< vorige  |  volgende >  |  INDEX

Reeks 2500 - 2599

36e cyclus – – STARDUST

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


2556 • 2023    BINNEN IN HET WONDER


In de Melkweg schrijft men het jaar 1463 nieuwe galactische tijdrekening - wat overeenkomt met het jaar 5050 van de christelijke tijdrekening. Al ruim honderd jaar heerst er vrede: de sterrenrijken werken eraan een gemeenschappelijke toekomst tot stand te brengen.

Als de Terranen echter op de zogenoemde polypoortstations stuiten, getuigenissen uit lang vervlogen tijden, verschijnt de frequentie monarchie ten tonele: ze maakt aanspraak op de macht over elk polypoortstation.

Met ruimteschepen van vormenergie of via de transportschoorstenen van de polypoortstations rukken de Vatroxen op en aanvankelijk schijnen ze nauwelijks tegen te houden te zijn. Maar dan ontdekt men hun achillespees uitgerekend in hun sterkste wapen: de Vatroxen beschikken door middel van hun hibernatiewerelden over de mogelijkheid van de 'wedergeboorte'. Als de Terranen hun deze werelden ontfutselen en de vrije bewustzijns van dit volk invangen, maken ze daarmee een einde aan de heerschappij van de frequentie monarchie.

Daarmee zijn echter niet alle gevaren uit de weg geruimd: er zijn nog steeds Vatroxen, onder wie de gevaarlijke frequentievolger Sinnafoch en minstens twee rivaliserende geestelijke wezens, die met deze vreemde cultuur samenhangen.

Perry Rhodan intussen komt in een vreemdsoortige omgeving terecht. Rondom een gigantische handelsster cirkelen 20.000 schijfplaneten, zoals Zwerver, het vaderland van de superintelligente HET. Anders gezegd: de onsterfelijke bevindt zich binnen in het wonder ...


Terwijl Mondra Diamond op de afdrukken van de herinnering en de sporen van HET wandelt, blijft de vraag naar een piloot voor MIKRU-JON onbeantwoord. Perry Rhodan heeft die dringend nodig, gezien de veelsoortige raadsels van dat vreemde gebied in de kosmos, waar hij zich bevindt.

Ook de volgende aflevering zal zich met dit thema bezighouden.


Oorspronkelijke titel: Im Innern des Wunders

Auteur: Christian Montillon

Omslag: © Dirk Schulz

Illustratie intern (Duits exclusief): © Dirk Schulz / Horst Gotta, Michael Wittmann

Nederlandse vertaling: Scriptura/Sinne Johannes SinnemaSamenvatting: een piloot voor MIKRU-JON – en Mondra Diamond herinnert zich iets.


Locatie en tijdsruimte: JULES VERNE, TALIN ANTHURESTA, MIKRU-JON – april 1463 NGT (5050 na Chr.)


Hoofdpersonen: Clun'stal Niemand – Het hyperkristalwezen begeleidt de onsterfelijke Terraan, die het beschouwt als zijn kroniekschrijver. Mikru – De avatar van het schip ziet een optie. Mondra Diamond – Perry Rhodan's partner (be)zoekt een oude bekende. Perry Rhodan – De Terraan ervaart hoe de mogelijkheden van MIKRU-JON zich laten uitbreiden. Ramoz – het dier bewijst zich als spoorzoeker.Mondra Diamond droomt steeds vaker van Kintradim Crux en Torr Samaho. Een actieteam, waartoe ook de halfspoorwisselaar Akika Urismaki hoort, zal zich om het JULES VERNE bekommeren. Mondra volgt, begeleidt door Pral, haar 'huisdier' Ramoz wiens instincten ze vertrouwd. De katachtige voert ze naar de versteende Anthurianen waar hij eerst van opwinding een plasje achterlaat en dan een sneeuwachtige kristalstructuur bespeurd binnenin een van de reusachtige fossielen. Mondra kent deze sneeuwvlokken van de berichten over de gebeurtenissen uit het Stardust-stelsel. Pral maakt zijn geest los van zijn lichaam om de structuur op deze wijze te naderen. Hij kan deze weliswaar niet bereiken maar ze wordt wel zichtbaar. Daarna voert Ramoz beide naar de machinestad. Mondra erkent twee dingen: haar ontbreken de herinneringen aan de 45 dagen die ze heeft doorgebracht op Zwerver in Perry Rhodan's afwezigheid. Drie gebouwen van de machinestad zijn exacte kopieën van bouwwerken die ze kent uit Ambur-Karbush. Nu keren stuk voor stuk herinneringen terug over Zwerver. Ze had destijds met Homunk gepraat en naar Delorian gezocht. Homunk had alleen een toespeling gegeven dat de kroniekschrijver van HET thans onmisbaar was en haar aangeraden om 'goed' te zoeken. Ze had de koepel van de fysiotron betreden en was in de hal van de 1000 opdrachten terechtgekomen in het Stardust-stelsel.

Intussen is MIKRU-JON onderweg van Frerino naar een complex van de 150 kilometer in diameter dat TALIN ANTHURESTA omcirkeld. Het komt tot problemen met deflagrerende psi-materie en een netvormig object dat het schip achtervolgt en ze naar een andere gebied verplaatst in de Dyson-sfeer. Mikru doet Rhodan een voorstel. Ze meent dat het schip een echte piloot nodig heeft om zijn volle vermogen te kunnen ontvouwen. Ze heeft Rhodan sinds langere tijd geobserveerd en vastgesteld dat hij de enige mogelijke kandidaat is voor deze taak. Ondanks bepaalde risico's die Mikru incalculeert, zonder ze te concretiseren, stemt Rhodan in. Hij vertrouwt het schip en de virtuele vrouw volledig, schijnt daarentegen te worden bedrogen. Hij moet zich naakt in de tank begeven waarin hij enige tijd geleden werd genezen van zijn zware brandwonden. Als Rhodan herkent dat hij volledig moet versmelten met de geestelijke fragmenten van vroegere piloten van het schip, begint hij zich te verweren. Maar hij kan niet ontkomen want de tank blijf gesloten en de oppermachtige gedachten van de vreemdelingen laten zijn geest versplinteren.


Nederlandse vertaling hoofdpersonen en samenvatting:

© Cornelis van den Ende