< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 2300 - 2399

34e cyclus TERRANOVA

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


2390 • 1713    HET RUIMTE-TIJD-SCHAKELSTATION


We schrijven het jaar 1346 van de Nieuwe Galactische Tijdrekening - dat komt overeen met het jaar 4933 van de oude tijdrekening. Al maandenlang worden de aarde en de andere planeten van het Sol-stelsel belegerd. Eenheden van de terminale colonne TRAITOR hebben het stelsel afgegrendeld terwijl de mensen zich achter het zogenaamde TERRANOVA-scherm hebben teruggetrokken. Ondertussen heeft de armada van de chaosmachten de hele Melkweg onder controle gebracht. Slechts in een paar verstopplekken van de galaxie houdt het verzet hardnekkig stand. Daarbij horen de bolvormige sterrenhoop Omega Centauri met zijn oeroude nalatenschappen en de Charon-Wolk. Maar als de galactici een kans willen maken tegen TRAITOR, moeten ze machtige instrumenten ontwikkelen.

De nieuwe bondgenoten van Perry Rhodans Terranen, de vredesvaarders, begeven zich ondertussen naar Hangay. Daar stuiten ze op een kosmische messenger, voor wie het net zomin als voor henzelf mogelijk schijnt te zijn om in de galaxie door te dringen. Ze vinden echter ook een vreemd station. Uit de herinneringen van Kintradim Crux blijkt dat het om een zeldzame eenheid van de chaosmachten gaat: het is het ruimte-tijd-schakelstation ...


In de volgende aflevering, voert de nieuwe auteur Wim Vandemaan ons naar de wereld Jonathon en naar enkele van de meest excentrieke wetenschappers die er in de donkere dagen van TRAITOR in de Melkweg zijn: Malcolm S. Daellian en de 'eeuwige geliefden' werken aan een nieuw gemeenschappelijk project.


Oorspronkelijke titel: Der Raum-Zeit-Router

Auteur: Arndt Ellmer

Omslag: © Swen Papenbrock

Illustratie intern (Duits exclusief): © Swen Papenbrock

Nederlandse vertaling: Django Mathijsen en Anaïd Haen
Samenvatting: ze willen het opaal-station stelen – vredesvaarders in ongewone rollen.


Locatie en tijdsruimte: de halo van Hangay – 1346 NGT (4933 na Chr.)


Hoofdpersonen: Alaska Saedelaere - De maskerdrager doet voor Mondra zijn masker af. Mondra Diamond - Ze gelooft dat ze van Kintradim Crux’s invloed is bevrijd. Polm Ombar - De revisor van de vredesvaarders vecht aan het front tegen TRAITOR's troepen. Kantiran - De garant van de vredesvaarders zoekt naar de juiste wegen. Ommegon - Een vredesvaarder betwiste de ‘nieuwe koers’ van het geheime genootschap.De vredesvaarders worden in het ruimte-tijd-schakelstation (RTS) door Mor'Daer-soldaten aangevallen die de averij van hun station in diepslaap-tanks hebben overleefd.

Terwijl de vredesvaarders de aanval met hulp van versterking afslaan, die onder Chyndor’s leiding van Cala Impex wordt uitgevoerd, doolt Mondra Diamond door een gebied van het station waarin alleen de geheimzinnige transitie-inspecteurs werkzaam zijn. Ze slaat de activiteiten van enige overlevenden gade en wordt daarbij door hen gevangen genomen. Nochtans grijpt Alaska Saedelaere, die haar heeft gezocht, nog op tijd in. De maskerdrager doet zijn masker af en doodt de tegenstanders met de waanzinstraling van zijn Cappin-fragment. Gezamenlijk keren beide naar het bruggenhoofd van de vredesvaarders terug. Daar is Ommegon zijn antipathie tegen het gebruik van wapengeweld reeds te boven gekomen.

Ondertussen lukt het de vredesvaarders weliswaar om RTS’s aandrijving onder controle te brengen en het station te laten versnellen, maar dan saboteren de Mor'Daer de aandrijving, bovendien naderen TRAITOR’s gevechtsschepen. Het station moet worden opgegeven. De vredesvaarders plaatsen bommen en vernietigen de RTS krap drie dagen na hun aankomst.

Mondra wordt door de vredesvaardster Phylta, die de zogenoemde ziel-zicht vaardigheid bezit, uitgebreid onderzocht. Zo wordt bevestigd dat Kintradim Crux’ bewustzijnssplinter werkelijk is verdwenen. Bij haar manipulaties bij het centrale schakelpaneel heeft Mondra instinctief een klein voorwerp meegenomen. Het blijkt dat dit een uitgebreide kaart bevat van de Hangay-negasfeer.

De vredesvaarders betreuren het zeer dat ze de RTS niet meer kunnen gebruiken om in Hangay door te dringen, maar verheugen zich echter wel dat dit de chaostroepen nu eveneens niet meer mogelijk is. Helaas te vroeg verheugd: duizenden RTS-en materialiseren enige tijd later in sector D-MODA …


Nederlandse vertaling hoofdpersonen en samenvatting:

© Cornelis van den Ende