< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 2300 - 2399

34e cyclus TERRANOVA

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


2388 • 1711    OBJECT ULTRA


We schrijven het jaar 1346 van de Nieuwe Galactische Tijdrekening - dat komt overeen met het jaar 4933 van de oude tijdrekening. De Aarde en de andere planeten van het Sol-stelsel worden al maanden belegerd. Eenheden van de terminale colonne TRAITOR hebben het stelsel afgegrendeld, terwijl de mensen zich achter het zogenoemde TERRANOVA-scherm hebben teruggetrokken.

ondertussen heeft de armada van de chaosmachten de complete Melkweg onder zijn controle gebracht. Slechts in enkele schuilplaatsen van de galaxie houdt er nog steeds hardnekkig verzet stand. Daartoe behoren de bolvormige sterrenhoop Omega Centauri met zijn oeroude nalatenschappen en de Charon-Wolk. Wanneer de galactici echter een kans tegen TRAITOR willen hebben, dan moeten ze machtige instrumenten ontwikkelen.

De nieuwe bondgenoten van Perry Rhodan’s Terranen, de vredesvaarders, begeven zich ondertussen naar Hangay. Ook wanneer hun ruimteschepen niet meer kunnen opereren in Hangay zelf, dan kunnen ze er tenminste wel nieuwe waarnemingsstations vestigen en alles voor latere operaties voorbereiden. Tot de vredesvaarders behoren ook drie galactici: de onsterfelijke Alaska Saedelaere, Perry Rhodan’s zoon Kantiran en de jonge Cosmuel Kain, die er uitziet als een Terraanse, maar die Cyno-bloed in haar aderen heeft. Deze drie staan in de frontlinie wanneer er een tot dusver onbekende factor in het spel komt: het OBJECT ULTRA ...


Terwijl object ultra nog steeds zonder resultaat aanstormt tegen Hangay, wijden de vredesvaarders zich aan iets tastbaars: een station dat aan de terminale colonne zou kunnen toebehoren. Dat te onderzoeken en om daaruit middelen en manieren af te leiden om TRAITOR aan te kunnen, heeft bij gebrek aan alternatieven voor alles hun hoogste prioriteit. Uwe Anton schildert het verdere verloop van deze geschiedenis in de volgende aflevering.


Oorspronkelijke titel: Objekt Ultra

Auteur: Christian Montillon

Omslag: © Swen Papenbrock

Illustratie intern (Duits exclusief): © Swen Papenbrock

Nederlandse vertaling: Dirk BontesSamenvatting: vredesvaarders in Hangay – een gevaarlijk spel begint.


Locatie en tijdsruimte: de halo van Hangay – 22 oktober 1345, 22 januari tot 1 februari 1346 NGT (4932 en 4933 na Chr.)


Hoofdpersonen: Cosmuel Kain - De half-Cyno bezint zich op haar stemming-talent. Alaska Saedelaere - De onsterfelijke vredesvaarder bewijst opnieuw geduldig te zijn. Mondra Diamond - Sinds haar missie in ZENTAPHER bewaard ze een onbekende schat aan herinneringen. Kantiran - Perry Rhodan’s zoon nadert een massaloos object. Bronwyn Noreed - De Choi streeft een grote opdracht na. Forejam Kareis - Noreed’s ondergeschikte kiest een vreemde koers.Cosmuel Kain wordt in de gelederen van de vredesvaarders opgenomen.

Drie maanden later: de vredesvaarders opereren in de halo van de galaxie Hangay, waar ze een basis in een zwerfmaan, genaamd Cala Impex, van 3000 km diameter hebben ingericht. Ze benutten daarbij de installaties van een allang verdwenen onbekend volk. Mondra Diamond is als gast op Alaska Saedelaere’s OREON-capsule eveneens ter plekke. Alaska hoopt dat haar aanwezigheid in Hangay’s omgeving, waar vermoedelijk ook Kirmizz zich ophoudt, de in haar sluimerende herinneringen zal opwekken over de chaotender-architect Kintradim Crux.

Op 22 januari 1346 NGT materialiseren circa 500.000 traitanks in de Hangay’s omgeving. Daarbij arriveren nog talrijke kolossale eenheden die vermoedelijk uit andere universa werden te hulp geroepen. Bovendien verschijnt een onbekent object dat enorme UHF-energie hoeveelheden uitstraalt. De vredesvaarders vermoeden dat TRAITOR’s vloten eerst buiten Hangay zijn verzameld omdat ze eerst voor het binnenvliegen in de reuzengalaxie moeten worden gemodificeerd. Ook de UHF-straler schijnt problemen te hebben om tot Hangay door te dringen. Het probeert steeds weer op verschillende plekken door te dringen maar faalt echter iedere keer. Daarbij ontstaan para-realiteiten met wiens invloeden in het bijzonder Kantiran en Cosmuel Kain tobben. Onder andere krijgen ze met de hagedisachtige Choi te doen, die TRIICLE-9 willen bereiken. De Choi verdwijnen echter al weer snel, net zo als alle andere para-reële verschijningen.

Alaska Saedelaere zet de vector-helm in om uit te vinden wat er met de UHF-straler, die de vredesvaarders ‘object ultra’ noemen, aan de hand is. Het besef treft hem als een schok: object ultra is een kosmische messenger! Het feit dat deze niet tot Hangay kan doordringen is er het bewijs van dat deze galaxie er al daadwerkelijk dichtbij is om in een negasfeer te veranderen. Als opnieuw een para-realiteit verdwijnt stellen de vredesvaarders vast dat een object niet is verdwenen: een 20 kilometer groot ruimtestation dat lijkt op een geopende klauw met drie grijpvingers. Alaska gaat er vanuit dat het gaat om een eenheid van de terminale colonne die de messenger met TRAITOR’s baken heeft verwisseld, en door diens UHF-erupties zwaar is beschadigd. De vredesvaarders besluiten om dit station te kapen.


Nederlandse vertaling hoofdpersonen en samenvatting:

© Cornelis van den Ende