< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 2200 - 2299

33e cyclus DE STERRENOCEAAN

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


2257 • 1437    DE MICRODIEF


Op de door mensen en haar nageslacht bewoonde planeet van de Melkweg schrijft men het jaar 1333 Nieuwe Galactische Tijdrekening. Op grond van de zogenaamde hyperimpedantieschok heerst in de galaxie een bizarre mengeling uit economische neergang en een moedig gevoel van verandering.

Op Terra, de oorspronkelijke woonplaats van de mensheid, leven bovendien vele mensen in groeiende angst. De mysterieuze 'god' Gon-Orbhon grijpt vanuit de duisternis naar de macht. De regering vermoedt dat zijn schuilplaats zich in de Grote Magelhaense Wolk bevindt. Een expeditie moet de oorzaak van het kwaad aanpakken.

Onder de schuilnaam 'Operatie Kristalstorm' vertrok de RICHARD BURTON reeds een half jaar geleden. Mee aan boord zijn de activeerderdragers Reginald Bull, Gucky en Icho Tolot, maar ook de Arkoonse vrouwelijke admiraal Ascari da Vivo in gezelschap van een hagedisachtige lijfwacht en van de wetenschapper Trerok.

Na een lange vlucht nadert de RICHARD BURTON haar doel. Maar nu wordt een eigenaardig wezen actief: de microdief ...


Oorspronkelijke titel: Der Mikrodieb

Auteur: Arndt Ellmer

Omslag: © Swen Papenbrock

Illustratie intern (Duits exclusief): © Swen Papenbrock

Nederlandse vertaling: M. HeinickeSamenvatting: ze bereiken de Magelhaanse Wolk – in de RICHARD BURTON vindt een koortsachtige zoektocht plaats.


Locatie en tijdsruimte: Grote Magelhaanse Wolk – januari 1333 NGT (4920 na Chr.)


Hoofdpersonen: Reginald Bull - De onsterfelijke moet offers brengen voor zijn missie. Gucky - De multi-mutant wordt meerdere keren ingezet. Icho Tolot - De Haloeter werkt als gevangenen bewaker. Kantiran - De zogenaamde sterrenbastaard stelt zich op tegen zijn aartsvijandin. Ascari da Vivo - De admiraalse bedrijft haar eigen soort politiek.Door de omstandigheden van de verhoogde hyperimpedantie duurt de vlucht van de RICHARD BURTON naar de Grote Magelhaanse Wolk meerdere maanden en verslindt deze enorme hoeveelheden aan materiaal in de vorm van talrijke Hawk-converters. Het komt ook tot geïsoleerde storingen door uitvallende aggregaten of Nugas-bollen. Maar met dit soort moeilijkheden heeft men rekening gehouden - andere problemen bezorgen de bemanning meer kopzorgen. Ten eerste steken er steeds meer spanningen de kop op tussen Kantiran en Ascari da Vivo, tot Kant bij een directe confrontatie met de Mascante zijn zelfbeheersing verliest en hen in een nogal gênante situatie plaatst. Ten tweede veroorzaakt een akoonse mini-robot langere tijd onheil. De robot is tezijnertijd per toeval in de Luna-werf (PR 2234) ongemerkt ingesluisd en had de opdracht om het schip te gijzelen. De Akonen hadden klaarblijkelijk de officiële versie van de operatie Kristalstorm geloofd en de robot dienovereenkomstig verkeerd geprogrammeerd. Vandaar dat hij nu onschadelijk kan worden gemaakt voordat hij nog grotere schade zou kunnen aanrichten.

Tijdens de eerste dagen van Januari 1333 NGT bereikt de RICHARD BURTON de Grote Magelhaanse Wolk. Ook hier zijn de gevolgen onoverzienbaar van de verhoogde hyperimpedantie waaronder de ruimtevarende civilisaties hebben te lijden. Alhoewel de RICHARD BURTON de oorsprong van de op Sol gerichte jet-straal nadert toont Bré Tsinga geen enkele reactie. In de buurt van de Tarantel-nevel wordt een nieuwe sterrenhoop ontdekt. Deze moet, evenals de Sterrenoceaan van Jamondi, in een hypercocon verborgen zijn geweest maar veel vroeger als deze in de normaalruimte zijn teruggekeerd. Deze sterrenhoop is de oorsprong van de jet-straal en daarmee wellicht ook de zetel van Gon-Orbhon. Twee Gurrad-schepen die de sterrenhoop binnendringen worden door ongelooflijk energierijke bolvelden vernietigd. Enige tijd later wordt ook de RICHARD BURTON door een soort peilstraal geraakt en door één van deze energietorpedo's beschoten. Men kan alleen aan de vernietiging ontkomen door een vervroegde sprong in de tussenruimte te maken. Bull neemt daarna alsnog de tijd om de overlevenden van de Gurrad-schepen te bergen.

Het randgebied van de Grote Magelhaanse Wolk werd bereikt. Van hieruit willen en moeten de Terranen verder doorstoten om Gon-Orbhon op het spoor te komen. Dat dit niet eenvoudig worden zal, is iedereen reeds bij voorbaat duidelijk. Welke gevaren hun echter te wachten staan, kan niemand vermoeden.


Nederlandse vertaling hoofdpersonen en samenvatting:

© Cornelis van den Ende