< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 2200 - 2299

33e cyclus DE STERRENOCEAAN

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


2233 • 1413    HET SPECTER


De sterrensector Hayok lijkt in maart van het jaar 1332 NGT op een kruitvat. Het lukt Reginald Bull dankzij het reuzenruimteschip PRAETORIA wel de oorlog een wending te geven en zelfs een vredesverdrag met Arkon te sluiten, maar eigenlijk is dat niet meer dan een spel met de tijd.

In het centrum van de sterrensector, op de planeet Hayok zelf, zit Shallowain, 'de Hond', in een Terraanse gevangenis' Maar een geheim commando van de Arkoonse geheime dienst is nu al doorgedrongen tot zijn cel. Tussen de gevangene en de vrijheid staan allang niet meer de Terraanse bewakers, maar alleen nog maar de aartsvijand van Shallowain: Perry Rhodans zoon Kantiran.

In dit speciale geval echter staat Kantiran niet alleen. Met de aanval op de Oude Residentie wordt een nieuwe bondgenoot gewekt: het is het Specter ...


Oorspronkelijke titel: Das Specter

Auteur: Leo Lukas

Omslag: © Dirk Schulz

Illustratie intern (Duits exclusief): © Dirk Schulz

Nederlandse vertaling: H. BrownSamenvatting: een geraffineerd plan gaat van start – een nieuwe mutant ontdekt zijn vaardigheden.


Locatie en tijdsruimte: Hayok, Vhalaum – 26 maart tot 2 april 1332 NGT (4919 na Chr.)


Hoofdpersonen: Bounty Errol - De veiligheidscheffin van de oude ambassade zit in de problemen. Shallowain - De Kralaseen benut zijn laatste kans. Reginald Bull - De Liga-Verdedigingsminister maakt een fatale fout. Gucky - De Ilt komt in gesprek. Het Specter - Een jonge entiteit laat haar tegenstanders er oud uitzien.Een speciaal Arkonidische commando was in de ambassade van de LVT binnengedrongen en werkt zich met geweld naar 'Hond' Shallowain's cel. Ze hebben Mal Detair, de Fuertoon, en Filana Karonadse, de positron-expert, gegijzeld. Onopgemerkt door de bewaking wordt Shallowain bereikt en ontsnapt hij uit zijn cel.

Kantiran heeft last van pijn die wordt veroorzaakt door de PIEPERS die de Arkoniden hebben meegebracht, en kan daardoor niet ingrijpen. Shallowain en het Arkoniden commando vluchten door een verborgen tunnel. Er wordt alarm geslagen en de ambasade-leiding probeert met de hulp van de biopositron om de onzichtbare tegenstanders op te sporen.

De biopositron grijpt actief in omdat de rest existentie van Mayk Molinas, die in de positron zit, opmerkzaam is geworden van activiteiten die haar wereld (zie PR 2232) in gevaar kunnen brengen. Ze probeert naar buiten door te dringen en spiegelt de Arkoniden een holografische-afbeelding voor zodat Mal en Filana kunnen ontsnappen zonder dat de Arkonidische troepen het merken. Pas als deze Illusies oplossen komen ze te weten dat ze zijn bedrogen. De twee zijn bevrijd en Kantiran ontfermd zich over hen.

Na een heftige strijd lukt het Shallowain met een overbrenger te vluchten. Gucky, die de volgende dag in de ambassade opduikt, komt te weten dat Maykie niet is gestorven zoals het er op het eerste gezicht uitzag, maar nu als  nieuw wezen 'het Specter' haar 'leven' is begonnen.

Dagen later komt Kantiran te weten, omdat hij door zijn para-vaardigheid een streng geheime bespreking van Bull, Dario da Eshmale en Bounty kan afluisteren, dat alles met voorbedachte rade in scene is gezet waarbij Bull bewust Shallowain heeft laten lopen. Wat Kantiran echter niet weet is dat Bull zich in een uitzichtloze situatie zou hebben gebracht indien het proces tegen Shallowain was doorgaan (zie PR 2232).

De gevluchte Shallowain bereikt Ascari da Vivo die hem meteen een nieuwe missie opdraagt. Hij moet voor haar een bepaalde plastisch-chirurg opsporen. Shallowain vindt hem maar deze wil liever  sterven dan Ascari helpen. Ook dreigen met het Ganberaanse folterbed kan hem niet overhalen. Shallowain vindt uit dat de doktor door een hooggeplaatste verrader wordt bedreigd die bij de SENTENZA hoort. Hij kan deze ontmaskeren waardoor hij zelfmoord pleegt.

Daarna voert de plastisch-chirurg, een meester in zijn vak, de chirurgische ingreep uit en hersteld Ascari da Vivo voorspoedig . Nu ze weer volledig handelingsbekwaam is en in het bezit van haar vroegere schoonheid is ze gevaarlijker als ooit tevoren.

Shallowain vrij, Ascari da Vivo helemaal hersteld, de plaatselijke SENTENZA plotseling zonder aanvoerder - de gebeurtenissen van de laatste twee weken op Hayok dragen er niet toe bij de zorgen van Reginald Bull over de vrede in de Melkweg te verlichten.

En voor het meest dringende probleem is er niet eens een begin van een oplossing: hoe zal het ruimteverkeer binnen de Melkweg en de Lokale Groep er in de toekomst uitzien? Is de galactische creativiteit in staat de verhoging van de hyperfysische weerstand zo ver, te neutraliseren dat ruimteverkeer in de galaxie mogelijk is? Julian Tifflor wil dat weten en daarom waagt hij een expeditie in het ongewisse ...


Nederlandse vertaling hoofdpersonen en samenvatting:

© Cornelis van den Ende