< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 2300 - 2399

34e cyclus TERRANOVA

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


2381 • 1704    DE DONKERE ONDERZOEKER


Het is januari 1346 Nieuwe Galactische Tijdrekening - dit komt overeen met het jaar 4933 oude tijdrekening: De aarde en de andere planeten van het Sol-stelsel worden al maanden belegerd. Eenheden van de terminale colonne TRAITOR hebben het stelsel afgegrendeld, terwijl de mensen zich achter het zogenoemde TERRANOVA-scherm hebben teruggetrokken.

Daarmee zijn de Terranen en hun thuisstelsel vrijwel de enigen die zich tegen de armada van de chaosmachten verzetten. In enkele schuilplaatsen van de Melkweg houdt eveneens hardnekkig verzet stand, vooral in de bolsterrenhoop Omega Centauri met zijn oeroude nalatenschappen en in de Charon-Wolk. Als de bewoners van de galaxie echter een kans tegen TRAITOR willen hebben, moeten de Terranen onder Perry Rhodan’s leiding effectief en blijvend tegen de machten van de chaos optreden.

Om deze reden wordt er op Terra koortsachtig onderzoek verricht. Wetenschappers werken onder de grootste geheimhouding aan nieuwe technologieën - daartoe telt ook de mysterieuze instelling genaamd ESCHER. Maar dan verschijnt in het Sol-stelsel de donkere onderzoeker ...


De belevenissen van Perry Rhodan, Gucky, de vier wetenschappers en de waterstofademende-machtigen gaan een nieuwe fase in: ze wonen een schouwspel bij, dat zelfs in kosmische afmetingen zeldzaam is. Dit zal bewijzen of de verraders van TRAITOR het serieus menen en waarom ze voor de kant van de galactici hebben gekozen.


Oorspronkelijke titel: Der Dunkle Ermittler

Auteur: Uwe Anton

Omslag: © Arndt Drechsler

Illustratie intern (Duits exclusief): © Michael Wittmann

Nederlandse vertaling: Hans van der Schoor

Prijs €5.60 (dubbele editie)Samenvatting: vijf Terranen en een Ilt – aan boord van een levend ruimteschip.


Locatie en tijdsruimte: Dengejaa Uveso – 1346 NGT (4933 na Chr.)


Hoofdpersonen: Perry Rhodan - De Terraanse resident voelt zich onwel aan boord van het colonne-schip. Gucky - Het psi-sensibele brein van de muisbever wordt sterk belast. Aquinas - De robot van de machtig gedraagt zich verbazingwekkend tegemoetkomend. Ruumaytron - Een bron-klipper houdt zich aan zijn woord.Perry Rhodan en Gucky bevinden zich aan boord van een donker-onderzoeker. Dit ‘levende’ ruimteschip genaamd Ruumaytron word ook als bron-klipper gekenmerkt. Het schip weert zich tegen de Terraan en de Ilt, wat zich uit in een sterke psychische druk die vooral Gucky buiten gevecht stelt. Aquinas, de robot van de zeven machtigen toont zich zeer coöperatief, alsof hij op de hulp van de Terraan en de Ilt is aangewezen.

In een ander ruim van het schip zijn de zeven machtigen samen met de vier wetenschappers, de zich met hen uit de exploderende SEOSAMH konden redden, gerematerialiseerd. Ook zij bevinden zich niet in echte moeilijkheden en vinden bij een onderzoek van de omliggende opslagruimtes een lege necrofoor.

Een donker-onderzoeker bestaat uit een piloot die een nakomeling is van het element der duisternis, een splinter van deze, oftewel quant, tezamen met een bezielde bron-klipper als ruimteschip. Daar de piloot is gestorven verlangt de bron-klipper hevig naar een nieuw ‘hoger wezen’ als commandant, en het schip gelooft in de gevallen machtigen zulke ook gevonden te hebben, maar ze moeten eerst uit hun gevangenissen van Ysalin Afagour worden bevrijd. Perry Rhodan wordt niet als piloot geaccepteerd omdat hij van te onbesproken gedrag is.

De bron-klipper vliegt naar Dengejaa Uveso, het zwarte gat in het galactisch centrum, daar bevinden zich bij een gasreus ca. 100.000 donker-onderzoekers. Er volgt contact met een quant der duisternis genaamd Inaischon en deze verraad dat er een ritueel gaat plaatsvinden, genaamd refactieve sprong, die ditmaal anders zal verlopen dan gewoonlijk. Sommige quanten der duisternis gaan de chaotarchen verraden omdat ze zich door hen bedrogen voelen. Ze zijn van plan om van partij te wisselen. Nu is het afwachten en zien wat er gaat gebeuren.


Nederlandse vertaling hoofdpersonen en samenvatting:

© Cornelis van den Ende