< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 2400 - 2499

35e cyclus – – NEGASFEER

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


2404 • 1727    SCHUILPLAATS BIJ HET BLACK HOLE


In het voorjaar van 1346 Nieuwe Galactische Tijdrekening staat de mensheid voor de grootste bedreiging in haar geschiedenis: met een gigantische overmacht heeft de terminale colonne TRAITOR de Melkweg bezet en alle bewoonde planeten onder haar controle gebracht. Slechts enkele schuilplaatsen in de Melkweg zijn nog 'vrij'. Daarbij horen de Aarde en de andere planeten van het Sol-stelsel, die zich achter het TERRANOVA-scherm verbergen. TRAITOR staat in dienst van de zogeheten chaotarchen. Wier doel is, uit de planeten van de Melkweg een chaotender te vormen en daarmee het bestaan van de negasfeer te beschermen, die in de naburige galaxie Hangay ontstaat. Normale levende wezens kunnen in een negasfeer niet leven, ook zijn alle natuurwetten in een dergelijk oord buiten werking gesteld.

Perry Rhodan weet echter, dat twintig miljoen jaar geleden al eens een negasfeer verhinderd kon worden, en reist met het nieuwe ruimteschip JULES VERNE naar het verleden. In de Melkweg, die destijds bekendstond als Phariske-Erigon, komt hij in handen van de chaosmachten. Intussen ontdekt generaal Kamuko de schuilplaats bij het black hole ...


ARCHETIM is ontwaakt, maar voorlopig mag niemand dat weten - de principaal zit in een lastig parket, vooral omdat alles ervan afhangt, of zij CHEOS-TAI weer in handen van het SYSTEEM terug kan brengen of niet. In het bijzonder komt het erop aan, hoe de situatie aan boord van de LAOMARK zich verder ontwikkelt. Horst Hoffmann werpt een blik achter de coulissen in het rijk van de meesterdieven in aflevering 2405.


Oorspronkelijke titel: Versteck am Black Hole

Auteur: Arndt Ellmer

Omslag: © Alfred L. Kelsner

Illustratie intern (Duits exclusief): © Michael Wittmann

Nederlandse vertaling: Scriptura/Sinne Johannes SinnemaSamenvatting: op het spoor van de pressor-garde - en ARCHETIM ontwaakt in zijn BOLWERK.


Locatie en tijdsruimte: Phariske-Erigon – begin mei 20.059.813 v. Chr.


Hoofdpersonen: Kamuko - De wetmatige moet in korte tijd twee wrange verliezen accepteren. Folsson Brack - De plaatsvervanger van de generaal moet van zijn voornemen afstand doen. ARCHETIM - De slapende superintelligentie krijgt bezoek.Op Oaghonyr is Kamuko nog steeds op zoek naar het nachtlicht-harnas. Een bezoek aan ARCHETIM’S BOLWERK levert opnieuw niets op, de superintelligentie zwijgt. Uiteindelijk vindt ze het borstpantser, ontvangt echter eerst het volgende slechte bericht, namelijk dat de WET-gever is verdwenen – voor ARCHETIM’S hoogste dienares een volgende nekslag. Om de reden dat de coördinaten van de standplaats van CHEOS-TAI streng geheim waren en bovendien de pressor-garde ook nog Malawa-Kelechi had aangevallen, verdwijnt langzaam de verdenking dat Perry Rhodan achter de diefstal van het harnas zat. Kennelijk was het toch een chaos-eenheid de ook op Oaghonyr had gespioneerd.

Daar er steeds opnieuw werelden door de garde worden aangevallen gaat de wetmatige op jacht en ontdekt daarbij werkelijk de uitvalsbasis van de pressor-garde, vlakbij het zwarte gat Zistaka. Net als ze een grotere vloot bijeen roept, ontwaakt ARCHETIM en geeft haar via mentale weg de aanwijzing door om de WET-gever te activeren en de WET-trektocht in gang te zetten. Als Kamuko van haar kant de problemen wil doorgeven, wordt ze niet gehoord.

Het lukt de wetmatige om de vloot van traitanks en ook de basis, die zich op dat moment in de opbouwfase bevindt, te vernietigen. Bovendien hoort ze van een Guschkar, die ze gevangen heeft genomen, dat een groter contingent van TRAITOR onderweg is naar Phariske-Erigon en dat een pressor-garde normaal gesproken uit duizend tot meerdere duizenden schepen bestaat en elk een eigen naam voeren. De naam  van de pressor-garde in Phariske-Erigon luidt ‘Chada Saryeh’. Bovendien hoort de wetmatige dat deze garde door Ekatus Atimoss wordt aangevoerd. Daarna sterft de Guschkar door de klauw van de laboraten.

De generale laat een grote vloot bij het zwarte gat achter en keert terug naar Oaghonyr. Daar gaat ze opnieuw het BOLWERK binnen en ditmaal krijgt ze contact met haar superintelligentie. Ze verneemt welk doel het nachtlicht-harnas heeft en dat ARCHETIM de beenplaten heeft gevonden. De verblijfplaats van de vector-helm is echter ook voor ARCHETIM onbekend. Maar de superintelligentie maakt duidelijk dat het tijdschema staat en dat er desnoods ook zonder de helm wordt vertrokken. Het wordt Kamuko duidelijk dat Perry Rhodan niet meer als verdachte in aanmerking komt en dat een nieuwe samenwerking niets meer in de weg zal staan, als ze maar wist waar de Terraan zich nu ophoudt.


Nederlandse vertaling hoofdpersonen en samenvatting:

© Cornelis van den Ende