Nagigal-stelsel – 14e eeuw NGT (50e eeuw na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

2300 - 2399


34e cyclus:

TERRANOVA


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


2369 • 1644    HET KWARTIER LEMURICA


Hoofdpersonen: Aheun Arcalotz - Een fijnproever blijkt een volledig onbegaafde politicus te zijn. Calazi Matmu - Aheun's beste vriendin weet elke situatie in haar voordeel te benutten. Pif Kinz - De aankomende ordin-priester traint zich in intriges. Achwelatze Dong - Een van Aheun's meedogenloze leraren. Abamäus Zott - De hoofd-keukenchef ontwikkelt zich als Aheun's promoter.


Sinds de eenheden van de terminale colonne TRAITOR met ongekend wapengeweld de controle over de Melkweg en haar planeten overgenomen hebben, is de mensheid in een vertwijfelde strijd verwikkeld. Het Solstelsel bijvoorbeeld biedt - beschermd door het TERRANOVA-scherm - onder Perry Rhodans leiding nog weerstand tegen de armada van de chaosmachten.

Slechts enkele andere schuilplaatsen in de galaxie van de mensheid zijn nog niet door TRAITOR bezet. Daarbij behoort de bolvormige sterrenhoop Omega Centauri, waarin oeroude nalatenschappen bestaan. Met behulp daarvan moet in dit jaar 1345 Nieuw Galactische Tijdrekening - dit komt overeen met het jaar 4932 oude tijdrekening - eindelijk een tegenaanval beginnen: De Arkonide Atlan en zijn bondgenoten willen een zogenoemde zonnetransmitter activeren en hiermee doordringen naar de verre galaxie Hangay.

In Hangay moet uiteindelijk een negasfeer ontstaan, een broeinest van de chaos en reden voor alle kosmische activiteiten van de laatste tijd. Op de weg daarheen ligt echter het kwartier Lemurica …Samenvatting: bij de zonnenoverbrenger Nagigal – een sterrenvolk tussen twee extremen.


Arkan-Raphan is de enige planeet van het Nagigal-stelsel, de beide andere planeten zijn vernietigd.

In het stelsel leven 42 miljard Raphanen, nakomelingen van de Lemurers. Er is tevens een kleine priesterkaste, die maar 10.000 individuen telt, en die vanuit het kwartier Lemurica – de drie noordpool piramiden, alsook het regelstation van de Nagigal-Trio's – de macht uitoefenen en in ieder geval in wezenlijk betere levensomstandigheden verkeren. De technische kennis over de installaties is echter grotendeels verloren gegaan, maar de Ordin-priesterraad houdt de andere bewoners van het stelsel daarover in onwetendheid.

Aheun Arcalotz, in de megalopolis Adur Bravuna als naamloos kind geboren, had geluk, zijn moeder had hem in de lotterij aangemeld, en hij had gewonnen. Samen met ca. 130 andere nieuwgeborenen werd hij in het kwartier Lemurica opgenomen en groeide daar op als priester. Hij is angstig en interesseert zich alleen voor voedsel, maar daarin is hij met zijn verfijnde neus een waar genie, zodat hij tot in de priesterraad doordringt. In de vijf Megalopolissen van de wereld, die de vele miljarden Raphanen herbergt, heerst daarentegen armoede.
Ondanks reusachtige robotscharen is de verzorging slecht en deze misère wordt nog erger doordat de hypertechniek onverwachts begint te falen of minder goed functioneert, maar de priester behouden wel hun macht en dreigen daarvoor zelfs met tegenpool-kanonnen.

Ze bewaren het verleden rudimentair binnen hun gelederen. Ondanks de verzorgingsimpasse stijgt het geboorteaantal want de angst voor de zwarte beesten is ook na 50.000 jaar nog steeds aanwezig, en ongeremde voortplanting wordt als enige overlevingskans gezien want als de zonnenoverbrenger wordt geactiveerd dan wacht de Raphanen de vijand. En dan werkelijk, de overbrenger vertoont activiteit.

De Raphanen leven in een merkwaardig beknotte maatschappij, die door oeroude wetten wordt bepaald. Waar deze wetten vandaan komen en wat het met de mythe van de zwarte beesten op zich heeft te maken, weten ze niet. Des te sterker wordt hun wereldbeeld aan het wankelen gebracht wanneer ze plotseling bezoekers van 'buiten' krijgen …

Het vervolg van het gebeuren in het Nagigal-stelsel is in de volgende PERRY RHODAN-aflevering te lezen, het tweede deel van het door Michael Marcus Thurner geschreven verhaal.


Oorspronkelijke titel: Quartier Lemurica

Auteur: Michael Marcus Thurner

Cover ©: Swen Papenbrock

Illustratie intern (Duits exclusief) ©: Swen Papenbrock

Nederlandse vertaling: Hans van der Schoor


Nederlandse vertaling hoofdpersonen en samenvatting ©:

Cornelis van den Ende