omhuld.

Rhodan, Fellmer Lloyd/Ras Tschubai en vijf oudgediende ruimtesoldaten (de young boys) teleporteren in het energiesfeer-ruimteschip. Steeds weer wordt Rhodan door de kinderstem afgeleid. Intussen gelooft hij bovendien een kleine jongen te zien die meteen weer verdwijnt. De groep stelt na enige moeilijkheden vredelievend contact met de bemanning van deze vreemde eenheid. Ze ontmoeten een vlaaivormige Ja'woor, bovendien de meer dan twee meter grootte kristalwezens die op Clun'stal lijken en mogelijkerwijs van hetzelfde volk afstammen (Essa Nur, wat klinkt als Esnur) en de anderhalf meter grootte Sha'zor; stevige humanoiden in beschermingspakken met spiegelende bolhelmen van viertig centimeter diameter. Hun schip, dat als levensblaas wordt gekenmerkt, ligt onder vuur. De Tryoonse alliantie, zo beweert de Ja'woor, valt hen aan.

De levensblaas dreigt te worden vernietigd. Terwijl die young boys bij de evacuatie helpen, waarbij ze door wantrouwen van de bemanning worden gehinderd, geeft Rhodan gehoor aan de roep van de stem. Met hulp van het concept gaat hij helemaal op in een visioen waarin de hij zichzelf ontmoet in de gedaante van een kleine jongen - op de boerderij van zijn oom Karl. Hij helpt de kleine Rhodan om een moeilijke beslissing te nemen en vindt daardoor zichzelf weer terug. Nadat de levensblaas is vernietigd, meldt zich het globe-ruimteschip dat intussen versterking heeft gekregen. Een wezen, dat niet te onderscheiden is van een mens, stelt zich vriendelijk voor als Adentoco Porvistar van de Tryoonse alliantie en hij laat opgelucht weten dat zij MIKRU-JON en de psi-materie hebben beschermd tegen een aanval van piraten.


Nederlandse vertaling hoofdpersonen en samenvatting:

© Cornelis van den Ende