< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 2300 - 2399

34e cyclus TERRANOVA

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


2372 • 1647    PLAN VAN HET FANTOOM


Omdat de eenheden van de terminale colonne TRAITOR met een enorme kracht aan wapengeweld de controle in de Melkweg en zijn planeten hebben overgenomen, is de mensheid in een wanhopige defensieve strijd gewikkeld. Zo biedt het Sol-stelsel - beschermd door het TERRANOVA-scherm - onder Perry Rhodan's leiding hardnekkig verzet tegen de armada van de chaosmachten.

Er zijn weinig andere schuilplaatsen in de Melkweg van de mensen die nog niet zijn bezet door TRAITOR. Daar behoort de bolvormige sterrenhoop Omega Centauri bij met zijn oeroude legaten. Met hun hulp zal dit jaar 1345 Nieuwe Galactische Tijdrekening - dat komt overeen met het jaar 4932 oude tijdperk - eindelijk de tegenaanval beginnen: de Arkonide Atlan en zijn bondgenoten willen een zonnetransmitter activeren, waardoor ze het verre sterrenstelsel Hangay kunnen aanvallen.

Maar de weerstand tegen TRAITOR mag daarmee ook in de Melkweg niet verminderen. Dat de bewoners daarvan niet zo eenvoudig voor het doel van de chaos te winnen zijn, blijkt uit het plan van de fantomen ...


In de volgende aflevering gaan we naar de sterrenoceaan van Jamondi, die in de laatste vijftien jaar door de Terranen en Arkoniden bevolkt werd en waarin zich ook TRAITOR laat zien. Daar bevindt zich ook het colonneveer KOLGONDE - maar niet zo als het werd bevolen door CRULT ... Deze werd geschreven door Arndt Ellmer.


Oorspronkelijke titel: Plan der Phantome

Auteur: Christian Montillon

Omslag: © Alfred L. Kelsner

Illustratie intern (Duits exclusief): © Michael Wittmann

Nederlandse vertaling: Hans HoogduinSamenvatting: een traitank en zijn gezanten – een Swoon gaat op reddingsmissie.


Locatie en tijdsruimte: Hagu Errico, Errico-stelsel – 2–4 november 1345 NGT (4932 na Chr.)


Hoofdpersonen: Kopty Pekking - De Swoon is trots op zijn carrière en zijn verrichtingen. Siru en Wirgal Pekking - Kopty's zonen gedragen zich niet volgens de ware Swoon-tradities. Reginald Bull - De residentie-minister voor de Liga-verdediging verstuurt een vreemde waarschuwing. Karemmo - De kapitein van de Faladur fabricage-vloot blijkt uiterst standvast. Prisur - De eerste contactofficier bezwijkt onder Kopty's concrete argumenten.2 November 1345 NGT: de Swoon Kopty Pekking is inmiddels tot de twee na hoogste positie van de Swoons opgeklommen in de fabricage-vloot Faladur. Maar naast dit succes heeft hij problemen met zijn beide zonen, die niet veel om traditie geven. Die fabricage-vloot bestaat uit zes cilinder-ruimteschepen, waarop de Springers en de Swoons samenleven in een soort symbiose. De Swoons ontwikkelen hypertechniek en de Springers doen de verkoop. Zo hebben beide groepen een zekere welvaart bereikt. Dit werd echter door de hyperimpedantie bijna weer verwoest. De Swoon hebben intussen op het gebied van de hypertechniek goede vooruitgang geboekt, maar in het Errico-stelsel, waar hun hoofdkwartier is laat zich dat niet in geld vertalen. Daarom wil de vloot vertrekken, maar voor het zover komt verschijnt er een traitank die het stelsel annexeert. De Faladur-vloot wordt bevolen om alle techniek aan de traitank over te dragen. Enige tijd later bereikt een hyper-radiobericht van Reginald Bull de vloot. De verdedigingsminister van de LVT waarschuwt voor de komst van een traitank en raad aan om te vluchten – helaas te laat.

Nu slaat het uur van de Pekking's zonen: met containers die de goederen bevatten willen Siru en Wirgal Pekking, die door Hagu tot dieven zijn opgeleid, in de traitank naar binnen worden gesmokkeld. Hun vader doorziet het plan en volgt hen om ze tegen te houden, maar zo raakt hij betrokken bij de gebeurtenissen en komt hij ook terecht op de traitank. Daar stellen de Swoons meteen vast dat het om zwendel van Terraanse piraten gaat. Ze kunnen ontkomen en de vermeende traitank met bemanning kan worden opgepakt.

Kort erna bereikt opnieuw een waarschuwing van Bull het stelsel. De vloot vlucht in de vroege morgen uren van 4 november, maar ze bereikt de grens van het stelsel niet. Een echte traitank en zes TRAI-verzorgers materialiseren in het stelsel en houden de kleine vloot tegen. De traitank beveelt de capitulatie en een overgave van de techniek, maar daar komt het niet van. Schaduwen duiken op en de traitank stelt zich tegen deze teweer. Potentiaalwerpers leggen een corridor van spervuur aan tegen de eveneens vurende schaduwen, maar deze kan het spervuur niets deren, ze vernietigen de traitank, en de TRAI-verzorgers vluchten.

Opnieuw bereikt een radioboodschap de Faladur-vloot, ze ontvangen coördinaten die hen de weg wijzen naar de Charon-Wolk. De boodschap is van Reginald Bull, hij moet zich dus op één van de schaduwschepen ophouden.

Epiloog: Bostich I. ontvangt een slecht bericht: de colonne-MACHINES, die Hayok in een kabinet hebben omgevormd, verlaten de sterrenhoop, waarschijnlijk doel is het Arkon-stelsel. Daarmee treedt de crisissituatie Echodim in voor de imperator.


Nederlandse vertaling hoofdpersonen en samenvatting:

© Cornelis van den Ende