< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 2400 - 2499

35e cyclus – – NEGASFEER

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


2403 • 1726    MISSIE CHEOS-TAI


In het voorjaar 1346 Nieuwe Galactische Tijdrekening staat de mensheid voor de grootste bedreiging in hun geschiedenis: met een gigantische overmacht heeft de terminale colonne TRAITOR de Melkweg bezet en alle bewoonde planeten onder hun controle gebracht. Slechts enkele schuilplaatsen in de Melkweg zijn nog 'vrij'. Daartoe behoren de aarde en de andere planeten van het Sol-stelsel, die zich achter het TERRANOVA-scherm verbergen.

TRAITOR staat in dienst van de zogenoemde chaotarchen. Hun doel is uit de werelden van de Melkweg een chaotender te vormen en daarmee het bestaan van de negasfeer, die in de nabijgelegen galaxie Hangay ontstaat, te beschermen. Normale levende wezens kunnen in een negasfeer niet bestaan, ook zijn alle natuurwetten op zo'n plek buiten werking gesteld.

Perry Rhodan weet echter dat twintig miljoen jaar geleden al eens een negasfeer verhinderd kon worden. Daarom begint hij met het nieuwe ruimteschip JUTES VERNE een reis naar het verleden - in de Melkweg; die destijds als Phariske-Erigon bekend stond, moet hij, om zijn schip te redden, als eerste een gevaarlijke taak in opdracht van de chaosmachten vervullen - missie CHEOS-TAI ...


Missie CHEOS-TAI werd afgesloten - wat daar ook uit zal voortkomen, moet worden afgewacht. De geheimen van de LAOMARK zijn in ieder geval nog lang niet ontsluierd. Maar ook op andere plaatsen van de galaxie gebeuren belangrijke dingen.


Oorspronkelijke titel: Mission CHEOS-TAI

Auteur: Christian Montillon

Omslag: © Dirk Schulz

Illustratie intern (Duits exclusief): © Dirk Schulz

Plantekening (Duits exclusief): slagkruiser van de MARS-klasse door Johannes Fischer

Nederlandse vertaling: Hans van der SchoorSamenvatting: ze handelen in opdracht van de chaos - hun doel is het stelen van de WET-gever.


Locatie en tijdsruimte: CHEOS-TAI – 20.059.813 v. Chr. en eerder.


Hoofdpersonen: Perry Rhodan - De Terraan dringt tot de WET-gever door. Pothawk - De aanvoerder van de Laosoor wil de CHEOS-TAI ontvoeren. Imosazi - De als schoonheid aanbeden Pothawk stelt haar eigen prioriteiten.Verleden:

Pothawk lijdt steeds meer onder zware beproevingen. Als hij vier jaar na zijn broer naar de academie van de dieven gaat, sterft zijn moeder van verdriet. Op de academie moet hij ook nog vaststellen dat de door hem aanbeden Imosazi een verhouding heeft met zijn broer Vizquegatomi. Desondanks geeft de Laosoorse hem steeds weer hoop en op een gegeven moment vrijen ze met elkaar, maar worden dan door Viz betrapt. Deze keert zich van beiden af. Ook Limbox komt naar de academie. Na elkaar behalen ze hun eindexamen, Imosazi als één na beste van haar jaar en ze beëindigt de relatie met Pothawk, wat hem erg zwaar valt. Desondanks sluit hij zijn examen af als beste van zijn jaar. De wegen van de drie broers kruisen elkaar bij een dievenmissie, daarbij redt Pothawk het leven van zijn broer Viz en zo komen beiden weer tot elkaar.

Relatief heden begin mei 20.059.813 v. Chr.:

De Laosoor groep met Pothawk, Imosazi, Viz, Limbox, andere Laosoor en Perry Rhodan dringen eerst volgens plan door in de CHEOS-TAI, doel is de centrale. Als ze vanwege strangeness-effecten een tussenstop moeten inlassen treffen ze lijken aan van een onbekende soort, alsook een klein groep nog levenden, die echter eveneens op sterven liggen. Pothawk wordt duidelijk dat de supra-emitter dit massale sterven heeft veroorzaakt. Hun opdrachtgever heeft ze bedrogen, wat Rhodan natuurlijk niet ontgaat en vervolgens een beroep doet op Pothawk’s geweten. Deze is zich volledig bewust van de situatie, schuift echter steeds alles weer af op de koningen – deze slissen, niet hij.

Dankzij de plattegrond van de CHEOS-TAI, die de opdrachtgever hen ter beschikking stelde, komen ze na dit voorval weer snel vooruit, tot ze door een leger van robots in een gevecht verwikkeld raken. Imosazi, de kort ervoor aan Pothawk haar liefde voor hem had bekend, offert zich op voor de commandant van de dieven. Slechts seconden later is het spookbeeld weer voorbij. Yomhazanevan, de laatste overlevende technicus uit het volk der Tefta-Raga, verschijnt in een overlevingsstank en herkent in Rhodan een aura-drager. De technicus ligt op sterven, desondanks lukt het hem nog om Rhodan enige informatie te geven. De CHEOS-TAI is nog niet meteen operationeel, de aggregaten zijn echter volledig geïnstalleerd. Volgens Yomhazanevan zal de reguliere bemanning, de thermodyn-ingenieurs, pas bij Tare-Scharm aan boord komen. Op de vraag naar het gebruiksdoeleinde antwoordt de technicus: “CHEOS-TAI opent de poort naar Tare-Scharm.”

Enige tijd later bereikt de groep de centrale. Rhodan wordt opnieuw gescand en vervolgens erkent als bevelhebber van de WET-gever. De resident beveelt het lichten van het hyperenergetische anker, zoals van hem wordt verwacht, want hij ziet in dat hij wederom geen keus heeft. Toch wil hij wat tijd winnen als hij het schip opdraagt om de systemen volledig te controleren voor het zich in beweging zet. Wat de Terraan niet weet: de Laosoor zijn niet van plan om de gigant conventioneel te laten bewegen. Met de aan de buitenkant aangebrachte overbrenger-aggregaten verplaatsen ze de CHEOS-TAI naar de holle ruimte binnen de LAOMARK.


Nederlandse vertaling hoofdpersonen en samenvatting:

© Cornelis van den Ende