< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 2200 - 2299

33e cyclus DE STERRENOCEAAN

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


2285 • 1513    DAG DER VERKONDIGING


De sterrenoceaan van Jamondi en de Arphonie-sterrenhoop zijn in de normaalruimte teruggekeerd. Anders, dan de door Perry Rhodan aangevoerde Alliantie van de Moraal aangenomen had, nemen de krachten van de vijand echter niet de beslissende strijd op. In plaats daarvan vlucht Tagg Kharzani met zijn Kybb-Titanen de sterrenhoop uit en reist via een directe koers naar de aarde. Daar bevindt zich inmiddels op de Vesuvius de 'Tempel van de Degressie', het centrum van de macht, die met de zelfbenoemde god Gon-O identiek is. Tagg Kharzani heeft zich met Gon-Orbhon verbonden - om de onsterfelijkheid te verkrijgen, die hem werd beloofd.

Terwijl de pas sinds kort ontwaakte 'god' probeert zich meester te maken van het psi-potentieel, dat in het inwendige van de zon sluimert, vergroot hij zijn invloed op de aarde en haar bewoners. Nog weet niemand, waar hij de mensheid voor zal gebruiken. Ooit zal er beslist worden, of de Terranen een 'uitverkoren volk' zouden kunnen zijn. De Dag der Verkondiging is in aantocht ...


Oorspronkelijke titel: Tag der Verkündung

Auteur: Leo Lukas

Omslag: © Dirk Schulz

Illustratie intern (Duits exclusief): © Michael Wittmann

Nederlandse vertaling: Hans van der Schoor



Samenvatting: de Vesuvius als brandpunt van de gebeurtenissen - een god velt zijn oordeel over de mensen.


Locatie en tijdsruimte: Terra: Wenen, Napels – 15 april 1333 NGT (4920 na Chr.)


Hoofdpersonen: Mondra Diamond - De voormalige agente overtuigt als circusprinses. Homer G. Adams - Het financiële genie misrekend zich volledig. Matti di Rochette - Der chef van de 'vliegende Rochettes' levert de show van zijn leven. Gon-Orbhon - De zelf benoemde god heeft ongewone plannen met de Terranen.  Babett Bündchen - De koorddanseres is er actief bij betrokken.



Mondra Diamond kan weer adem halen: de politiezwever die Homer's ontmoeting met zijn contactman scheen te verstoren, hoort bij de 'bende': de positronchips worden door corrupte politiemannen geleverd. Nu kan het circus Rochette zijn standplaats in Wenen afbreken en naar Napels vertrekken waar eerst een controlepunt moet worden gepasseerd. Nadat het circus opnieuw is opgebouwd weten Homer, Mondra en de circuslieden zich, door enige trucs en de inzet van hun artistieke vaardigheden, niet alleen toestemming te verschaffen om bij de openingsceremonie op de 'Dag der Verkondiging' op te treden - maar breken ze ook in bij een magazijn van de Camorra en bezorgen zich daar de springstof die voor Homer's plan nodig is. In de buurt zorgen ze nog voor wat verwarring bij de Camorrista's en Homer verlicht Don Carreras van een aanzienlijke geldsom die hij aan de nog steeds onder zware financiële zorgen lijdende circusdirecteur laat toe komen.

Gon-Orbhon breidt ondertussen zijn onderdrukkingsregime op Terra uit. Zijn macht steunt niet alleen op mentale beïnvloeding maar ook op puur geweld - er zijn ook meer dan genoeg meelopers die zich vrijwillig bij hem aansluiten. Op 15-04-1333 NGT, op de 'Dag der Verkondiging', treedt Gon-Orbhon persoonlijk op en verklaart dat de Terranen het waardig zijn om 'zijn' volk te worden. Hij heeft de Terranen echter net zo lang nodig tot zijn ware plannen tot stand zijn gekomen. Hij wil ARCHETIM'S lijk uit Sol bergen en naar Parrakh, de locatie van Satrugar transporteren. Dat is ook de eigenlijke reden waarom hij alle Kybb-Titanen in het Sol-stelsel heeft laten verzamelen. Hoe lang ARCHETIM'S berging zal duren is nog onduidelijk. En tot het zo ver is zullen de Terranen hem als bewakersvolk dienen.

De show van het circus Rochette is op de 'Dag der Verkondiging', waarbij uitgerekend een vulkaanuitbarsting met lava-surfen wordt gesimuleerd, in volle gang. En ook voor Homer, die met het zweefboard dat Mondra na de show in haar bezit neemt, heeft zelfs hij het laatste hulpmiddel te pakken voor de realisatie van zijn plan, waarbij hij zich ook niet door door het feit laat verhinder dat hij kon zien dat Reginald Bull zich tijdens de show bij Gon-Orbhon bevond. De met springstof uitgeruste bodemsondes worden met behulp van het zweefboard onderin een schacht van een oude proefboring buiten Napels geplaatst van waaruit ze vertrekken, gestuurd door Matti di Rochette's geprogrammeerde positrons, op weg naar de Vesuvius. Hun doel zullen ze echter pas eind mei bereiken. Babett Bündchen, een artieste van het circus Rochette, zorgt voor korte opwinding: de jonge dame is op Homer G. Adams verlieft geworden. Als hij haar afwijst opent ze teleurgesteld haar geest voor de invloed van Gon-Orbhon en bezwijkt ze daar aan. Norman herkent dat ze beïnvloed is en duwt haar in een schacht, waar ze vermoedelijk dood neerstort …

Een gedurfde actie is tot een einde gekomen. Of hij ooit in de nabije toekomst tot een succes zal leiden, weet tot dusverre niemand - maar het fundamentele werk is voorlopig gedaan.


Nederlandse vertaling hoofdpersonen en samenvatting:

© Cornelis van den Ende