VLEUGEL-VAN-RAFFAT, Koh-Raffat-stelsel, RICHARD BURTON – juli 1346 NGT (4933 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

2400 - 2499


35e cyclus:

NEGASFEER


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


2411 • 1734    VLEUGEL-VAN-RAFFAT


Hoofdpersonen: Atlan - De onsterfelijke neemt zwaarwegende beslissingen. Dr. Indica - De nexialiste moet zich in de voorste linies waarmaken. Hajmo Siderip - De xeno-psychologe geraakt in vanouds bekend, gevaarlijk vaarwater. Kerseluuf de volgeling - De Vennok erkent zijn ware roeping.


In het voorjaar 1346 Nieuw Galactische Tijdrekening staat de mensheid voor de grootste bedreiging in hun geschiedenis: de terminale colonne TRAITOR heeft de Melkweg bezet en alle bewoonde planeten onder hun controle gebracht.

De gigantische ruimtevloot staat in dienst van de zogenoemde chaotarchen. Hun doel is het om de hulpbronnen van de Melkweg te gebruiken om het bestaan van de negasfeer in Hangay te beveiligen: een plek, waar gewone levende wezens niet kunnen bestaan en de gebruikelijke natuurwetten eindigen.

Perry Rhodan is met het speciale ruimteschip JULES VERNE meer dan 20 miljoen jaar terug naar het verleden van de Melkweg, dat destijds Phariske-Erigon heette, gereisd om de mensheid in het heden te redden. Atlan begeeft zich intussen op een gevaarlijke vlucht naar Hangay, naar het brandpunt van het gebeuren.

Met moeite doorbreekt hij de grenswal van de zich veranderende galaxie, stoot in één van de proto-chaotische cellen door - en ontmoet de VLEUGEL-VAN-RAFFAT …Samenvatting: aan de rand van de chaos – ruimtepiraten en een onverhoopt weerzien.


Het Hangay-eskader is op weg naar de Segarenis-sterrenhoop om de daar ontstane proto-chaotische cel te onderzoeken en naar de verblijfplaats te zoeken van de contactwoud-spreekster Ar-Dus-Taar. Daarbij worden de hyperruimte-verhoudingen op grond van inconsistente effecten steeds erger, want na iedere vluchtetappe vertonen de opgetekende afwijkingen steeds grotere tendensen, waardoor men in het binnenste van een zon kan eindigen. Het enige tegenmiddel is de verdere reductie van de etappelengte en een lagere hyperlicht-factor. Uiteindelijk waagt Atlan de verdere vlucht van de RICHARD BURTON met de ondersteuning van de parapositron ESCHER.

Verleden – de kroniekschrijver: de VLEUGEL-VAN-RAFFAT is een observatie ruimtestation van de Vennok dat 2,5 lichtmaanden is verwijderd van de zon Koh-Raffat, een onregelmatige en veranderlijke hyperstraler. De bemanning bestaat uit circa 400 wetenschappers en ruimtesoldaten.

Als de gevechtsruimteschepen van de Vennok, die gestationeerd zijn in de Segarenis-sterrenhoop, worden verplaatst in verband met onenigheden van andere volkeren uit de galaxie, wordt het station vervolgens door piraten veroverd, die het daarna verder uitbreiden. De kroniekschrijver en volgeling Kerseluuf en enkele van de overlevende bemanningsleden sluiten zich aan bij de piraten.

De piraten komen de hyperimpedantie verhoging al snel weer te boven – met verminderde actieradius – vanwege de door hen toegepaste primitieve techniek. Maar als de terminale colonne TRAITOR de macht in Hangay overneemt stapelen de problemen zich al snel op. Het nabije stelsel Koh-Raffat wordt één van de troepenopbouw-centra van de invasiemacht, en vervolgens begint de hyperruimte in de Segarenis-sterrenhoop te ontaarden. Interstellaire ruimtevaart wordt bijna onmogelijk en het laatste beschikbare langeafstandsruimteschip vertrekt met enkele muiters, zodat er geen andere vlucht meer mogelijk is. Onder de 25.000 piraten breekt de stijd uit om het naakte bestaan.

Een sloep van een Nieuw-Kansahariyya expeditie wordt door vertwijfelde bemanningsleden bestormd en onherstelbaar beschadigd.
De bemanning wordt op enkele uitzonderingen na vermoord, de rest gevangen genomen. Het NK-moederschip van de sloep vertrekt weer na de overeengekomen wachttermijn.

Juli 1346 NGT: dit is de situatie als de RICHARD BURTON opduikt. De galactici veroveren het station en nemen al de gedocumenteerde peildata in hun bezit. Daar de commandant van het station voor zijn dood de zelfvernietiging heeft geactiveerd worden de overlevende piraten geëvacueerd.

Ar-Dus-Taar, het laatst overlevende bemanningslid van de NK-expeditie wordt bevrijd, meer dood dan levend in een boordhospitaal gebracht en daar als Dao-Lin-H'ay geïdentificeerd. Bij de verwerking van de buitgemaakte peildata kan het ontstaan van een proto-chaotische cel worden gereconstrueerd. Uit de observatiedata blijkt dat ook de SOL is verschenen en vermoedelijk door TRAITOR’S eenheden werd veroverd.

In de volgende aflevering schakelen we over naar de Melkweg en naar Reginald Bull, die daar probeert het verzet tegen de terminale colonne te organiseren.

De geliefde schrijfster Susan schwartz heeft na een langere pauze weer een verhaal geschreven, waarin ze zich aan één van haar lievelingsvolkeren wijdt.


Oorspronkelijke titel: Schwinge-von-Raffat

Auteur: Leo Lukas

Cover ©: Swen Papenbrock

Illustratie intern (Duits exclusief) ©: Swen Papenbrock

Nederlandse vertaling: Hans van der Schoor


Nederlandse vertaling hoofdpersonen en samenvatting ©:

Cornelis van den Ende