< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 2200 - 2299

33e cyclus DE STERRENOCEAAN

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


2256 • 1436    STATION IN DE RUIMTE


De verhoging van de hyperfysische weerstand heeft alle galactische civilisaties in het hart getroffen. Maar binnen een jaar zijn er al tendensen te herkennen, over hoe de Terranen, de Arkoniden en de andere sterrenvolkeren omgaan met de nieuwe situatie. Het teruggrijpen naar verouderde technieken en het onderzoeken van nieuwe mogelijkheden zijn de meest bewandelde wegen.

Het feit dat miljoenen jaren oude systemen uitvallen die ervoor dienden om meerdere sterrenhopen te 'ontrukken' aan het standaarduniversum, baart men meer zorgen. Hetgeen daar dreigde grijpt weer terug naar de Melkweg. Terwijl de Terranen in de sterrenhoop Jamondi tenminste nog bondgenoten en tegenstanders in gelijke mate vinden, gaat het in de Grote Magelhaanse wolk heel anders met het Imperium Orbhon.

Een eerste lange-afstandsruimteschip van de Terranen is op weg, om meer over deze machtige Gon-Orbhon te weten te komen. Het komt tot een noodlottige ontmoeting - en die vindt plaats in een station in de ruimte ...


Oorspronkelijke titel: Bahnhof im Weltraum

Auteur: Thomas Ziegler

Omslag: © Swen Papenbrock

Illustratie intern (Duits exclusief): © Swen Papenbrock

Nederlandse vertaling: Bar ProductionsSamenvatting: op weg naar Magelhaan – de dood waart rond in MORGENROOD-5.


Locatie en tijdsruimte: sector Morgenrood, MORGENROOD-5 – oktober 1332 NGT (4919 na Chr.)


Hoofdpersonen: Cilia Perish - Een beveiligingstechnica zoekt aan boord van een ruimteknooppunt haar geliefde. Nigel Nesson - Cilia's superieur heeft vreemd overwerk te doen. Kantiran - De zogenaamde Sterrenbastaard krijgt tussen Magelhaan en de Melkweg een nachtmerrie. Grafer Gelber Jamamith - Een schipbreukeling met gruwelijke gewoonten.Op weg naar de Grote Magelhaanse Wolk moet de RICHARD BURTON meerdere tussenstops maken om bij de vooruitgestuurde ruimtestations haar uitrusting van Hawk-convertors vervangen. Eerste stop is het ruimtestation MORGENROOD. De vijf MORGENROOD-stations bestaan uit drie aan elkaar gekoppelde PONTON-tenders en twee LVT-BOXEN. Ze worden naar de ruimtesector genoemd waarin ze zijn gestationeerd. Daar de RICHARD BURTON in een hyper-storm wordt beschadigd is de eerste tussenstop ook dringend noodzakelijk - echter op het ruimtestation is iets niet in orde.

Dat er iets niet klopt bemerkt de op het station gestationeerde beveiligingstechnica Cilia Perish, als haar vriend spoorloos verdwijnt. Het blijkt dat hij één van velen is die oftewel onvindbaar zijn of zich ziek hebben gemeld. Niemand schijnt Cilia's zorgen serieus te nemen. Vele bemanningsleden werken volledig apathisch en andere gedragen zich als op afstand bestuurde 'zombies'. Cilia begint op haar eigen manier naar haar vriend te zoeken maar wordt echter door de stationscommandante gearresteerd en opgesloten. Met hulp van haar normaal gebleven leidinggevende kan ze zich bevrijden en bemerken ze hoe de stationsbemanning zichzelf in een kantine letterlijk vet mest. Dan verandert ook Cilia's chef in een vijandige 'zombie' en moet ze hem paralyseren. Cilia stelt vast dat de man een kleine zwelling van een insectenbeet heeft, iets dergelijks heeft ze ook bij andere veranderden gezien.

Als de RICHARD BURTON arriveert wordt Reginald Bull vanwege het vreemde gedrag van de commandante meteen wantrouwend. Hij stuurt Gucky en Kantiran naar het station. Beiden vinden snel uit wat er gebeurd is: op MORGENROOD-5 heeft zich een vreemd wezen gevestigd dat door de commandante van het station met schijnbare ruimteaverij is gered. De vreemde is een intelligent reuzeninsect en het kan de mensen met kleine levende 'relais', de zich in hun lichaam boren, mentaal op afstand besturen. De vreemdeling lokt op deze manier steeds meer mensen tot zich om ze te kunnen verslinden omdat hij vers vlees nodig heeft om het in hem groeiende broedsel te voeren. Nadat hij het station onder zijn controle heeft gebracht wil hij maar al te graag ook de RICHARD BURTON overnemen om zijn uitgekomen broedel van veel voedsel te kunnen voorzien.

Ook Cilia wordt intussen door het reuzeninsect gelokt, maar Kant is net op tijd ter plekke om haar te redden en het reuzeninsect te doden. Met de dood van de vreemdeling en zijn broedsel verdwijnt de suggestieve invloed en kan na korte tijd het onderhoudswerk weer beginnen.

In het heelal is niemand zeker ... deze oude wijsheid moeten de ruimtevaarders van de RICHARD BURTON weer in hun geheugen terugroepen. Het lijkt wel, alsof men terug is geplaatst naar de gevaarlijke dagen, toen de Terranen zich opmaakten om vooruit te stoten in het universum.

Maar uiteindelijk bereikt men het ruimtelijke doel van de gevaarlijke reis: de Grote Magelhaanse Wolk of Amringhar, zoals het vroeger werd genoemd. Nu begint de zoektocht naar Gon Orbhon.


Nederlandse vertaling hoofdpersonen en samenvatting:

© Cornelis van den Ende