< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 2400 - 2499

35e cyclus – – NEGASFEER

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


2420 • 1743    KETSCHUA’S MAANVLUCHT


In de lente van 1346 van de Nieuwe Galactische Tijdrekening staat de mensheid voor haar grootste bedreiging ooit: de terminale colonne TRAITOR heeft de Melkweg bezet en alle bewoonde planeten onder controle gebracht.

De gigantische ruimtevloot staat in dienst van de zogenaamde chaotarchen. Hun doel is het om de hulpbronnen van de Melkweg te benutten om het bestaan van de negasfeer in Hangay te zekeren: een plaats waar gewone wezens niet kunnen bestaan en de gebruikelijke natuurwetten niet opgaan.

Perry Rhodan is met het speciale ruimteschip JULES VERNE ruim 20 miljoen jaar terug in het verleden gereisd. Van de Melkweg - die toen Phariske-Erigon heette - begeeft hij zich naar Tare-Scharm om daar het beslissende gevecht tegen de negasfeer mee te maken en erachter te komen hoe een negasfeer kan worden opgelost.

De reis naar de verre galaxie Tare-Scharm lijkt aanvankelijk vruchteloos te verlopen. In tegenstelling tot Ketschua’s maanvlucht ...


Wat aanvankelijk een nauwelijks bereikbaar visioen leek, is gebeurd: Perry Rhodan heeft daadwerkelijk Tare-Scharm bereikt. Maar de weg erheen is geblokkeerd.

Hoe het verdergaat met de JULES VERNE vertelt Arndt Ellmer in het volgende deel.


Oorspronkelijke titel: Ketschuas Mondflug

Auteur: Christian Montillon

Omslag: © Swen Papenbrock

Illustratie intern (Duits exclusief): © Swen Papenbrock

Nederlandse vertaling: Django Mathijsen & Anaïd HaenSamenvatting: een Laosoor in ballingschap – en traitanks in bijzondere nood.


Locatie en tijdsruimte: JULES VERNE – 20.059.813 voor Chr.


Hoofdpersonen: Ketschua – Een jonge Laosoor doorloopt een andere opleiding tot meesterdief, vergelijkbaar met de academie voor dieven. Perry Rhodan – De Terraan volgt de WET-trektocht. Mondra Diamond – De Perry Rhodan’s metgezelle sticht aan tot diefstal. Gucky – De muisbever wordt herinnerd aan zijn eerste vlucht aan boord van de STARDUST II.


De Laosoor Ketschua is een eersteklasser in de academie van de dieven en een natuurtalent in de informatievergaring. De aanwezigheid van de JULES VERNE wekt ook sterk zijn nieuwsgierigheid en tegenover zijn kameraden schept hij op over zijn kennis hiervan, waarbij hij Perry Rhodan’s eerste maanvlucht belachelijk maakt. In het geheim echter bewondert hij deze daad, en daarom gaat hij zelf op ontdekkingstocht in de JULES VERNE.

Daarbij komt hij in het middendeel van het ruimteschip waarbij de nog voortdurende strangeness-effecten rondom de context-convertor hem voor meerdere dagen buiten westen plaatsen. Als hij in het boordhospitaal weer bij komt is de JULES VERNE al ver op weg naar de negasfeer naar Tare-Scharm. Gucky en Mondra Diamond nemen de verstekeling onder hun hoede en geven hem een gedegen alternatieve opleiding als meesterdief.

In het randgebied van Tare-Scharm strandt het binnenvliegen in de galaxie bij de aanwezige grenswal. Men vindt echter meerdere vernietigde traitanks van de terminale colonne die schijnbaar niet door bekende wapens, maar veeleer door mechanische invloeden, zijn vernietigd.

Bij een gericht onderzoek van een zo een wrak door de NAUTILUS I duikt een traitank op en het Terraanse commando aan boord moet zich tegen een horde oprukkende Morgoth'Daers verweren. Als nog meer traitanks naderen verschijnt er echter ook een reusachtig amoebeachtige energetische structuur, die meerdere traitanks insluit en vernietigt. Het afweervuur van de traitanks blijft op deze verschijning zonder verklaarbare uitwerking.

De strijd aan boord van de vernietigde traitank lijdt ertoe dat vele Terranen door puinhopen in het wrak worden ingesloten. Daar Gucky niet alle ingeslotenen eruit kan teleporteren helpt ook Ketschua mee, hoewel hij eigenlijk als passieve waarnemer was ingedeeld. Dankzij zijn teleportatie hulp worden de laatste expeditieleden en Perry Rhodan nog net op tijd eruitgehaald. Bij een eerdere eigenmachtige ’rondgang’ had hij in de cabine van de commandant van de traitank een geheugenchip gevonden die waardevolle aanwijzingen bevat: in de bolsterrenhoop Aquon-Gorissa in de halo van Tare-Scharm bevindt zich een bruggenhoofd van de ordemachten. Daar zal zich ook de ORDE CORRIDOR bevinden.

Hiermee staat het volgende doel vast van de JULES VERNE.


Nederlandse vertaling hoofdpersonen en samenvatting:

© Cornelis van den Ende