< vorige  |  volgende >  |  INDEX

Reeks 2400 - 2499

35e cyclus – – NEGASFEER

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


2405 • 1728    PACT TEGEN DE CHAOS


In de lente van 1346 van de Nieuwe Galactische Tijdrekening staat de mensheid voor haar grootste bedreiging ooit: in de buurgalaxie Hangay ontstaat een negasfeer: een absoluut levensvijandige plek en een broedplaats van de chaos.

Perry Rhodan ziet maar één optie: hij moet het ontstaan van de negasfeer voorkomen. Maar niemand lijkt te weten hoe, ofschoon het vele millennia geleden al eens is gelukt. Toen kreeg de superintelligentie ARCHETIM de 'retroversie' van een negasfeer voor elkaar. Hij verloor echter daarbij het leven.

Met behulp van een tijdmachine reist Perry Rhodan met de JULES VERNE terug naar het jaar 20.059.813 voor Christus in de galaxie Phariske-Erigon, zoals de Melkweg toen werd genoemd.

De eerste contactpoging met de helpers van ARCHETIM verliep echter niet goed. Want meteen slaan agenten van de chaotarchen toe, die er geen belang bij hebben dat de retroversie slaagt. Perry Rhodan wordt door panterachtige wezens genaamd Laosoors ontvoerd en met de JULES VERNE als onderpand gechanteerd om hen te helpen bij de diefstal van de WET-gever, een onmisbaar instrument van de retroversie. Na afsluiten van deze missie smeedt de onsterfelijke echter het pact tegen de chaos ...


Mondra Diamond en Perry Rhodan sporen samen in de missie tegen de machten van de chaos een van de velen geheimen op waarvan de LAOMARK ongetwijfeld is vervuld. Wim Vandemaan, de auteur van de volgende aflevering, bericht over wat de twee te weten komen.


Oorspronkelijke titel: Pakt gegen das Chaos

Auteur: Horst Hoffmann

Omslag: © Alfred L. Kelsner

Illustratie intern (Duits exclusief): © Michael Wittmann

Nederlandse vertaling: Django MathijsenSamenvatting: galactici in de LAOMARK – Gucky heeft een vreemde ontmoeting.


Locatie en tijdsruimte: Phariske-Erigon – mid mei 20.059.813 v. Chr.


Hoofdpersonen: Perry Rhodan - De Terraan sluit een verbond met zijn gevangenbewaarders. Pothawk - De commandant vordert rekenschap van zijn koningen. Mondra Diamond - De voormalige circusartieste ontvangt een opdracht op maat. Gucky - De multi-mutant dreigt te verbleken. Aphaitas - Een vreedzaam wezen brengt de dood.Op de JULES VERNE blijft voor Mondra Diamond alleen de mogelijkheid om te wachten op Perry Rhodan’s terugkeer. Weliswaar haalt de bemanning zo veel informatie binnen als maar voor handen is, maar alle directe communicatiepogingen mislukken echter al vanaf het begin. De Laosoor staan volgens voorschrift onverschillig tegenover de JULES VERNE. Intussen wordt Gucky door het energiewezen Aphaitas overgenomen, die vitale energie bij de muisbever begint te onttrekken. Eigenlijk is Aphaitas op de psi-energie van de multimutant uit, maar hij sluit zich effectief af.

Pothawk wordt ondertussen op rapport geroepen bij de koningen, onderweg ontdekt hij steeds weer dat ellipsoïde ruimteschepen zich in de LAOMARK bewegen. Zoals verwacht treedt ook de opdrachtgever op en bemoeit deze zich met het gesprek. Pothawk verklaart dat hij Rhodan heeft gedood en, om verdere schade af te wenden, heeft verdampt met een desintegrator. De opdrachtgever is tevreden en trekt zich terug. Als hij weg is appelleert Pothawk tegen zijn koningen over de eer van de dieven, maar deze zijn volledig apathisch, alsof het ze niets aangaat. Pothawk is bijna op het punt om zijn zelfbeheersing verliezen, maar houdt zich toch in, eigenlijk had hij iets dergelijks verwacht. Derhalve verlaat hij het mark-kasteel om zijn medesamenzweerders te treffen. Natuurlijk is Rhodan niet echt dood, de drie Laosoor broeders hadden een samenzwering ‘pact tegen de chaos’ opgericht. Vlakbij het mark-kasteel hebben ze een onderkomen betrokken. Van daaruit kammen ze de omgeving eerst uit. Het is al snel duidelijk dat de Laosoor geen enkele kans maken om in het kasteel in te breken. Daarom stelt Rhodan voor om Mondra Diamond en Gucky uit de JULES VERNE te halen, zodat de voormalige circusartieste en TLD-agente de weg plaveit voor de hele groep. Zo gezegd zo gedaan. Daar wordt Rhodan’s vrees bevestigd: in het kasteel bevinden zich Morgoth'Daer. Limbox lukt het om data af te tappen waaruit blijkt dat de ellipsoïde schepen al meer dan honderdjaar en meerdere keren in de LAOMARK zijn waargenomen en dat deze gebeurtenissen telkens weer grondig uit het computersysteem worden gewist.

Aphaitas geeft Gucky vrij en verplaatst zich naar de CHEOS-TAI, zuigt zich daar vol en gaat vervolgens op weg naar D'habranda.


Nederlandse vertaling hoofdpersonen en samenvatting:

© Cornelis van den Ende