< vorige  |  volgende >  |  INDEX

Reeks 2400 - 2499

35e cyclus – – NEGASFEER

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


2485 • 1904    HYPERFLAKKEREN


De situatie voor Perry Rhodan en de mensheid is wanhopig: een gigantische ruimtevloot, de terminale colonne TRAITOR, heeft de Melkweg bezet. Ze werkt in opdracht van de chaotarchen en haar doel is compromisloze uitbuiting.

De Melkweg met al haar zonnen en planeten moet als hulpbron worden gebruikt om het bestaan van een negasfeer te beschermen. Deze kosmische constructie ontstaat in de naburige galaxie Hangay - een plaats waar normale levende wezens niet kunnen bestaan en waar de gebruikelijke natuurwetten eindigen.

Met vertwijfelde acties lukt het de mensen op Terra en de planeten van het zonnestelsel stand te houden onder de aanvallen van de terminale colonne. Ze verschansen zich achter het TERRANOVA- scherm en proberen de terminale colonne op zijn minst te hinderen. Daarbij komen de eerste successen in de aanval: de vernietiging van CRULT bijvoorbeeld of het doordringen naar Hangay.

De weg naar deze galaxie is echter voor de hoofdmacht van de strijdkrachten versperd: een soort werveling tussen de normale fysica van het universum en de chaotische negasfeer fysica vormt een ondoordringbare grenswal. De hoop is gevestigd op de parapositron ESCHER, die het door een truc is gelukt om in het inwendige van Hangay te komen en daar moet proberen een opening in deze wal te maken. Perry Rhodan wacht dus voor de grenswal – en maakt een hyperflakkeren mee.


De eerste horde is genomen: Perry Rhodan bevindt zich eindelijk in Hangay. Maar de strijd tegen de ontstaande negasfeer is nu pas begonnen. In de volgende aflevering houdt Hubert Haensel zich bezig met de problemen van de Nucleus en de kosmische veranderingen binnen Hangay.


Oorspronkelijke titel: Hyperflackern

Auteur: Arndt Ellmer

Omslag: © Dirk Schulz

Illustratie intern (Duits exclusief): © Dirk Schulz / Horst Gotta

Nederlandse vertaling: Hans van der SchoorSamenvatting: kosmische wapenbroeders bij de grenswal - ze proberen de doorbraak.


Locatie en tijdsruimte: Grenswal Hangay – 7 tot 24 oktober 1347 NGT (4934 na Chr.)


Hoofdpersonen: Perry Rhodan – De Terraan moet voor zijn personeel een voorbeeld zijn en geduld oefenen. Kamuko – De oprichtster begeeft zich naar het front en weigert tevens iedere hulp. Kantiran – De patroon van de vredesvaarders voert zijn organisatie naar Hangay. Mondra Diamond – Perry Rhodan's partner komt een oude rivale tegen.Licht nerveus van het aanhoudende zwijgen van de Nucleus en de lange passiviteit, heeft Perry Rhodan op 7 oktober 1347 NGT een diep aangrijpende ontmoeting: duizenden OREON-capsules van de vredesvaarders, aangevoerd door de nieuwe patroon Kantiran, arriveren bij Cala Impex, en daarbij is ook principale Kamuko, de oprichtster. Rhodan is aangeslagen, als hij ziet wat voor een wrak ze is geworden. Het is voor iedereen duidelijk dat haar toestand is te herleiden op de inwerking van de nachtlicht-uitrusting, en dat Kamuko een waardevolle medestrijdster zou kunnen zijn als ze zich er alleen maar van kan overtuigen om toch de vector-helm op te zetten. Maar de Aegaanse weigert volhardend om actief in te grijpen bij de strijd.

Als Alaska Saedelaere's cappin-fragment op 23 oktober fel begint te flitsen, betekent dat een keerpunt - de grenswal wordt instabiel. CHEOS-TAI en de OREON-capsules naderen de wal, laatstgenoemden met de grootste moeite vanwege de afnemende kwartale-kracht. Het zogenoemde hyperflakkeren zwakt geleidelijk af, maar een trechtervormige structuurluik blijft langer bestaan. TRAITOR's sterke strijdkrachten, waartoe ook twee colonne-MACHINES horen, beveiligen het gebied en leggen ruimtemijnen. Toch beveelt Rhodan de doorvlucht. De WET-gever wordt niet gepeild en ook de OREON-capsules hebben een toereikende peilbescherming. De kwartale-kracht is aan gene zijde van de grenswal nog steeds werkzaam.

Tijdens de doorvlucht sluit het structuurluik zich weer. Dan verschijnen drie supersterke UHF-potentialen, in wiens 'zog' de vredesvaarders kunnen doorvliegen - het zijn drie kosmische messengers die in Hangay doordringen. Op 24 oktober arriveren CHEOS-TAI (met de JULES VERNE aan boord) en 2500 OREON-capsules (het 'groene legioen') bij de zon Ultupho en geraken meteen onder de invloed van het vibra-psi. De wanden van de OREON-capsules bieden een goede bescherming tegen dit fenomeen. Een ander niet geïdentificeerd schip is de vloot gevolgd. Rhodan vermoedt dat het gaat om Ruumaytron's bron-klipper, waarmee Nuskoginus en diens metgezellen onderweg zijn.

De Nucleus zwijgt nog steeds, maar laat desondanks een avatar ontstaan in de gestalte van Fawn Suzuke als aanspreekpartner voor de galactici. Rhodan beveelt onverwijld het verder vliegen dieper in de proto-negasfeer.


Nederlandse vertaling hoofdpersonen en samenvatting:

© Cornelis van den Ende