< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 2200 - 2299

33e cyclus DE STERRENOCEAAN

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


2277 • 1505    DE MACHT VAN DE SEKTE


Aan het begin van het jaar 1333 van de Nieuwe Galactische Tijdrekening zijn er anderhalf jaar verstreken sinds de hyperimpedantieschok. Eindelijk lijkt het weer beter te gaan met Terra, in ieder geval economisch.

Politiek worstelt de regering op aarde nog met een probleem dat razendsnel van kosmische omvang dreigt te worden. De eind 1331 NGT ontstane cultus rond de 'god' Gon-Orbhon wordt steeds machtiger. De vreemde geloofsgemeenschap verkondigt de ondergang en predikt haat tegen machines. Ze schijnt verbonden te zijn met een mentale macht die zetelt in de Grote Magelhaense Wolk.

Gon-Orbhon's 'prediker' Carlosch Imberlock presteert het ondertussen om alle verantwoording voor de gruweldaden van zijn aanhangers verre van zich te werpen. Hem gaat het uitsluitend om de macht van de sekte ...


Oorspronkelijke titel: Die Macht der Sekte

Auteur: Michael Nagula

Omslag: © Alfred L. Kelsner

Illustratie intern (Duits exclusief): © Michael Wittmann

Nederlandse vertaling: Hans van der SchoorDeze omslag afbeeldingen zijn fout!

Volgens de Duitse website zijn dit de juiste.

https://www.perrypedia.proc.org/wiki/Quelle:PR2277

https://www.perrypedia.proc.org/wiki/Quelle:PR2278


De uitgever Big Balloon Publishers heeft toegegeven dat deze een foute omslag heeft gemaakt en hiervoor excuus aangeboden.


Op 26 januari 2015 ontving ik van de uitgever Big Balloon Publishers per e-mail een nieuwe opgemaakte PDF omslag met de gecorrigeerde afbeeldingen voor 2277/2278. Deze nieuwe PDF omslag heeft nu wel beide afbeeldingen overeenkomstig met de Duitse website bronnen.
Samenvatting: hij wil wraak voor de dood van zijn dochter - en strijdt tegen de discipelen van Gon-Orbhon.


Locatie en tijdsruimte: Sol-stelsel – februari tot maart 1333 NGT (4920 na Chr.)


Hoofdpersonen: Barto Datone - De gids 'sterft' viermaal. Miguele Carreras - De 'Don' van Napels probeert zijn concurrenten uit te schakelen. Philippe Romero - Carrera's rivaal maakt een knipoog naar de cultus van Gon-Orbhon. Carlosch Imberlock - De verkondiger plant een monumentaal bouwwerk. Homer G. Adams - De residentie-minister ziet een mogelijkheid om zich te ontdoen van Imberlock. T’ai-Ghün - Een Gataser is enthousiast voor de Terraanse oudheid.Carlosch Imberlock komt met een ongewoon verzoek bij Homer G. Adams. Daar de Gon-Orbhon sekte steeds verder groeit hebben ze een terrein nodig voor de bouw van een grote ontmoetingsplek waarin alle Orbhonisten zich kunnen verzamelen. Een terrein van deze grote is in heel Terrania niet aanwezig maar Imberlock heeft al een alternatief gevonden dat hij uitermate geschikt acht: de Vesuvius! Adams willigt in omdat hij hoopt dat in Terrania eindelijk de rust kan terugkeren als de Orbhonisten de stad hebben verlaten.

Er is reeds al een pachter van de Vesuvius: Don Miguele Carreras, de chef van de nieuwe Camorra van Napels. Carreras is met behulp van der Galactic Guardians aan de top van de misdaadclan gekomen en verkeert thans in een machtsstrijd met een andere clan. Daarom komt hem een alliantie met Imberlock goed uit. De pachtovereenkomst wordt door de Orbhonisten overgenomen. Daarna begint men al snel met grootschalige bouwactiviteiten die het aangezicht van de Vesuvius zal veranderen. Bovendien wordt de Tempel der Degressie in Terrania afgebroken en op de wand van de vulkaan weer opgebouwd.

Mondra Diamond, die met enige TLD-agenten ter plekke is, kan niet veel meer doen dan waarnemen. Heel erg slecht is de situatie voor Barto Datone, een voormalige Camorrista en toeristengids op de Vesuvius. Hij verliest zijn baan en rijdt zichzelf volledig in de wielen als hij een door Don Carreras gelanceerde protestbeweging tegen de Orbhonisten leidt. Op het eind staat hij als landsverrader terecht, want in Napels en omgeving ontvangt men de Orbhonisten met open armen …

Wat beoogt Carlosch Imberlock met de verbouwing en verandering van de Vesuvius? Niet alleen Homer G. Adams zou dat maar al te graag willen weten. Maar er blijft nauwelijks tijd over, om dit raadsel te onderzoeken, want het gevaar komt niet alleen van Imberlock: ook anderen komen naar Terra ...


Nederlandse vertaling hoofdpersonen en samenvatting:

© Cornelis van den Ende