< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 2400 - 2499

35e cyclus – – NEGASFEER

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


2428 • 1751    HOBOGEY DE WREKER


In het voorjaar van 1346 van de Nieuwe Galactische Tijdrekening staat de mensheid voor de grootste bedreiging in haar geschiedenis. De terminale colonne TRAITOR heeft de Melkweg bezet en alle bewoonde planeten onder zijn heerschappij gebracht. De gigantische ruimtevloot staat in dienst van de zogenaamde chaotarchen. Hun doel is het uitbuiten van de hulpbronnen van de Melkweg om het bestaan van de negasfeer in Hangay te waarborgen: een plek waar gewone wezens niet kunnen bestaan en de gebruikelijke natuurwetten niet gelden. Het gevecht tegen TRAITOR wordt op vele fronten en door vele levende wezens gevoerd: zo is Perry Rhodan in het verste verleden op zoek naar het geheim van de 'retroversie'. Zijn weg leidt hem in het kielzog van de superintelligentie ARCHETIM tot in de galaxie Tare-Scharm. Maar daar wordt hij door een handlanger van de chaotarchen gevangengenomen en ontvoerd. Zijn enige hoop is Hobogey de wreker ...


Perry Rhodan is op de planeet Ata Thageno geland - en voorlopig aan Ekatus Atimoss ontkomen. Het is echter nog niet helemaal duidelijk of zijn vlucht hem naar de vrijheid of van de regen in de drup brengt. Arndt Ellmer laat daar in aflevering 2429 meer over los.


Oorspronkelijke titel: Hobogey der Rächer

Auteur: Horst Hoffmann

Omslag: © Alfred L. Kelsner

Illustratie intern (Duits exclusief): © Michael Wittmann

Nederlandse vertaling: Richard GeukensSamenvatting: in de proto-negasfeer – de Terraan worstelt om te overleven.


Locatie en tijdsruimte: Ata Thageno – 20.059.813 v. Chr.


Hoofdpersonen: Perry Rhodan – Een gevangene waagt de vlucht en faalt. Glinvaran – De terminale heraut onderwerpt zich aan een duaal. Ekatus Atimoss – De duaal ziet een kans om zich voor KOLTOROC te rehabiliteren. Hobogey – Een wreker zoekt naar de moordenaars van zijn volk.Ekatus Atimoss en Glinvaran raken aan boord van de TAROSHI onopgemerkt in de negasfeer van Tare-Scharm. Het duaalwezen wil Perry Rhodan, die hij gevangen heeft genomen, het liefst doden, maar de terminale heraut is daar tegen. Rhodan zal tot slaaf van de colonne worden gemaakt. Het doel van beide chaosdienaars is om KOLTOROC te bereiken en hem alles te verraden over INTAZO's legerstede. Net als de TAROSHI de CORRIDOR VAN DE ORDE is gepasseerd ontsteekt Ekatus Atimoss tegelijkertijd enkele dozijnen parapolarisators, zodat een psi-storm ontstaat die de TAROSHI lam legt en het de chaosdienaars mogelijk maakt om met een reddingscapsule te ontsnappen. Binnenin de negasfeer voelt Ekatus Atimoss zich langzamerhand beter. Een invloed, die hij als vibra-psi aanduidt, die overal in Tare-Scharm werkzaam is verzacht zijn lijden. Vervelend genoeg wordt ook de reddingscapsule door de psi-storm beschadigd waardoor ze op de planeet Ata Thageno een noodlanding moeten maken. Rhodan kan vluchten, raakt echter in de drassige rimboe in levensgevaar. Ekatus Atimoss redt hem en brengt hem terug in de capsule.

Op Ata Thageno zijne andere krachten actief: de genprox-analisten, de genetische cartografen van de terminale colonne, observeren hier de sprongsgewijze veranderingen die optreden ten gevolge van de vibra-psi invloed op de genenpool van de planetaire biosfeer. In feite gaan niet alleen hele populaties door mutaties ten gronde, veroorzaakt door het vibra-psi, er ontstaan ook nieuwe wezens die deze invloed nodig hebben om te leven. De genprox-analisten houden toezicht op dit proces en zoeken doelbewust naar niet eerder geobserveerde uitwassen. Ekatus Atimoss en Glinvaran willen het station van de genprox-analisten bereiken.

Maar dan verschijnt Hobogey, een wormachtig wezen van 4,5 meter lang, die alle volkeren van de terminale colonne intens haat – vooral de genprox-analisten die hij voor de ondergang van zijn volk verantwoordelijk houdt. Hobogey jaagt op ze en dood deze wezens, overal waar hij ze maar kan vinden, en is op die manier ook op Ata Thageno beland. Als hij het duaalwezen en de terminale heraut ziet wordt hij door zijn haat overweldigd en valt hij aan. Daartoe zet hij talrijke kleine robot-insecten in die hij in zijn lichaam herbergt. In Rhodan herkent hij een mogelijke bondgenoot en bevrijdt daarom de Terraan. Daar hij de chaosdienaars niet kan verslaan vlucht hij in de rimboe, waarbij hij Rhodan meeneemt.


Nederlandse vertaling hoofdpersonen en samenvatting:

© Cornelis van den Ende