< vorige  |  volgende >  |  INDEX

Reeks 2200 - 2299

33e cyclus DE STERRENOCEAAN

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


2260 • 1440    IN DE ARPHONIE-STERRENHOOP


Op Terra en de door mensen gekoloniseerde planeten schrijft men het jaar L333 NGZ. In de sterrenoceaan van Jamondi zijn Perry Rhodan en Atlan aan boord van het ruimteschip ZWAARD in het hart van de vijand doorgedrongen, naar Tan-Jamondi II. Daar ervaren ze, dat het dringend benodigde Paragonkruis uit Jamondi verdwenen is.

Als de activeerderdragers en hun bondgenoten Tan-Jamondi II weer willen verlaten, beseffen ze, dat het zonnestelsel door de Kybbs te goed wordt bewaakt. Tot overmaat van ramp komen door de AFSTANDSPOOR, een geheimzinnig transportsysteem, plotseling de 'Kybb-Titanen', reusachtige vijandelijke schepen. Rhodan en Atlan reageren op onverwachte wijze. In plaats van te vluchten, storten ze zich in de AFSTANDSPOOR - en verassen daarmee de tegenstander. Achter hen stort de transportweg geleidelijk in. Een achtervolging is uitgesloten.

Doch het blijft de vraag, of het verstandig was, deze weg te kiezen. Want hij kan overal eindigen, niet alleen in de Arphonie-sterrenhoop ...


Oorspronkelijke titel: Im Arphonie-Sternhaufen

Auteur: Horst Hoffmann

Omslag: © Dirk Schulz

Illustratie intern (Duits exclusief): © Michael Wittmann

Nederlandse vertaling: Hans van der SchoorSamenvatting: ze bereiken de nieuwe ruimte – en hebben een probleem aan boord.


Locatie en tijdsruimte: Arphonie-sterrenhoop – 8 september 1332 NGT (4919 na Chr.)


Hoofdpersonen: Perry Rhodan - De Terraan is bang van een walvis. Atlan - De Arkonide vreest voor het leven van zijn geliefde. Zephyda - De Stellaire Majesteit waagt het onmogelijke. Naida - De Motana heeft een geheim dier.Na een lastige vlucht door de instortende AFSTANDSPOOR bevinden Rhodan, Atlan en de anderen van het ZWAARD zich uiteindelijk in de Arphonie-sterrenhoop. Alhoewel ze helemaal niet in de buurt van het Slot Kherzesch uitkomen, geraken ze midden in een wespennest en worden praktisch vanaf de eerste minuut opgejaagd. Naast eenheden van de Kybb-Cranar en de Kybb-Traken wemelt het doelstelsel met duizenden eenheden van een tot nu toe onbekent type: discusvormige schepen van 1200 meter doorsnede, 700 meter hoogte met tot wel zes cilindervormige modulen aan de boven- en onderkant. Bovendien is hier een Kybb-Titan gestationeerd, die eveneens meteen de achtervolging inzet. Met uiterste inspanning lukt het Zephyda en haar bronnen om het ZWAARD bij minimale induiksnelheid in de hyperruimte te dwingen, maar de achtervolgers ontdekken de bionische kruiser weer zeer snel zodat de Motana geen rustpauze is gegund.

Hulp voor het ZWAARD komt van onverwachte kant. Als het schip weer een keer voor de cilinderdiscussen moet vluchten worden deze achter elkaar door een plotseling opgedoken sterk stralende hyperfysische verschijning vernietigd die aan een 15 kilometer lange walvis doet denken en zich met sprongsgewijze snelheid in de ruimte kunnen voortbewegen. Deze 'walvis' schijnt het echter vooral op het ZWAARD voorzien te hebben - opnieuw moet Zephyda alles geven om te ontsnappen; daarna stort ze in elkaar. Als enige tijd later weer enige cilinderdiscussen aanvallen kan het ZWAARD daarom niet meer vluchten maar moet ze de aanval weerstaan. Dan duiken honderden schepen op die er als overmatig grote bionische kruisers uitzien die echter een witte kleur hebben en de transitie-aandrijving gebruiken. Deze witte kruisers schermen het ZWAARD af wanneer er samen met de versterking voor de cilinderdiscussen een Kybb-Titan opduikt. Tegen deze hebben de witte kruisers ook geen kans, maar dan grijpen wederom twee 'heelal-walvissen' in. Voor hen slaat zelfs de Titan op de vlucht.

De walvissen' vallen evenwel beide partijen aan, daarom blijft opnieuw alleen maar de vlucht over. Het ZWAARD wordt door één van de witte kruisers op sleeptouw genomen. De commandant van het vreemde schip meldt zich met beeldverbinding - het is een Shozide …

De Arphonie-hoop - een sterrenballing, die meer dan zeven miljoen jaar reële tijd in de hyperruimte ingekapseld was. Zijn hier eveneens 'slechts' enkele duizenden jaren verstreken, precies als in Jamondi?

En bestaat de verrader nog, de Heer van Slot Kherzesch, Tagg Kharzani? Welke rol spelen de witte kruisers, en wie steekt er achter de energie walvissen, die onder de ruimteschepen van dit gebied bloedige oogsten houden? Voor alles echter: zal het lukken om voor een uitgangsbasis binnen Arphonie te zorgen?


Nederlandse vertaling hoofdpersonen en samenvatting:

© Cornelis van den Ende