< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 2200 - 2299

33e cyclus DE STERRENOCEAAN

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


2247 • 1427    AANSLAG OP HAYOK


De situatie in het jaar 1333 NGT is in de Melkweg zo bedreigend en tevens zo duidelijk als al tientallen jaren niet meer. En alles is eigenlijk alleen maar terug te voeren op een minieme verandering: de verhoging van de hyperfysische weerstand.

Daardoor viel vrijwel alle hoogwaardige technologie uit. Die uitval stortte alle hightech-culturen van de Melkweg in de chaos; en dit maakte op zijn beurt weer een einde aan de moderne ruimtevaart. Er volgde een hausse in de vraag naar oude technologieën, vooral naar positronieken en bepaalde hyperkristallen. Niet in de laatste plaats daardoor staan de Liga van Vrije Terranen en het Arkoonse Imperium nu tegenover elkaar aan de afgrond van de oorlog.

Een ander gevolg: de zogeheten Sterrenoceaan Jamondi valt nu terug naar de Melkweg - en met hem diens mysterieuze Heren. In de sector Hayok lijken al deze gebeurtenissen nu samen te komen. Ze betreffen onder anderen Kantiran, de zoon van Perry Rhodan. Wat hem in zekere zin te wachten staat is de aanslag op Hayok ...


Oorspronkelijke titel: Attentat auf Hayok

Auteur: Uwe Anton

Omslag: © Ralph Voltz

Illustratie intern (Duits exclusief): © Michael Wittmann

Plantekening (Duits exclusief): Terraanse constructie: OSS-WAN-tower door Günter Puschmann

Nederlandse vertaling: Scriptura/S. J. SinnemaSamenvatting: vertrek naar Magelhaan – Kantiran neemt een beslissing.


Locatie en tijdsruimte: Hayok – augustus 1332 NGT (4919 na Chr.)


Hoofdpersonen: Kantiran - Perry Rhodan's zoon is niet erg gelukkig met de loop van zijn leven tot nu toe. Mal Detair - De voormalige dierverzorger geeft Kantiran een andere kijk op het leven. Bekkeran - De jonge Arkonide zoekt een doel om na te streven. Ascari da Vivo - De Mascante wil haar grote nederlaag in een overwinning omzetten. Reginald Bull - De Residentie-Minister voor Verdediging streeft heeft veel te regelen.Ascari da Vivo ontvangt een radiobericht van Imperator Bostich, waarin hij de Terranen bij hun expeditie voorbereidingen de vrije hand geeft. De Mascante stelt Bull alleen één voorwaarde: een Arkoonse waarnemer moet bij de vlucht naar de Grote Magelhaanse Wolk aanwezig zijn. Bull stuurt de helft van de PONTON-tenders alvast vooruit. Ze zullen een keten van stations tot 40.000 lichtjaar ver in de ruimte gaan construeren. Als eerste schip zal de RICHARD BURTON de sprong naar de GMW wagen maar er is niet genoeg tijd om deze zoals al de andere ONTDEKKERS compleet om te bouwen. De bolvorm van het schip „steekt“ nu in een aan twee kanten open kubus van 3 kilometer lengte waarvan de wanden 400 meter dik zijn. Deze kubusvormige uitbreiding herbergt vooral extra Hawk-converters die kunnen worden afgeworpen. Samen met de Hawks van de bolcel hebben alle converters net genoeg bereik voor de heenvlucht en voor wat verkenningsvluchten in de GMW. Zou het gros van de vloot het om welke reden dan ook niet lukken om de GMW te bereiken, dan zou de RICHARD BURTON niet genoeg aandrijfcapaciteit hebben om zelf terug te kunnen keren naar de Melkweg …

Terwijl de Terranen bezig zijn met de ombouw van hun schepen, geeft Kantiran de jeugd in Vhalaum een slecht voorbeeld wanneer hij zich meermaals tot bewusteloosheid bezuipt en met een jonge vrouw omgaat, die verlieft op hem is, maar waar hij geen diepere gevoelens voor heeft omdat hij Thereme niet kan vergeten (zij is ca. een jaar geleden overleden). Hij beweegt zich zorgeloos rond in de stad en neemt, samen met Mal Detair, zelfs een baan aan alhoewel hij zeer goed weet dat hij bij de Arkoniden nog steeds een gezocht persoon is. Scazada Toan, Kant's vriendin, droomt reeds van een gelukkig gezinsleven op Hayok, maar dat zal helaas niet reëel zijn want op een dag duikt Gucky op in Kant's woning om hem voor de tocht naar de GMW over te halen. Iedere beschikbare mutant wordt voor deze missie ingezet. Kant gedraagt zich weer koppig en weigert in ieder geval, zelfs als enige dagen later Bull persoonlijk een poging onderneemt om Kant over the halen. De sterrenbastaard verwerpt Bull's aanpak in de Shallowain-affaire en bovendien voelt hij zich nog steeds slecht behandelt door zijn vader Perry Rhodan. Pas als het hem duidelijk word dat een gezamenlijk leven met Sca er niet in zit en dat hij daar eigenlijk ook niet van droomt, maar dat deze vrouw voor hem meer een affaire is, stelt hij zich anders op.

Een minderjarige Arkoonse jongen uit een jeugdbende, die door Shallowain is aangezet tot Terraans vijandige acties, pleegt een aanslag op het café waar Kant met Sca een afspraak heeft. De jonge vrouw raakt daarbij slechts licht gewond en heeft veel meer pijn van wat Kant haar uitgerekend kort na de aanslag heeft te vertellen. Na een kort en onplezierig afscheid begeeft Kant zich, zoals altijd begeleid door Mal Detair, aan boord van de RICHARD BURTON.

Dan vertrekken ze. De vreemde constructie volhard en na 25 minuten volgt de overgang in de lineairruimte. Kant is echter helemaal niet blij als hij de officiële waarnemers van de Arkoniden ziet die op de dag van de start (5-8-1332 NGT) aan boord zijn gekomen. Het zijn: de Zalitse wetenschapper Trerok, de Dron lijfwacht Qertan - en Ascari da Vivo!

Kantiran heeft zijn keus gemaakt. De zoon van Perry Rhodan en de Arkoonse admiralin Ascari da Vivo reist mee naar Magelhaen, naar een avontuur, over de afloop waarvan nog niemand kan speculeren.

De volgende PERRY RHODAN-aflevering gaat een andere kant uit: naar de Sterrenoceaan Jamondi en naar het actieterrein van Perry Rhodan. De Terraan en zijn metgezellen zijn op het spoor van een kosmisch verleden en komen meer te weten over de geschiedenis van de Sterrenoceaan.


Nederlandse vertaling hoofdpersonen en samenvatting:

© Cornelis van den Ende